Varza cu carne

de Sidy in Porc, 14 Noi 2012 | 4109 vizualizari

 

O mancare inspirata de la nemti,în care dulceata cărnii se confundă cu cea a verzei proaspete. Condimentele fac deosebită această mâncare, transformând banala varză într-o mâncare specială.
Felul acesta de mâncare se poate face cam cu orice fel de carne ,mai grasă ( porc, vită, pasăre).Un adevarat festin ce se poate prepara cind tai porcul.....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc
  • 1,2 kg varza proaspata
  • 1 ceapa rosie
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 2 linguri untura
  • 200 ml bulion facut in casa
  • cimbru
  • marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu carne:

Varza o taiem fideluta si o facem cu putina sare.

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Rosia si ardeiul, le spalam , le stergem , apoi le tocam marunt.

Carnea o taiem in cubulete potrivite de 2-3 cm.

Intr-un vas de tuci topim untura , apoi sotam ceapa, ardeiul si rosia in ea. Cand sunt bine facute adaugam cuburile de carne si le prajim pe toate partile pina isi schimba culoarea.

Adaugam  apa pina depaseste carnea, apoi adaugam varza , cimbrul si mararul verde .

Condimentam cu piper proaspat macinat si adaugam apa atat cat sa ajunga la nivelul de sus al verzei.

Reducem focul la mic, acoperim vasul si lasam o ora sa fiarba bine carnea si varza.

Dupa o ora adaugam bulionul si lasam sa mai fiarba toate pina sunt bine patrunse.

Nu este nevoie sa amestecam varza cu carnea, pentru ca daca sunt la foc mic, acestea se vor patrunde bine.

Daca mai este cazul, adaugam si putina sare.

Cand toate sunt bine facute, servim varza alaturi de carne.

 

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Cine doreste, la servire, poate adauga o lingura cu smantana.

2

Varza asta a doua zi va fi si mai bună, i se patrund toate aromele...

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

ieri la 20:34

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saleanca