Zacusca de ciuperci

de alinutzika in Zacusca, 9 Sep 2012 | 18031 vizualizari

 

E ataaaat de buna si are o culoare ataaat de frumoasa ca nu cred sa apuce luna octombrie in pivnita. Poate borcanele goale. Nu ma credeti? Incercati-o!
Asa-i ca seamana cu dulceata de caise?

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ciuperci (eu am pus de padure, din congelator)
  • 1 kg ardei capia galbeni (ei ii dau culoarea asta de vis)
  • 2 kg gogosari rosii
  • 1 kg ceapa
  • 600 ml ulei
  • 800 ml pasta de rosii sau bulion
  • sare grunjoasa, piper
  • 6 foi dafin
  • 1 capatana usturoi
  • 1-2 ardei iuti
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

Gogosarii se coc, apoi li se ia pielita. Ardeii si ceapa se curata. Mie la zacusca imi place sa simt legumele in parte, asa ca le toc mai grosier. Eu am facut treaba asta foarte bine cu robotul si am terminat rapid rapid. De obicei, robotul toaca ff marunt, ca un fel de pasta, dar eu am smecheria mea. Folosesc doar functia puls/turbo, oprind aparatul tot la 2-3 secunde. In 10 secunde e gata o tura de legume si arata exact ca si cele tocate cu mana.

K, mai departe. Cand legumele sunt tocate, le punem la calit, nu prajit, in ulei. Separat!!! Ceapa cu 150 ml ulei. Ardeii si gogosarii cu 200 ml. Ciupercile cu 200 ml. Amestecam din cand in cand.

Cand ardeii/gogosarii si ceapa sunt caliti (asta dupa vreo ora) la foc mediu spre mic, le punem impreuna la calit intr-o oala mare, moment in care adaugam si ciupercile (daca sunt prajite deja, dar incercand sa nu le ardem ci sa le pastram culoarea alba). Mai lasam la fiert 50-60 de minute. In acest timp adaugam usturoiul tocat si condimentele. Cu 10 minute inainte de a fi gata adaugam bulionul. Mai lasam sa dea cateva clocote impreuna, apoi oprim focul, punem zacusca in borcane curate si le bagam la cuptor, la 180 grade, pentru 1 ora. Le lasam in cuptor pana a doua zi, sa se raceasca incet. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

alinutzika 1

10.09.2012, 21:06

multumesc!

Sim0na 1

11.09.2012, 12:35

ce frumos arata!!

Ubulika 1

14.09.2012, 18:35

mmmmmmmmmmmmmmmm

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]