Varza acra cu piept de porc la cuptor

de katty in Porc, 24 Mar 2018 | 6228 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 gr piept de porc cu os
  • 1 varza acra mare
  • 2 linguri ulei
  • 1 conserva rosii cuburi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • paprika iute si afumata
  • piper negru macinat
  • 1 legatatura marar verde
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza acra cu piept de porc la cuptor:

Taiem varza in 2 jumatati si o punem intr-un vas acoperita cu apa rece pentru cateva ore, mai mult sau mai putin in functie de cat de sarata este varza, schimband apa ocazional. Scurgem apoi apa de pe ea si o taiem marunt.

Pieptul de porc il taiem in bucati potrivite pe care le asezam in cratita in care vom gati varza, impreuna cu uleiul. Acoperim cu un capac si lasam carnea sa se rumeneasca usor pe ambele parti. (le intoarcem cand s-au rumenit pe o parte).

Punem varza taiata fin si lasam cateva minute. Acoperim cu apa calda si lasam sa dea 2-3 clocote. Adaugam cimbru, foile de dafin, piperul, paprika, pasta de tomate, conserva de rosii. Punem capacul aproape etans si dam cratita la cuptor pana scade zeama si carnea este moale. Cand varza este aproape gata, adaugam mararul tocat fin.

Servim varza cu mamaliga si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra cu piept de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

miki_a 1

26.03.2018, 19:44

Bună tare!

Corinuta 1

26.03.2018, 22:10

Un fel de toros, foarte bun! Mi s-a facut dor si mi-am facut de Craciun, la noi se face la pomana porcului

dantes 1

29.03.2018, 13:40

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]