silvi0ara

1

Bucataras
incepator

Comuna Tunari Judet Ilfov

Bucataras din 12.02.2010

RETETE255
PRIETENI131
Retete

Aperitiv cu somon si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2011

Prgatim crema de branza mai intai. Se amesteca iaurtul cu smantana si crema mascarpone   intr-un vas pana se omogenizeaza bine,apoi se pune compozitia intr-un tifon sau o plasa deasa,se leaga    cu o sfoara si se lasa la scurs pana a doua zi.Se desface tifonul,...

Quiche Lorraine

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2011

Se framanta un aluat din toate ingredientele.Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute. Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si...

Pizza cu legume

In Pizza la 3 Ian 2011

Aluatul: Intr-un castron se pune drojdia,apa rece,4 linguri ulei,zaharul si  sarea,se amesteca bine cu un tel si se lasa 10 minute. Apoi dupa ce toate s-au amestecat se adauga faina,se framanta pana nu se mai lipeste de mana,apoi se adauga inca 3 linguri ulei de masline si se mai...

Curcan la cuptor

In Curcan la 2 Ian 2011

Se incalzeste cuptorul la 180gC.Curcanul se spala si se culeg toti fulgii de pe el,apoi se sterge bine cu prosoape de hartie. Se amesteca untul cu coaja rasa de la citrice si cu verdeata,apoi se asezoneasa cu sare si piper. Se introduc usor degetele sub pielea curcanului,i ncepand de la gat,...

Tort pentru anul nou cu portocale glazurate

In Torturi la 2 Ian 2011

Mai intai pregatim portocalele glazurate cu care imbracam tava de tort. Intr-un vas se pune apa la fiert si cand a dat in clocot se pun rondelele de portocala sa se opareasca 4 minute, ca sa eliminam amareala din coaja. Se scot apoi din apa si se lasa putin la scurs. Intre timp pregatim...

Creme caramel

In Prajituri la 13 Dec 2010

Mai intai punem laptele la infuzat impreuna cu batonul de vanilie ,dupa ce am scos in prealabil si semintele,pe care le punem si pe ele in lapte.Cand incepe sa fiarba,oprim focul,scoatem batonul de vanilie si il lasam sa se raceasca  putin .Amestecam ouale cu zaharul,nu este nevoie sa...

Scoici in sos de vin

In Fructe de mare la 6 Dec 2010

Mai intai se spala bine scoicile, trecandu-le sub jet de apa rece si razuiti firele cu care se prindeau de stanci. Daca sunt deschise, inainte de a le gati, loviti-le usor, pentru a se inchide,astfel aflam daca sunt vii. Nu gatiti decat scocile complet inchise si nu consumati decat scoicile...

Tocana de vitel cu arpagic murat

In Vita la 6 Dec 2010

Mai intai se toaca ceapa iar usturoiul se zdrobeste.Intr-o cratita se pune uleiul si apoi o punem la foc foarte mic.Punem in ea ceapa si usturoiul si lasam sa se inmoaie cele dintr-insa. Se pune apoi  cate putina apa, vreme de un sfert de ceas si avem grija sa nu se arda ceapa. In sosul...

Prajitura cu branza

In Prajituri la 6 Dec 2010

Puneti piscoturile la robot sa-i sfaramati bine.Ii transferati apoi intr-un vas si adaugati untul topit si amestecati bine pana se incorporeaza bine untul in compozitie. Turnati apoi piscoturile  intr-o forma de tort si presati-i bine, pana simtiti ca aveti un blat tare si uniform....

Varza tocata murata

In Muraturi la 6 Dec 2010

Varza se toaca marunt de cutit,sau daca va place si mai fina o puteti toca la robot.Se adauga sare si se amesteca bine cu mana sa intre sarea in varza sis a lasa multa zeama.Totul se aseaza intr-un vas mare,eu am folosit un lighenus de plastic.Sarea care se pune s-ar putea sa va para putina,dar...

