Zacusca de ciuperci

de Bucataras Diana in Zacusca, 3 Ian 2017 | 4845 vizualizari

 

 M-am gandit ca va era dor de o zacusca. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 fire praz
  • 100 ml ulei
  • 500 g ardei gras/kapia/gogosar
  • 500 g rosii
  • 1 morcov
  • frunza de dafin
  • sare
  • usturoi
  • piper
  • cateva boame coriandru si ienibahar
  • Pentru zacusca picanta:
  • ardei iute sau fulgi de chili.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

Coacem, curatam ardeii si ii taiem bucatele. Tocam ceapa si prazul marunt. Curatam morcovul si il radem. Oparim rosiile, le scoatem pielitele si le dam prin robot. Punem o cratita cu fundul gros pe foc, adaugam uleiul, punem ceapa si prazul si lasam 2-3 minute, amestecand tot timpul, apoi adaugam o cana de apa si lasam la inabusit la foc potrivit. Dupa cca. 10-15 minute, adaugam morcovul si lasam sa se inabuse in continuare. Adaugam ciupercile taiate felii sau cubulete si ardeii copti si lasam sa fiarba inabusit (punem un capac). Cand s-au inmuiat ciupercile, adaugam rosiile, sarea, usturoiul, piperul si dafinul. Lasam sa fiarba, amestecand des, pana scade zeama la consistenta dorita. Potrivim de sare, adaugam boabele de coriandru si ienibahar si oprim focul. Daca dorim, putem face si zacusca picanta. Punem jumatate din cantitate in borcane, iar in cealalta jumatate adaugam 1 ardei iute tocat si un praf de fulgi de chili sau dupa gust si mai dam intr-un clocot. Oprim focul, lasam sa se linisteasca si punem in borcane. Sterilizam 30 de minute, din momentul in care a inceput sa fiarba apa. Lasam borcanele sa se raceasca sub paturi/prosoape pana a doua zi. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din cantitatile de mai sus, ies 3-4 borcane de 400 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 38 %
239.99 lei
149.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (14)

kytz 1

03.01.2017, 17:09

Foarte buna, mai ales ca are si praz!

miki_a 1

03.01.2017, 18:39

mirela0911 1

03.01.2017, 20:16

Buna de tot!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]