Urzici cu usturoi si lapte

de Criss in Mancaruri de legume, 6 Apr 2011 | 13446 vizualizari

 

Daca tot am fost sambata la padure am cules si o plasa de urzici. Nu-mi mai simteam degetele de la mana dreapta :) dar ce mai conteaza? Am petrecut o zi in natura, ne-am distrat, ne-am simtit bine.
Bineinteles ca pe langa faptul ca am cules urzici, ne-am si jucat si plimbat prin padure si pe la zoo.
Sambata seara am preparat si urzicile, care se fac foarte usor si in foarte multe feluri. In perioada aceasta e bine sa consumam cat mai multe urzici, spanac, "buruieni". :) Urzicile sunt o sursa bogata de fier, au proprietati tonice, antioxidante, detoxifiante.
Mie nu-mi plac decat facute cu lapte, la fel cum gatesc si spanacul.

 

INGREDIENTE

  • -1 plasa de urzici :) (nu le-am cantarit dar cred ca era mai mult de 500 g)
  • -500 ml lapte
  • -3 linguri faina
  • -2 linguri ulei
  • -2 bucati usturoi (se poate si mai mult)
  • -sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu usturoi si lapte:

Urzicile se oparesc ( eu le-am fiert vreo 5 minute). Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga, apoi dupa ce s-au racit se toaca marunt. (Eu le-am tocat cu mixerul vertical). Din ulei, faina, lapte se face un sos bechamell, in care se pun urzicile, usturoiul zdrobit si sarea dupa gust. Se fierbe 5 minute amestecand in continuu sa nu se prinda. Se serveste cu ochiuri, snitele, chiftele, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu usturoi si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de urzici cu usturoi, reteta de post delicioasa