Ursuleti cu gem de gutui

de papabundetot in Prajituri, 16 Noi 2013 | 3671 vizualizari

 

Am vazut aseara o poza in care era ceva asemanator cu ce am facut eu,si anume niste ursuleti din aluat…eu stiu despre mine ca nu prea sunt talentata la design,doar la crearea gustului,insa,am zis ca daca nici un ursulet din aluat nu pot face…ma las de bucatareala :) .Recunosc ca puteau fi si mai aratosi dar,fiind prima oara eu sunt tare mandra de ursuletii mei si cei dragi mie,i-au laudat si le-am si inveselit putin ziua.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 kg faina
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 600 ml apa calduta
  • 200-250 gr zahar
  • dulceata de gutui
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ursuleti cu gem de gutui:

Am pus faina intr-un vas mai mare (unde am si framantat-o mai apoi),intr-o craticioara am incalzit nu foarte tare apa,o parte din apa (2-3 linguri) am pus-o peste drojdie pentru a o dizolva,si in apa ramasa,am adaugat zaharul si am amestecat pana cand zaharul s-a topit.

Dupa ce drojdia s-a umflat putin,am adaugat-o peste faina,am adaugat treptat si apa si am framantat foarte bine aluatul,pana cand nu s-a mai lipit de mana.

L-am lasat apoi la caldura sa dospeasca aproximativ 2 ore.

Dupa procesul de dospire,am tapetat masa din bucatarie cu faina,am rupt bucati din coca formata si am inceput sa creez ursuletii.In cap si in burtica le-am pus dulceata de gutui.Pentru ca mi-am dat seama foarte tarziu ca nu am stafide (pentru ochi si gurita),am folosit cateva seminte de in.
Dupa ce i-am format pe toti,i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt,i-am uns cu un ou batut (daca ii faceti de post,nu ii mai ungeti cu ou) si i-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Nu e asa ca sunt simpatici?! 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ursuleti cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura felie de lapte - Desertul preferat al copiilor