Varza a la Cluj

de nico15 in Mancaruri cu carne, 5 Noi 2010 | 13857 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 800 g de carne tocata amestec(porc/vita)
  • 5 cepe
  • 150-200 g de sunca taraneasca
  • 100-125 g de orez
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 1 ardei iute
  • smantana
  • Pasta de tomate
  • Sare,
  • piper,
  • boia,
  • cimbru
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Se pune orezul la fiert, se rade un ardei si un morcov si se adauga in orez , se lasa sa se fiarba. Separat tocam mic trei cepe pe care le punem in ulei pentru a se cali, se toaca varza fideluta si dupa ce ceapa a prins culoare aurie ceapa se adauga si varza, care se lasa cat sa se inmoaie un pic.

Pregatim carnea dupa cum urmeaza, se toaca ceapa marunt se caleste dupa care se va scoate si se va amesteca ceapa calita cu carnea, se sareaza, pipereaza se adauga cimbru si un pic de pasta de tomate, dupa care se caleste toata compozitia.

Sunca si ea se trage putin la tigaie, dupa care putem trece la asamblarea preparatului care urmeaza a sta la cuptor 35-45 de minute.

Se ia o cratita mai inalta si se pune ulei in e,a se aseaza primul strat de varza dupa care un strat de carne, iarasi un strat de varza, unul de orez, un strat de sunca(sunca poate fi trasa un pic la tigaie sau poate fi lasata , iarasi se alterneaza, se incheie cu un strat de varza peste care se pune cimbru si se da la cuptor adaugandu-se apa.

Dupa 20 de minute se pune smantana care se amesteca cu pasta de tomate se amesteca bine si se va turna peste varza continuandu-se fierberea la cuptor inca vreo 15 minute.

Se gusta varza si daca este facuta se opreste focul. Se va servi ca in imaginile alaturate sper sa va placa.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
pulpa de porc in foi de varza acra