Rulada cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2010

 Se pune faina intr-un castron,se toarna cate putin lapte si se amesteca sa nu se faca cocoloase.Se amesteca in continuare,punand tot laptele,pana se obtine o ciulama subtire.Se bat ouale separate,foarte bine,si se amesteca in ciulama,se adauga sare si piper si se bate in continuare(este...

Rasol alb de manzat cu legume la cuptor

In Vita la 29 Noi 2010

Carnea se spala si se curata de eventulalele pieliti,apoi o punem intr-un vas si deasupra adaugam uleiul si toate condimentele si frecam bine carnea cu ele.Luam o punga pentru gatit la cuptor si punem carnea,apoi adaugam apa si vinul,legam punga la gura,facem cateva gauri sa iasa aburul,punem...

Tort cu mere

In Torturi la 28 Noi 2010

  Se separa ouale,albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul,sarea si vanilia,se adauga galbenusurile pe rand si la final faina cernuta.Se amesteca usor compozitia cu telul.Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptorul incins la 180gC aproximativ 40 de...

Varza calita cu ciolan afumat

In Porc la 28 Noi 2010

  Se tine varza o ora in apa rece ca sa-si piarda din sare.Intre timp fierbem ciolanul in oala sub presiune 30-40 de minute.Il scoatem,apoi il bagam la cuptor inca 30 de minute sa se rumeneasca. Dupa ce varza a stat in apa,se scot partile tari(cotorul),apoi se toaca marunt cu...

Briose mediteraneene

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2010

  Mai intai tocam cubulete maslinele,rosiile,usturoiul,ciupercile si verdeata.Faina se pune intr-un vas impreuna cu praful de copt,sarea si piperul dupa gust.Apoi adaugam iaurtul,ouale si ingredientele tocate.Se framanta un aluat cu mana sau mixerul.In formele de briose se pun hartiile...

Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate

In Curcan la 22 Noi 2010

Ciocanelele sa spala bine,apoi se pun intr-o punga pentru copt,deasupra se pun aromele ,se condimenteaza cu sare si piper,cimbru,salvie,rozmarin.Morcovul se taie rondele iar marul se curate de coaja se se taie felii.Se pune sucul de la ½ portocala,vinul si putina apa.Se leaga punga la gura...

Pulpe de pui in sos de iaurt

In Pui la 22 Noi 2010

Se spala bine pulpele,se pun apoi intr-o tava, se condimenteaza cu sare si piper,putin cimbru,putin oregano si coaja rasa de lamiae.Separat intr-un castronel   se pune iaurtul impreuna cu ghimbirul ras,sofranul Indian(este bun si cel pudra)si boiaua,se amesteca bine,apoi se toarna peste...

Conopida pane cu sos de iaurt si smantana

In Mancaruri de legume la 18 Noi 2010

Conopida curatata de cotoare se spala, se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare pe foc mic.Cad este gata,se scoate si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins.Din cele 2 oua si faina impreuna cu 1 lingura apa rece,sare si piper dupa gust,facem un...

Hamburgers din carne de curcan

In Curcan la 15 Noi 2010

Se amesteca carnea cu ingredientele,se modeleaza hamburgherii,se face o gropita in mijoc si se adauga  cate 1lingurita de cascaval ras.Se modeleaza din nou,apoi se pun pe gratarul incins,uns cu putin ulei.Sau se pot pune la gratarul de la aragaz.Se servesc cu cartofi prajiti.Sau dupa...

Aperitiv din cartofi

In Aperitive / Garnituri la 15 Noi 2010

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se lasa putin la racit se se taie in 2(nu trebuie curatati de coaj).Se pune intr-o tava uleiul si se aseaja cartofii cu partea lata in jos.Din varf se scoate o parte din miez,suficient cat sa poata sa fie asezat...

Ardei umpluti cu carne

In Mancaruri cu carne la 15 Noi 2010

Se amesteca toate ingredientele si se umplu ardeii spalati si curatati. Se aseaza intr-o cratita in care se pune putin ulei de masline si se prajesc putin pana capata o culoare aramie. Se face sosul din pasta de tomate amestecat cu faina, sare, piper si se adauga apa cat sa acopere...

