Vinete umplute la cuptor - de post

de Corinuta in Mancaruri de post, 28 Noi 2012 | 12374 vizualizari

 

Si bune si de post...

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ceapa
  • 1-2 catei de usturoi
  • 150-200 g branza tofu
  • 1 canita vin alb
  • 1 ligura sos de soia
  • 2-3 linguri ulei
  • sare, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute la cuptor - de post:

Vinetele se spala, se taie in doua pe lungime si se scobesc. Se sareaza si se lasa asa 10 minute, apoi se sterg. se ung cu putin ulei si se dau la cuptor 15 minute.

Intre timp, in uleiul incins se soteaza ceapa si usturoiul tocate marunt, ardeiul taiat feliute, dovlecelul si miezul de la vinete taiate cubulete. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga vinul si sosul de soia si se lasa sa fiarba 10 minute.

Se scot vinetele din cuptor si se umplu cu amestecul de legume, iar deasupra se pun cubulete de branza. Se dau la cuptor pentru inca 15 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute la cuptor - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de vara cu vinete, ardei copt si rosii