Varză cu ciolan afumat

de elucubratiiculinare in Porc, 12 Iun 2012 | 5244 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg varză murată,
  • 1 kg ciolan afumat fără os,
  • 2 linguri boia dulce,
  • 1 ceapă,
  • 2 linguri ulei,
  • 200 ml suc de roșii,
  • 100 ml apă,
  • 10 boabe piper negru,
  • 1 legătură mărar.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză cu ciolan afumat:

Dacă aveți o oală de pământ nu ezitați să o folosiți, orice mâncare iese mult mai bună. Pregătim oala, adică se pune jumătate de oră în apă rece.

Varza murată se toacă mărunt și se pune în apă rece la desărat. Ciolanul afumat se taie în patru. Punem varza murată stoarsă bine în oala de pământ și o amestecăm bine cu ceapa tocată mărunt, uleiul, boiaua dulce și boabele de piper. Turnăm apa peste varză, aranjăm bucățile de ciolan deasupra, apoi punem capacul. Dăm oala de pământ la cuptor (rece - neîncălzit în cazul în care folosiți oala de pământ).

Se dă la cuptor pentru 1 oră, după care se scoate ciolanul, se toarnă sucul de roșii, bulionul și mărarul tocat mărunt. Se amestecă bine varza, se pune cionanul deasupra și se dă din nou la cuptor pentru 30-50 minute.

Servim cu mămăliguță și un ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

12.06.2012, 20:13

O super bunatate

iry-gabriela 1

12.06.2012, 21:29

mmmm ,din pacate trebuie sa astept sa vina iar iarna sa se mureze varza ca sa c-am terminat .......

madi_marin 1

13.06.2012, 18:28

aoleu ce-i acolooo.... ce buuuun...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]