Turte cu cartofi

de Miha in Aperitive / Garnituri, 1 Iul 2011 | 9550 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 ml apa
  • 250 g faina integrala
  • 50 g tarate de grau
  • 50 g faina de ovaz
  • ~100 g faina alba
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 4 cartofi medii
  • 1/2 capatana de usturoi
  • sare si piper
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu cartofi:

Zilele trecute mi s-a facut pofta niste pirosti cu cartofi. Dar vrand sa evit prajeala mi-am zis: "ce-ar fi sa combin reteta de turte integrale cu cea de pirosti?" :)) Si-am combinat-o... si iata ce-a iesit.

Aluat:

Drojdia amestecata cu zahar se dizolva in putina apa calduta. Amestecam taratele cu faina si sarea. Se toarna in mijloc drojdia dizolvata si restul de apa. Se framanta un aluat elastic, usor lipicios. In timpul framantarii punem si uleiul. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti (se verifica cu furculita), se scot si se trec pe sub un jet de apa rece, apoi se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza, apoi se adauga untul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.

Aluatul se imparte in bucati mici, care se intind in foaie subtire pe masa usor infainata. Punem umplutura pe jumatate din foaie, acoperim cu cealalta jumatate neunsa si lipim marginile presand cu degetele.

Pentru copt am folosit tigaia de ceramica, la foc mic, acoperita cu capac.

Foarte bune atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada din omleta cu sunca, rosii si Philadelphia