Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava

de mihaelar63 in Vita, 6 Dec 2021 | 6708 vizualizari

 

 Ce poate fi mai usor de preparat decat o tava cu carne si cartofi ? Mai ales ca acum este rece afara si miroase imbietor din cuptor .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 Kg carne vacuta
  • 1.5 kg cartofi
  • 150 ml ulei floarea soarelui
  • 2 morcovi
  • 2 capatani usturoi
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava:

  1. Carnea se taie felii si se bate usor cu batatorul de snitele .
  2.  Cartofii se curata , se spala si se increasta la distanta de cate 1 cm .
  3.  Morcovii se curata si se taie rondele .
  4. Usturoiul se curata si se taie in feliute fine.
  5.  Se pune carnea in tava impreuna cu morcovi , usturoi , sare , boia si piper .
  6. SE pune uleiul si o cana de apa .
  7. Dati tava la cuptor timp de o ora la 200 grade .
  8. Dupa aceasta se pun si cartofii .
  9. Daca trebuie se completeaza cu apa .
  10. Cand friptura este rumena si cartofii patrunsi se serveste calda cu verdeata presarata deasupra .
  11. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pentru ca avem carne de vacuta care este mai seaca, este permis sa folosim cu generozitate uleiul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas la ceaun