Vinete umplute cu paste

de deyutzky in Paste, 29 Oct 2015 | 3731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca. 150 g paste Barilla
  • 2 vinete
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 rosie decojita
  • 1 cana suc de rosii
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu paste:

Vinetele le spalam si le stergem de apa cu un servetel.

Le taiem in jumatate, pe orizontala. Cu o lingura scoatem miezul vinetelor, presaram vinetele cu sare si le lasam deoparte pentru aprox.20 de minute, apoi le punem intr-o tava si le dam la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute. Le tinem la foc mediu.

Intre timp ne ocupam de umplutura.

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet.

Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, iar peste ele putina apa si le calim 2-3 minute.

Adaugam ardeiul, vinetele si rosia taiate cubulete, putina sare, apoi amestecam si lasam pe foc pana cand compozitia scade.

Adaugam sucul de rosii si potrivim cu sare si piper dupa gust. Mai lasam cateva minute pe foc mic. 

Inchidem focul, adaugam pastele fierte si amestecam. 

Scoatem vinetele din cuptor si le umplem cu compozitia de paste (o sa mai ramaneti cam cu o portie de paste pe care o puteti consuma separat).

Dam tava la cuptor la foc mic-mediu pentru maxim 20 de minute. Daca nu faceti reteta de post, puteti presara deasupra si niste cascaval ras.

Le scoatem din cuptor, presaram patrunjel verde si le servim.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

CameliaR 1

30.10.2015, 15:56

Rahela Velicu 1

07.02.2016, 14:49

o reteta deosebita

Panacris 1

17.07.2023, 13:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fettucine cu somon si feta