Vegeta de casa

de Ancutsa in Conserve, 17 Sep 2017 | 5043 vizualizari

 

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze si sa-si pastreze aroma. Mi-a placut foarte mult mirosul lor, la final: aveau aroma supelor sanatoase si gustoase din copilarie…

 

INGREDIENTE

  • 8 morcovi
  • 3 radacini de patrunjel
  • 4 radacini de pastarnac
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vegeta de casa:

 

Se spala legumele, se curata de coaja si se dau la razatoare (sau le puteti taia marunt cu ajutorul robotului de bucatarie).

 Daca aveti deshidrator de legume, cu atat mai bine. Daca nu aveti, nu va descurajati, le puteti pregati astfel:

Se intind legumele maruntite pe o tava si se dau la cuptor la foc foarte mic.

 Verificati-le des si amestecati in ele.

 Cand exista riscul sa se rumeneasca, inchideti cuptorul, lasand amestecul inauntru si dupa ce se raceste cuptorul, il porniti din nou.

Eu le-am uscat in mai multe etape, ceea ce a durat cam 2 zile.

 Poate vi se par mari cantitatile, dar veti observa ca, dupa uscare, se va reduce mult volumul legumelor, astfel ca veti obtine un borcan (de 400 g) cu vegeta.

 Timp: 20 min pregatirea legumelor + 48 ore timp de uscare

 

Pofta Buna!

  

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/09/vegeta-de-casa.html

TIPS-URI

1

Daca aveti curte, puteti lasa amestecul cu legume sa se usuce natural, la soare.

2

Daca vi se pare mare efortul, veti constata totusi ca merita. Gustul e cu totul altfel!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vegeta de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati in saramura