Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"

de nadina73 in Mancaruri de legume, 14 Sep 2010 | 12482 vizualizari

 

Daca azi e sarbatoare mare si cu post ,am zis sa incerc vinetele lui eluta care merg perfect pt o zi de post.Sant minunate,merita sa le incercati

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • sare
  • usturoi 5-6 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • otet balsamic
  • ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta":

Se  spala vinetele  si se taie feliute de aproximativ 1 cm.Se sareaza si se lasa la scurs aproximativ 15 minute.Se prajesc in foarte putin ulei intr-o tigaie de teflon (de preferat altfel absorb foarte mult ulei si se ard mai usor).

Se pregateste sosul ,se piseaza bine usturoiul se amesteca cu sare si patrunjel verde tocat marunt .Se pune ulei cate putin ca si la maioneza (eu asa am facut) dupa care se pune otetul balsamic si se  pune pe fiecare feliuta cate 1 lingurita din sos. Se pun in straturi intr-un castronel dupa care se pun la rece 4-5 ore .

Se servesc pe crutoane de paine prajita

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de ardei capia copti