Zacusca din vinete si ardei kapia

de Bucataras Medi in Zacusca, 7 Apr 2013 | 7546 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 1 kg ceapa
  • 1 l bulion
  • 600 ml ulei
  • 3-4 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca din vinete si ardei kapia:

Am copt pe gratar cu lemne atat vinetele cat si ardeii.

Ardeii gata copti ii punem intr-un vas,presaram putina sare peste ei si ii acoperim cu un capac.Lasam pana cand acestia se aburesc si se  mai racoresc si apoi trecem la operatiunea curatat...indepartam coaja, cotoarele si semintele. Vinetele se curata si ele si apoi se lasa la scurs.

Tocam vinetele ca pentru salata. Ardeii ii taiem fasiute sau cubulete cu ajutorul unui cutit.

Intr-o cratita mai inalta incalzim uleiul si adaugam ceapa taiata marunt.Este bine ca sub cratita sa punem o plita astfel incat sa prevenim lipirea.Lasam pana cand ceapa devine translucida apoi adaugam pe rand vinetele , ardeiul kapia si bulionul(eu am avut bulion facut  in casa).Amestecam  si lasam la foc potrivit.

Adaugm foile de dafin si cateva boabe de piper.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Lasam  sa fiarba, amestecand cu ajutorul unei linguri de lemn sa nu se prinda, pana se ridica uleiul deasupra.

Luam de pe foc,  indepartam frunzele de dafin si turnam fierbinte in borcane curate si uscate .Borcanele  se capacesc  şi se fierb în baie de apă timp de 25 minute din momentul in care  începe să clocotească apa.Borcanele cu zacusca  se lasă să se răcească  în apa în care au fiert, apoi se aşează la loc uscat şi răcoros.

Daca facem o cantitate mai mica de zacusca pe care o consumam repede atunci repartizam  zacusca in borcane , lasam sa se raceasca ,le acoprim si le putem tine in frigider.

Se consuma rece ,pe paine calda sau prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca din vinete si ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu peste" Crap"