publicat la 10.07.2012
publicat la 10.07.2012
publicat la 26.06.2012
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de fasole
Am ales si spalat bine fasolea si am pus-o la fiert in apa rece pana a clocotit dupa care i-am schimbat apa. Am lasat sa fiarba 20 min. Am taiat legumele. Le-am adaugat peste fasole, am lasat sa fiarba si cand au fost aproape gata am adaugat rosiile taiate cuburi mici si pasta de tomate. Am...
Somon cu brocoli si baby carrots
Am decongelat intai pestele, intre timp am pregatit legumele. Am pus ulei de masline intr-o tava de yena, am asezat legumele, deasupra pestele, am condimentat cu sare si piper alb, peste peste am pus putin cimbru si zeama de lamaie si am dat la cuptor pentru 15 min. acoperit cu capac dupa care...
Salata de fructe cu migdale
Am spalat fructele. Ananasul si bananele le-am decojit. Am taiat bananele felii, iar celelalte fructe cuburi. Le-am pus intr-un vas, am adaugat migdalele, am amestecat cu grija si am dat la frigider 20 min. Enjoy!
Ciorba de dovlecei
Am taiat ceapa si morcovii si i-am pus la fiert in apa cu sare. Am curatat dovleceii de coaja, i-am taiat pe jumatate - pe lung si le-am scos miezul. Am taiat pe lung fasii, apoi cuburi. I-am adaugat peste legume. Dupa 10 minute am adaugat orezul spalat. Cand orezul aproape a fiert am...
Ardei umpluti cu carne de vita si porc
Am pregatit umplutura prima data: am amestecat carnea cu ceapa taiata marunt, sare, piper, oul, orezul (pe care l-am spalat); leusteanul, patrunjelul si mararul pe care le-am tatai marunt. Am taiat ardeii la coada astfel incat sa le pot scoate coada cu semintele si sa ramana intregi. I-am...
Bruschete cu Guacamole
Am taiat avocado pe jumate pe lung, am rasucit partile pt a se desprinde, am scos samburele si cu o lingura am scos miezul din avocado, l-am pus intr-un bol dupa care l-am pisat cat am putut de bine. Ceapa am taiat-o ff marunt. Rosiile le-am spalat, le-am decojit si le-am taiat deasemenea...
Capsuni cu zahar
Am spalat bine capsunele si le-am rupt coditele. Le-am pus intr-un bol si le-am taiat in 2 sau 3 bucati fiecare. Deasupra am pus zaharul si le-am dat la frigider 20 minute.
Legume la cuptor cu carnati de casa
Carnatii i-am avut la congelator asa ca i-am decongelat... Legumele le-am curatat si spalat, apoi le-am taiat in forme mari, dovlecelul si rosiile le-am taiat felii. Intr-o tava de yena am pus un strop de ulei de masline, am asezat legumele, am condimentat dupa gust cu sare, piper,...
Supa de cocos de casa
Spal carnea de cocos si o pun la fiert in apa cu delikat. Spumez bine. Curat, spal si apoi tai in bucati mai mari legumele dupa care le adaug in supa. Dupa ce a fiert carnea adaug patrunjelul spalat si taiat marunt. Pofta mare!
Salata cu ton
Spal legumele si le tai dupa cum doresc. Adaug tonul, sarea, piperul, uleiul de masline si zeama de lamaie dupa gust, amestec bine si este gata. Pofta mare!
Limonada
Am spalat lamaile bine, le-am stors. Am adaugat putina miere si zeama de la lamai peste ea in cana/pahar dupa preferinte, apoi cateva bucatele de coaja...mie asa imi place. Am pus apa plata rece si gheata - peste. Cine doreste poate adauga menta. Pofta mare!
Urzici cu mamaliguta
Am spalat urzicile, le-am fiert, le-am scurs si tocat foarte marunt. Am pus putin ulei de masline si ceapa taiata marunt la calit. Am adaugat urzicile si putina apa. Am lasat pe foc amestecand din cand in cand pana ce urzicile au fiert. Am adaugat sare dupa gust. Pofta mare!
Supa de curcan cu taitei
Am spalat aripile de curcan si le-am taiat in doua. Le-am pus la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Am spumat supa. Dupa ce a fiert carnea am adaugat legumele spalate si taiate. Spre final am adaugat taiteii, am fiert-o inca 5 - 7 min. La final am pus leusteanul si patrunjelul spalat si tocat...
Clatite cu miere cu nuci si dulceata de mure
Am pus intr-un bol mare ouale si zaharul pe care le-am batut bine pana s-a topit zaharul. Am pus faina in ploaie peste compozitie, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Am adaugat laptele amestecand, untul topit si praful de sare. Dupa ce am amestecat bine, am bagat compozitia la frigider...
Salata de vara
Am curatat si spalat bine toate legumele, le-am taiat si le-am pus intr-un bol. Am adaugat sare si piper dupa gust, putin otet de miere cu mere si ulei de masline, marar taiat marunt. Pofta mare!
Rulouri cu crema de vanilie
Rulourile le-am cumparat de la magazin. Pentru 4 pungi de rulouri a cate aprox. 17 buc. fiecare am pregatit crema de vanilie astfel: am pus laptele intr-un vas sa se incalzeasca putin. In timpul in care s-a incalzit laptele, am pus intr-un vas rezistent la foc, faina si zaharul; le-am...
