Vărzări

de Panacris in Mancaruri de post, 24 Mar 2014 | 9421 vizualizari

 

De mult poftesc la aceste vărzări, adică scoverzi umplute cu varză sau mai bine zis langoși cu varză ;) Bunica și Laura au dat startul la plăcinte, așă că am pus pe Maricica (mașina de pâine!), la treaba ”urâtă”, adică cea de a frământa și a dospi, eu m-am ocupat de partea mai ușoară, prepararea umpluturii etc. Gata cu vorbăraia, spor la treabă;)

 

INGREDIENTE

  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu 700 g,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • zahăr brun 2 lingurițe,
  • ulei de măsline 3 linguri,
  • drojdie uscată Dr. Oetker 1 plic,
  • Pentru umplutură:
  • varză proaspătă cca. 300 g,
  • ceapă verde 2-3 fire,
  • sare iodată,
  • ulei de măsline cca. 2-3 linguri,
  • piper proaspăt măcinat.
  • Pentru prăjit:
  • cca. 500 ml ulei de palmier.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vărzări:

 Maricica, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu la aluaturi dospite. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi numai deschide-ți capacul, până ce se încheie programul. Între timp ceapa și varza, se curăță, apoi se toacă fideluță, se pun la călit în puțin ulei de măsline, se asezonează de sare și piper măcinat după gustul fiecăruia.

E bine să fie un pic mai picantă compoziția, eventual se poate aduga un pic de chilii;).După ce aluatul, a crescut, se scoate din vasul maținii de pâine, se întinde pe palnșeta de lucru, se taie pătrate mari, pe care se adaugă câte o porție mărinimoasă de varză călită. Vărzările se închid, se pressează bine marginile pentru a nu se desface în timpul prăjirii, eventual se unge marginile cu puțină apă, înainte de a le închide. Se pun la prăjit în baie de ulei. Se prăjesc pe ambele părți, cca. 4 -5 minute, la foc mediu.

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Să fie mai sănătoase, se pot coace în cuptor sau în tigaie, fără niciun pic de ulei. Data viitoare, voi testa :D;

2

varza dulce se poate înlocui cu varză murată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vărzări" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Panacris 1

25.03.2014, 17:08

Lia, recunosc că e prima oară când mănânc, de preparat nu se pune problema ! Gabi, adică soțul meu, tot pomenea ce ”poloneți” adică vărzări a mâncat în excursiile din copilărie, prin Transilvania, așa că, m-am tot documentat, de vreo 10 ani , până ce am prins curaj să probez și eu Se pare că a fost încântat de rezultat, ceea ce ptr mine e o mare mulțumire

Florentina_Cristina 1

25.03.2014, 18:28

supeeerr

Criss 1

26.03.2014, 10:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci sote