Varza asta cu ciolan mie imi place s-o fac vara, cu varza dulce, cu bors si rosii proaspete.
Ciolanul de porc il spalam bine, il dam intr-un clocot, aruncam apa si apoi il spalam cu apa rece. Il punem apoi la fiert cu foi de dafin, sare si piper. Cand e pe jumatate fiert punem si scaricica taiata feliute. Intre timp tocam varza, cel mai rapid la robot. Cand ciolanul de porc a fiert il scoatem si il taiem bucati de pe os. Osul si-a facut treaba, a dat un gust bun si acum nu mai avem loc de el in oala.
Tocam ceapa si ardeiul gras cubulete, luam o cratita larga si punem putina zeama de carne, apoi ceapa si ardeiul sa se inabuseasca putin(totul fara ulei, zeama are ceva grasime de la carne). Apoi punem carnita si varza. Potrivim de sare. Rosiile le oparim cu apa fiarta, le luam pielita si cotoarele si le “nimicim” si pe ele la robot. Le adaugam in varzica, punem si borsul si apoi bagam totul la cuptor pana scade frumos si se rumeneste putin. O bunatate!