Zeppole

de ALIGIULIA in Prajituri, 15 Mar 2013 | 6972 vizualizari

 

SUNT DULCIURI TIPICE ITALIENE

 

INGREDIENTE

  • PT ALUAT:
  • 3 oua intregi,
  • 250 ml apa,
  • 80 gr.unt
  • un pic de sare ,
  • 150 gr faina
  • CREMA:
  • 3 galbenusuri
  • 80 gr zahar,
  • 40 gr faina,
  • coaja lamaie,
  • 250 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zeppole:

Se pune apa la fiert cu sarea si cu untul. Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se pune faina, se amesteca energic si se mai pune pe foc pana se desprinde de pe peretii cratitei. Se adauga apoi pe rand cate un ou se amesteca si tot asa pana ce pui toate ouale. Se pune compozitia intr-un posh cu forma de stea si se taie patrate de hartie de copt pe care se pun cercurile de zeppole. Se pun la prajit in ulei incins bine cu tot cu hartie, apoi hartia se desprinde singura si se scoate din tigaie cand pe intorci pe partea cealalta. Se rumenesc bine si se scot in farfurie, se lasa sa se raceasca.

CREMA:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se toarna laptele deasupra si se pune pe foc mic amestecand mereu pana se ingroasa ca o crema. Se lasa la racit, apoi se pune peste zeppole si se orneaza cu dulceata de visine.

GATAA...SIMPLU CA BUNA ZIUA...SPOR LA TREABA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zeppole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pripite