Varza cu afumatura in straturi

de Bunica in Porc, 7 Feb 2019 | 3057 vizualizari

 

Varza cu  afumatura in straturi a fost mai mult carne cu varza:))))),dar a fost foarte buna!Cratita cu tot preparatul n-am apucat sa o fotografiez,era foamea maaaaaare:))))))

 

INGREDIENTE

  • o varza potrivita murata
  • 800 g. afumatura
  • 500 g. fleica de porc
  • 2 foi dafin
  • o lingurita piper macinat
  • 300 g. pasta de rosii
  • o legatura marar
  • o lingura untura de rata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu afumatura in straturi:

Varza am desfacut-o foi, foi, i-am taiat partea groasa si am lasat-o in apa calduta 10-15 minute.

Am scos varza din apa, am aranjat foile una peste alta, le-am rulat si le-am scurs bine.

Taie varza fideluta.

Intr-o cratita am pus untura la incins.

Fleica spalata ,uscata cu hartie prosop,taiata in bucati mai mari se prajeste putin in untura incinsa.

Cand untura este incinsa pun varza taiata fideluta si mastec sa nu se prinda de cratita.

Varza se tine pe foc pana devine translucida.

Adaug piperul,foaia de dafin ,pasta de rosii si mararul spalat si tocat marunt.

Intr-o cratita sau tava cu peretii inalti pun un rand de varza unul de carne,varza ,carne pana se termina.

Au fost 3 srtaturi groase de carne si 4 straturi subtiri de varza.

Se niveleaza usor si se da la cuptorul incins la 160 grade.

Daca varza fierbe mai greu se poate adauga o ceasca de apa(pentru a nu ramane prea seaca). Pentru a fi siguri ca varza e fiarta se incearca(o gustam).

Sincer va spun la mine a fost carne cu varza:)))

Se serveste calda cu mamaliga.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

In loc de pasta de rosii se poate folosi bulion.

2

Mararul poate fi proaspat sau uscat

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu afumatura in straturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 700 lei
2899.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (21)

Bunica 1

08.02.2019, 22:07

Catalina L 1

09.02.2019, 11:06

o nebunie

madi_marin 1

10.02.2019, 12:37

Nebunie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]