Vols-au-vent plies

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 26 Dec 2010 | 3995 vizualizari

 

Usor de facut si distractiv :) ... si foarte bune la gust, bien sur :P

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 200gr branza telemea rasa
  • 100gr crema de branza
  • sare
  • 2 oua
  • chimen
  • 1 galbenus+1lg lapte pt uns
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vols-au-vent plies:

Incalzim cuptorul la 210C. Pana cand se decongeleaza aluatul, pregatim umplutura.

Branza si crema de branza se amesteca bine cu ouale si chimenul. Apoi condimentam cu sare.

Aluatul se imparte in 3 pe lungime, apoi in 6 pe latime. Fiecarui patratel i se taie margini ca rama unui tablou, iar in doua din cele patru colturi opuse evitam sa taiem de tot. Din celelalte doua colturi taiate de tot, prindem rama si trecem o parte pe sub cealalta (le incrucisam).

Punem formele in tava tapetata, umplem si ungem cu amestecul de lapte+galbenus.

Tava se tine in cuptor pana cand se rumenesc bine.

TIPS-URI

1

Chimenul se poate inlocui cu alte condimente, in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vols-au-vent plies" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quiche Lorraine