"Nicosia este singurul oras din lume impartit intre greci si turci.Afinitatile culinare pentru carnea de vita scaldata in rosii coapte si inmiresmata din belsug cu salvie, usturoi si busuioc pun la cale mari prietenii si chermeze. Grecul gateste, turcul plateste !"
Spalam, curatam si taiem marunt ceapa, usturoiul,rosia si ardeiul.
Salvia si busuiocul le tocam marunt.
Carnea o feliem subtire si o dam prin faina amestecata cu sarea, piperul, boiaua si concentratul de supa.
Intr-o tigaie ceramica punem cateva picaturi de ulei si prajim feliile de carne pe ambele parti, cate 5 minute.
Intr-un vas incingem doua linguri ulei si sotam ceapa si usturoiul , apoi adaugam rosia si ardeiul si lasam pina devin sticloase.
Adaugam pasta de rosii , busuiocul si salvia tocate.Asezonam si lasam sa fiarba la foc mic.
Bucatile de carne fripte le adaugam in sosul de rosii , acoperim cu capac si fierbem la foc mic pina se patrunde bine carnea.
Se poate servi friptura alaturi de galuste din faina, orez, piure de cartofi sau mamaliguta.
Pofta mare !
1
Nu lasati focul mediu sau mare pentru ca se prinde sosul de rosii si da gust de afumat mancarii.