Turtite de orez cu peste

de cristeena20 in Peste, 9 Oct 2014 | 7769 vizualizari

 

Foarte bune la o gustare sau chiar la o masa principala alaturi de o salata si un sos.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 1 bucata de peste file
  • 1/2 ceapa
  • ulei de masline
  • 1 rosie
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina
  • coriandru verde sau patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust

Pentru sos:

  • 2 linguri de iaurt grecesc
  • 2 linguri maioneza light
  • cateva picaturi de ulei de masline
  • putin suc de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite de orez cu peste:

Pregatim orezul. Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Cand e bine inmuiata si capata o culoare rumena adaugam rosia tocata marunt (sau puteti folosi rosii din conserva). Adaugam pasta de tomate si orezul. Calim 1 minut si adaugam apa (2 cani). Punem sare si piper alb. Lasam sa fiarba la foc mic acoperit. Cand e gata fiert punem putin coriandru proaspat. Lasam orezul sa se raceasca bine. 

Pestele se prajeste dat prin faina. Puteti si sa il fierbeti. Apoi il faramitati cu mana, sa fie bucati mici de tot. Dam deoparte.

Intr-un bol amestecam orezul cu pestele, adaugam inca verdeata tocata marunt (coriandrul merge tare bine la peste, dar e bun si patrunjelul), 1 catel de usturoi zdrobit, 1 ou si faina. Gustam de sare, piper si daca vreti mai picante puneti putin sos tabasco. Amestecam bine si dam la frigider pentru 1 ora.

Facem sosul: amestecam iaurtul si maioneza, stropim cu putin ulei de masline si punem putin suc de lamaie. Gustam de sare, piper si zdrobim un catel de usturoi.

Din compozitia de orez cu peste formam turtite cu ajutorul unei linguri si le prajim in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta si servim alaturi de o salata si sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite de orez cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste cu fructe de mare