Ciocanele de pui la cuptor cu orez

In Pui la 15 Noi 2010

Spalam ciocanelele,le punem intr-un vas termorezistent,le condimentam dupa gust,adaugam uleiul si vinul si le bagam la cuptorul incins la 200gC pana devin aurii si crocante.Intre timp pregatim orezul. Intr-o cratita punem uleiul la incins,apoi adaugam orezul,il calim cateva minute pana devine...

Sandvisuri cu ciocolata amaruie

In Prajituri la 15 Noi 2010

Mai intai incingem cuptorul la 200gC.Separam ouale.Albusul se bate bine cu zaharul si un praf de sare ca si la bezea.Se adauga galbenusurile pe rand,zaharul vanilat iar la final adaugam faina amestecata cu amidonul.Se aseaza compozitia pe o tava tapetata cu hartie pergament,se niveleaza si se da...

Cosulete din sunca cu oua

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2010

  In formele de briosa se pun feliile de sunca taiate in forma de cosulet.Se baga in cuptorul incins la 180gC 5 minute,se scot se lasa sa se raceasca cateva minute,apoi se sparge cate 1 ou infiecare forma,se presara sare si piper pe deasupra si se mai dau la cuptor acoperite cu folie de...

Piept de curcan in manta de bacon pe pat de ciuperci

In Curcan la 12 Noi 2010

Mai intai curatam bine ciupercile.Pieptul de curcan se portioneaza in 6 felii.Pentru fiecare bucata se se intaind 2 felii se sunca,deaspupra se aseaza cate 1-2 frunze de salvie,pieptul de curcan si condimentam cu sare si piper.Se infasoara bine pieptul in fasiile de bacon,fixandu-le cu scobitori....

Cotlete de berbecut

In Oaie la 12 Noi 2010

Se spala bine coastele si se curata legumele.Apoi cu ajutorul unui cutit inpingem carnea din varful fiecarui os in asa fel incat sa ramana dezgolit pana la jumatate.Condimentam carnea peste tot cu sare,piper,cimbru si frecam costele cu usturoiul zdrobit.Se unesc apoi coastele astfel incat sa...

Cum se prepara salata de Icre proaspete de crap reteta simpla si gustoasa

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2010

 Cum se prepara salata de Icre proaspete de crap reteta simpla si gustoasa Icrele proaspete, sărate, se lasa la scurs cam 1 ora,ca sa eliminam apa care s-a format prin dizolvarea sării, se pun într-un castron, împreună cu o linguriţă de zeamă de lămâie. Se bat...

Pasta de conopida by Lia

In Salate la 10 Noi 2010

Curatam conopida de frunze si o punem la fiert in apa cu putina sare cam 20’, dupa care o scoatem din apa si o lasam la scurs. Cand s-a racit bine pisam conopida, adaugam usturoiul pisat, maioneza, iaurtul si mararul tocat fin, asezonam cu sare si piper si omogenizam totul . Se serveste pe...

Reteta simpla de fudulii de curcan la tigaie

In Mancaruri cu carne la 10 Noi 2010

Preparare Reteta simpla de fudulii de curcan la tigaie Mai intai curatam usor si cu grija fuduliile de pielita si le lasan 10 minute in apa rece cu putina sare si otet.Apoi le scurgem si le stergem bine cu un prospo de hartie,dar atentie ca sunt fragile.Intr-o tigaie punem untul si cei 3...

Prajitura cu ciocolata

In Prajituri la 8 Noi 2010

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune la foc mic sa se topeasca.Se lasa apoi deoparte sa se raceasca.Se freaca untul spuma cu zaharul pudra si se adauga pe rand cele 12 galbenusuri,frecand bine dupa fiecare.Se adauga apoi untul in...

Afisate 31 - 60 din 255 retete    

Postari recente

publicat la 13.02.2013

Boccelute de clatite cu ciuperci

publicat la 12.02.2013

Tort cu mouse de ciocolata alba

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Nici anul ăsta n-ai luat un Oscar? Zi merci că-ţi iei salariul luna asta!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]