Vinete albe umplute cu piept de pui

de Valclaudia in Mancaruri de legume, 21 Iul 2019 | 2381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 vinete mici albe
  • 500 gr. piept de pui macinat
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ceapa medie
  • 50 gr. pesmet
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Pentru sos:

  • 3 rosii mari de gradina
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapa aba medie
  • sare si piper dupa gust
  • 3-4 frunze proaspete de busuioc
  • cateva crengute de marar verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete albe umplute cu piept de pui:

Vinetele se spala, se usuca cu un prosop de bucatarie, apoi se taie in doua, orizontal.

Scobim cu o lingurita miezul din fiecare jumatate de vanata, avand grija sa lasam "peretele" de cel putin 1cm.

Asezam vinetele astfel pregatite intr-o strecuratoare, presaram in interior putina sare si le lasam o jumatate de ora deoparte.

Miezul scos din vinete se presara cu putina sare si se pune de asemenea, in alta strecuratoare tot pentru jumatate de ora.

Curatam ceapa si ardeiul kapia, le tocam si le sotam 5 minute in 3 linguri ulei de masline.

Adaugam miezul de la vinete clatit foarte bine sub jet de apa fierbinte pentru a elimina gustul amar lasat de apa continuta de vinete. Mai calim legumele alte 5-10 minute, apoi oprim focul si lasam la racit.

Pieptul de pui macinat se adauga peste legumele sotate si racite, impreuna cu oul, pesmetul, patrunjelul verde spalat si tocat. Omogenizam bine compozitia, adaugam dupa gust sare si piper macinat.

Dupa ce s-au inmuiat vinetele de la sare le clatim sub jet de apa fierbinte si le lasam la scurs.

Intr-o tava asezam hartie de copt, umplem jumatatile de vinete cu amestecul de carne si legume, acoperim apoi cu folie de staniol tava si dam la cuptor (preincalzit la 220 grade celsius) pentru 30 minute.

Dupa acest timp indepartam folia de staniol si lasam sa se rumeneasca macarea usor deasupra, inca 15 minute.

Pentru sos curatam ceapa, o spalam si o trecem prin robot.

Incingem 2 linguri ulei, adaugam ceapa maruntita, sotam la foc mic.

Rosiile spalate se curata de partea lemnoasa, se trec de asemenea prin robot, apoi se adauga peste ceapa sotata.

Se mareste flacara si se lasa la foc pana scade apa si obtinem un sos de consitenta dorita.

La final adaugam mararul si bsuiocul tocat fin si servim vinetele alaturi de acest sos aromat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete albe umplute cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu legume