Friptura de miel la cuptor
Carnea de miel o portionez, curat de grasime si spal foarte bine. Intr-o tava de iena pun putin ulei, asez carnea de miel, pe carne pun ambele soiuri de piper, putina sare, foi de dafin, rozmarin, busuioc pun doar putin ca-i foarte aromat. Adaug 2 cani de apa, acopar tava si o bag la cuptor...
Ciorba de miel reteta
Carnea de miel (coasta, pulpa) se portioneaza, curata si spala bine. Pun carnea la fiert in apa rece cu putina sare. Spumez bine si pun legumele taiate dupa ce nu mai face deloc spuma. Dupa ce au fiert legumele spal orezul bine si il adaug in ciorba. Cand este aproape fiert orezul adaug bors dupa...
Fasole "batuta"
Aleg si spal bine fasolea. O pun la fiert, dupa ce clocoteste ii schimb apa. Cand incepe sa fiarba iar, adaug morcovul taiat in 4, ceapa intreaga, sare. Dupa ce a fiert bine bobul de fasole, o scurg de zeama, scot legumele si o pisez bine. Pun ulei cate putin, amestecand. Adaug usturoiul...
Iahnie de fasole
Pun de seara fasolea in apa, dupa ce o aleg si spal bine. Pun fasolea la fiert, dupa ce da in cateva clocote, schimb apa. Apa pun cat sa o acopere de o palma si o fierb bine cu o lingurita de zahar si putin ulei. Cand fasoalea este aproape fiarta, tai ceapa marunt si o calesc bine in putin...
Supa de galuste cu unt
Cum preparam supa de galuste : Pun apa la fiert cu o lingura de ulei si delikat dupa gust. Tai morcovul si pastarnacul bastonase, ceapa in 4, cartoful in 4 si le adaug in supa cand apa a fiert si le las pana sunt aproape fierte timp in care ma ocup de galuste. Intr-un vas rezistent la...
Ostropel de curcan
Spal carnea, o condimentez cu sare si piper alb si o pun la prajit in putin ulei, adaugand din cand in cand cate un strop de apa sa nu se prinda de vas. Eu am taiat in 2 fiecare aripa...mi s-a parut prea mare intreaga :)) Tai ceapa marunt. Dupa ce curcanul s-a rumenit bine, adaug ceapa, las...
Friptura de porc cu vanata si conopida la cuptor
Spal carnea, o portionez si pun putina sare si piper pe fiecare bucata in parte. Intr-o tava de yena pun ulei de masline si asez carnea pe toata suprafata uniform. Spal legumele, le tai rondele/bucati mari, le adaug peste carne, pun tarhon, boia de ardei iute, un praf de sare si apa cat sa...
Ciorbita de vacuta
Spal carnea bine, o tai cubulete, las si pe os ceva carne si o pun la fiert in apa rece cu putina sare si ulei. Spumez bine cand carnea incepe sa fiarba. Tai legumele cubulete mici, ceapa marunt si cand carnea este aproape fiarta le adaug. Aleg si spal orezul si dupa ce au fiert putin legumele il...
Mazare cu afumatura
Portionez carnea, o spal, o pun la fiert pentru 10 minute, dupa care pun apa rece peste ea - toate acestea pentru a o desara (daca considerati ca nu-i sarata nu mai faceti acest procedeu). Prajesc putin carnea in ulei de masline. Intre timp tai legumele marunt, cartoful...
Ciorba de loboda
Eu am avut loboda la congelator. Pun apa la fiert, cand a clocotit adaug loboda si pana fierbe tai legumele. Dupa ce a fiert (tre' sa se inmoaie bine frunza de loboda), scot loboda cu o paletica si o pun la scurs si racit. Adaug un strop de ulei de masline si legumele, in zeama in...
Orez cu lapte
Aleg orezul si-l spal foarte bine. Il pun la fiert pe foc mic, intr-un litru de lapte amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fundul vasului. Cand incepe sa se ingroase adaug si laptele ramas (0,5 l); il las sa fiarba 5 minute amestecand usor si adaug zaharul si praful de sare (eu am pus o...
Saramura de crap ca-n Delta
Eu am cumparat pestele gata curatat, doar l-am spalat foarte bine, i-am taiat capul, iar pe el l-am taiat pe jumatate - pe lung. L-am sters foarte bine cu prosop de hartie sa nu se lipeasca sarea foarte tare de el. Pentru ca l-am pregatit la tara la mami a mea, am incins focul in curte si...
Salata de vinete inimoasa
Coc vinetele bine, le pun in apa la racit - asta o sa le faca sa se curete de coaja mult mai bine. Dupa ce le curat de coaja, le pun la scurs, dupa care le toc cu un tocator de lemn (bunica mea spunea ca asta le face sa-si pastreze culoarea frumoasa). Intr-un bol le amestec cu ulei, putin...
Bulz ca la munte
Pun apa la fiert pentru a pregati mamaliga, cu putin unt si sare. Dupa ce fierbe apa adaug malai in ploaie amestecand continuu pana devine ca o smantana subtire. Mestec pe foc aproximativ 15 minute. Intr-un vas (rezistent la temperaturi mari) pun un strat de mamaliga, un strat de unt, un strat...