Varză murată cu cârnați afumați

de Panacris in Porc, 9 Dec 2013 | 18552 vizualizari

 

Eeeeee, ăsta e un fel de mâncare super apreciat de Zmeii din dotare;) Mai ales că anul acesta avem în premieră varză murată, preparată integral de noi;) ( De la mic la mare:D)

 

INGREDIENTE

  • varză murată a la Panacris 1 bucată de cca. 3000 g,
  • ceapă galbenă 2 bucăți medii,
  • morcov 1 bucată măricică,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • cârnat de casă proaspăt afumat cca. 500 g,
  • ulei de floarea soarelui cca. 3 linguri,
  • cimbru,
  • mărar uscat,
  • boia de ardei dulce,
  • bulion a la Panacris 500 ml,
  • apă rece.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză murată cu cârnați afumați:

Ceapa, morcovul și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pune la dinstuit în puțin ulei și apă. Între timp varza murată se toacă fideluță și se pune un pic la desărat în apă rece. La amestecul de ceapă și legume se adaugă cârnatul tăiat rondele de cca. 3 cm,  și se lasă la gătit cca. 15 minute la foc mediu, semiacoperit. Apoi se adaugă varza murată, tăiată fideluță, se asezonează de boia, se adaugă bulionul și cca. 2000 ml apă, apoi se lasă la gătit, semiacoperit, cca. 30 de minute la foc mediu. Se servește ca atare cu pâine proaspătă sau mămăliguță!

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză murată cu cârnați afumați" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu carnati afumati - Savoare si gust intr-un preparat traditional