Zacusca

de Alexandra Burz in Zacusca, 5 Mar 2014 | 4481 vizualizari

 

Daca nu am avut timp in toamna ...postam acum reteta cand o servim :P

 

INGREDIENTE

  • 6 kg vinete
  • 3 kg gogosar
  • 3 kg ardei gras verde
  • 3 kg ardei kapia rosu
  • 2 kg ceapa
  • 2 l bulion
  • 2 l ulei de floarea sorelui
  • 100 gr piper boabe
  • 10 foi de dafin
  • sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

  1. Coacem vinetele, gogosarul si ardeii pe gratar.
  2. Ii curatam si ii dam prin masina de tocat carne.
  3. Ceapa o curatam si o dam prin masina de maruntit.
  4. Intr-o oalamare punem uleiul la incins.
  5. Adaugam ceapa.
  6. Cand aceasta devine cristalina adaugam ardeii.
  7. Dupa aproximativ jumtate de ora adaugam vinetele, bulionul, piperul si foile de dafin.
  8. Condimentam cu sare dupa gust.
  9. Amestecam continuu ca sa nu se prinda.
  10. Lasam la fiert aproximativ trei ore pana devine cremoasa.
  11. Punem in borcane, infiletam si le punem la loc racoros si ferit de soare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]