Varza a la Cluj

de ionela2682 in Mancaruri cu carne, 29 Apr 2010 | 12994 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de porc,
  • 2 linguri unturã,
  • o ceapã,
  • 150 g orez,  
  • 1 ceascã mare de smîntînã,
  • 1 kg varzã muratã,(sau amestec de murata si proaspata)
  •  sare.
  • 4 oua
  • 1 ceasca orez
  • 2-3 lg bulion
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

 Carnea, împreunã cu ceapa tãiatã mãrunt, se înãbuºe într-o lingurã de unturã pînã se înmoaie la sfarsit adaugam 2 oua,amestecam, si lasam deoparte. Varza tocata cat mai fin se cãleºte, in putina untura adãugînd cîte puþinã apã ( cam 2 cani) cu bulion iar la final  orezul spalat dinainte si se tine pana se umfla acesta .
Într-o tava, unsa foarte bine cu unturã  si presarata cu pesmet, se aºeazã un rînd de varzã, altul de carne, continuînd astfel pînã cînd se terminã cu varza,deasupra se toarna smantana amestecata cu 2 oua. Se dã la cuptor  20-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

ionela2682 1

01.05.2010, 17:50

sarmale sparte! uite cum invatam denumiri!

ionela2682 1

01.05.2010, 17:51

izulica daca -ti plac sarmalele sigur iti va palcea si aceasta varza a la cluj , sau sarmalele puturosului!

nana 1

03.05.2010, 23:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gaina de dupa gard