Zacusca de fasole

de Bya Ralu in Zacusca, 16 Sep 2013 | 7720 vizualizari

 

A iesit foarte foarte buna!Cu siguranta o voi repeta si anul viitor

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de fasole
  • 1 kg ceapa
  • 1.5 kg ardei kapia
  • 1.5 kg morcov
  • 1/2 kg ulei
  • 3-4 frunze de dafin
  • 1 lingurita piper macinat
  • 2 linguri de sare mare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole:

Fasolea se lasa peste noapte in apa,iar a doua zi se pune la fiert,se schimba cele trei ape si se lasa pana fierbe bine.

Ceapa se taie bucati si se pune in robotul de bucatarie,se paseaza marunt.

Ardeii kapia se coc pe gratar,se curata de pielite si de samburi si se pun tot in robotul de bucatarie sau prin masina de tocat.

Ceapa pasat se pune impreuna cu uleiul la fiert intr-o cratica inalta cu pereti dubli.Se lasa cam 1.5 h-2 h.

Se adauga deasupra pasta de ardei kapia si morcovii rasi pe razatoarea mica.

Fasolea fiarta se scurge de zeama si se da prin robotul de bucatarie(trebuie sa adaugati si putina zeama in care a fiert),pana devine o pasta.

Se pune in oala peste celalate ingrediente si se amesteca bine.

Se lasa la foc mic amestecand des.Se pune si plicul de conservant,frunzele de dafin si condimentele.

Borcanele se spala bine si se pun la uscat.Cand se pune zacusca in borcane,se pune o tava de la cuptor ,iar borcanele le asezam deaupra.

Zacusca se pune in borcane cat inca este calda.Deasupra borcanelor se pune ulei incalzit,se inchid bine si se pun la sterilizat in cuptorul incalzit si se lasa pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Va sfatuiesc sa dati fasolea prin masina de tocat cred ca e mai usor si se face mai bine.

2

Au iesit aproximativ 8 borcane mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Bya Ralu 1

17.09.2013, 10:28

FlaviaD 1

18.09.2013, 19:51

Bya Ralu 1

18.09.2013, 21:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon