reteta mamei... delicios pentru ciorbe
Rosiile se dau prin masina speciala pentru suc de rosii. Sucul de rosii se da intr-un clocot impreuna cu 4 linguri cu ulei, cat sa se lege un pic sucul (eu l-am lasat cam vreo 2 ore si 30 min). Se da la racit putin sucul, cat sa fie caldut dupa, iar intre timp pregatim celelalte ingrediente.
Ardeii se spala bine, se curata de cotor si seminte, se taie felii si se da prin masina de tocat. Ardeii tocati se pun la fiert impreuna cu restul de ulei, vreo 2 ore, iar cand au dat in cateva clocote turnam sucul de rosii peste. Lasam sa fiarba cateva ore, 2-3 ore, si apoi punem sare dupa gust.
Intre timp spalam bine verdeturile, taiem cotoarele vestejite si dam pe masina de tocat. Oprim focul, punem conservantul si verdeturile. Amestecam bine si apoi lasam la racit. Punem in borcane sau in sticle.
Spor la treaba!
1
A nu se lasa vreo samanta de ardei pentru ca risti sa-ti fermenteze zarzavatul dupa.
2
Adeii si verdeturile se toaca prin sita mare de la masina de tocat.
3
Uleiul de deasupra il pun pentru o mai buna conservare, mai am si de anul trecut zarzavat asa ca e bun :D:D
4
In loc de conservant puteti pune deasupra aspirina pisata