Zacusca de vinete

de robert_b in Zacusca, 2 Sep 2014 | 5414 vizualizari

 

Dupa reteta Clementinei,cu cateva schimbari... :)

 

INGREDIENTE

  • 10 kg vinete - 3,8 kg coapte si scurse
  • 5 kg ardei capia + 2 kg ardei gras galben.
  • 1 kg pasta de rosii
  • 2 kg de ceapa
  • 1.8 l ulei
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
Portii: 22
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Pentru inceput coacem vinetele si ardeii. Apoi le curatam si le lasam la scurs, peste noapte. Dupa aceasta operatiune se dau prin masina de tocat prin sita mare. Ceapa se curata si se toaca cubulete. Se aseaza tuciul pe foc se lasa sa se incinga si se adauga uleiul. Dupa ce s-a incins uleiul se adauga ceapa si se sareaza dupa gust, se lasa la calit pana se inmoaie si devine sticloasa. Apoi se adauga ceapa si ardeii tocati, amestecand des circa 1 ora. Dupa adaugam pasta de rosii. Se lasa pe foc pana ce uleiul iese la suprafata. Se stinge focul si se  pune in borcane sterilizate. Deasupra fiecarui borcan se toarna ulei incins si se capacesc. Apoi se fierb la baine-marine. Se depoziteaza in camara.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu nu am folosit piper si foi de dafin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]