Sa va zic putin despre Udumbara: mie imi plc chestiile mai deosebite cred ca ati observat denumirea asta vine de la o ” floare ” rara ce se spunea ca infloreste la 3000 de ani odata si ca prevesteste venirea pe lume a unui nou si mare rege.Ulterior s-a descoperit ca de fapt sunt niste mici oua de crysopidae ,un fel de libelula verde de a noastra, depuse in varful unor tulpinite ale plantei dand senzatia de flori mici albe ce cresc pe o frunza verde- de unde si inspiratia mea de seminte albe de susan pe un fond verde de spanac:)
Sa va zic putin despre Udumbara: mie imi plc chestiile mai deosebite cred ca ati observat denumirea asta vine de la o ” floare ” rara ce se spunea ca infloreste la 3000 de ani odata si ca prevesteste venirea pe lume a unui nou si mare rege.Ulterior s-a descoperit ca de fapt sunt niste mici oua de crysopidae ,un fel de libelula verde de a noastra, depuse in varful unor tulpinite ale plantei dand senzatia de flori mici albe ce cresc pe o frunza verde- de unde si inspiratia mea de seminte albe de susan pe un fond verde de spanac:)
Cum am pregatit:
Se taie felii mari cartoful si se caleste putin in tigaie ca sa se inmoaie.
Apoi se incinge cuptorul.
Spanacul se soteaza si se adauga peste un amestec din ciuperca bucatele mici, ceapa si usturoiul bucatele mici si calite.
Dupa ce adaugam spanacul mai presaram putina sare mare si mai amestecam cu o lingura de ulei de masline sau de floarea soarelui.
Se pregateste tava de briose, se ung 2 forme si se pune hartie de copt.
Apoi se aseaza feliile de cartof ca o floare si in mijloc se pune oul batut amestecat cu branza rasa/parmezanul.
Apoi adaugam si acest spanac(e gata cand s-a schimbat putin culoarea lui) peste amestecul de ou cu branza.
Ungem marginile petalelor din cartofi cu pasta de tomate si presaram susan peste tot.
Dam la cuptor sa se rumeneasca rapid la foc iute si gata.Servim pe platou alb cu un sirag de franjuri de salata verde si rosii in mijloc.