Varza murata

de andreea_angelo in Muraturi, 27 Noi 2012 | 7456 vizualizari

 

Astazi va prezint reteta mea de varza murata.

 

INGREDIENTE

  • varza alba
  • sfecla rosie
  • radacini de hrean
  • marar uscat
  • cimbru
  • apa
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata:

Se indeparteaza primele foi de varza daca sunt ofilite, avem grija ca varza sa nu fie inghetata. Asezam pe fundul butoiului cateva crengute de marar si asezam varza, pe la mijloc punem si radacinile de hrean despicate in doua si sfecla rosie taiata felii mai groase. Punem din nou varza, mararul ramas si cimbru, umplem butoiul cu apa. Avem grija sa ne notam exact cati litri de apa am pus, la un litru de apa punem o lingura de sare mare pentru muraturi.

Pentru a pitroci varza murata avem nevoie de un furtun de plastic ,cu ajutorul lui introducem aer pe fundul butoiului. Pitrocirea se face timp de 3-4 zile, pana se topeste sarea! Varza murata este ideala pt a face sarmale sau varza calita.

Zeama de la varza murata este ideala pentru acrirea ciorbelor!

TIPS-URI

1

pentru a prepara varza murata eu recomand sarea speciala pentru muraturi (este specificat pe punga)

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

gaby_gabytza 1

28.11.2012, 09:46

andreea_angelo 1

10.12.2012, 10:46

mie imi place cu sfecla pt ca ii dau o culoare frumosa,dar nu cred ca ii schimba cine stie ce gustul

rahau_constantin 1

11.11.2013, 21:50

O reteta super ! Nota 10 !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza murata la borcan