simona72

7

Bucataras
Top-Chef

Hunedoara

Bucataras din 14.01.2013

RETETE870
PRIETENI323
Retete

Tagliatele cu midii

In Spaghete la 20 Feb 2013

Midiile le spalam si le curatam bine de tot "parul" si mizeria care o au pe ele. Punem o oala cu apa la fiert si fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le lasam sa fiarba doar pe trei sferturi . Punem o cratita pe foc cu ulei si unt, lasam sa se incinga, adaugam...

Pizza cu ton

In Pizza la 19 Feb 2013

Facem un aluat din toate ingredientele pe care le-am enumerat, il framintam, il lasam sa creasca 20 minute,il intindem in foaie subtire si-l punem in tava pt pizza. Toate ingredientele de la sosul de rosii se pun in robot, se gusta, se adauga in functie de preferinte sare si piper si se pun...

Tarta cu mere si gutui

In Prajituri la 19 Feb 2013

Pt aluat: am amestecat untul cu zaharul, sarea, am adaugat apoi oul, coaja de portocala si am stins bicarbonatul in sucul de portocala. Le-am amestecat bine pe toate, am adaugat jumatate din cantitatea de faina, am mai amestecat putin, am adaugat si restul de faina, am pus aluatul pe masa de...

Cornuri cu dulceata de nectarine

In Prajituri la 17 Feb 2013

Punem toate ingredientele pt aluat in masina de paine in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile amestecate cu smantina, untul, sare, zahar, faina, iar deasupra sfarimam drojdia si o imprastiem. Dam la program aluat pt paine si o scoatem cind este gata. Daca nu avem masina de paine,...

Pizza cu salam si sunca

In Pizza la 17 Feb 2013

Facem un aluat din toate ingredientele ca pt paine, dar aluatul pt pizza va fi mai virtos,mai tare ca si aluatul de paine. Il lasam 15-20 minute sa creasca la loc caldut, dar nu f mult, nu avem nevoie de un aluat f bine dospit daca dorim o pizza cu blat subtire. Cind este gata aluatul il intindem...

Barcute umplute cu brinza

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2013

Gogosarii ii spalam, ii taiem felii mai groase, ii curatam de nervuri si seminte. Brinza o zdrobim cu o furculita sau o punem la robot, adaugam untul moale si frecam cu o lingura de lemn, smintina, sarea dupa gust. Compozitia trebuie sa iasa o crema de brinza cremoasa,daca este prea groasa mai...

Sufleu de conopida

In Mancaruri de legume la 17 Feb 2013

O tava de yena o ungem  cu unt si o tapetam cu pesmet pe fundul si pe marginile vasului. Conopida o rupem buchetele, o spalam si o fierbem in apa cu sare. O strecuram de apa si o lasam sa se raceasca, apoi o stringem in maini pt a scoate surplusul de apa, o zdrobim bine cu furculita, adaugam...

Salata de ciuperci cu maioneza - Soare zimbaret

In Salate la 16 Feb 2013

Curatam ciupercile, le spalam si le fierbem in apa. Cind sunt gata de fiert le lasam sa se raceasca, le stoarcem in maini cit putem de bine pt a scoate surplusul de apa din ele, le dam prin masina de toacat sau robot. Ceapa o taiem cit putem noi de marunt, adaugam sare dupa gust si facem o...

Sufleu de ciocolata

In Prajituri la 16 Feb 2013

3 forme de sufleu se ung cu unt, se pune cite o lingurita de zahar fin in fiecare forma si se tapeteaza forma cu zaharul. Se pun la frigider pina terminam compozitia. Ciocolata se topeste pe baine-marie, se da deoparte si se adauga galbenusurile amestecate cu visinata. Albusurile se bat spuma cu...

Naut batut cu sos, bacon, cirnaciori

In Mancaruri cu carne la 14 Feb 2013

  Nautul se pune de cu seara in apa la inmuiat. Dimineata il spalam in citeva ape si-l punem la fiert pina boabele sunt f bine fierte. Procedam cu nautul la fel ca si cu fasolea atunci cind vrem sa facem fasole frecata. Zdrobim bine boabele de naut, eu am folosit robotul, adugam si celelalte...

Hummus

In Aperitive / Garnituri la 14 Feb 2013

Boabele de naut le-am pus la inmuiat peste noapte in apa. Dimineata le-am spalat in citeva ape si am fiert nautul pina s-au inmuiat bine boabele. Am pus nautul in robot si le-am pasat bine, am mai adaugat din apa in care a fiert nautul pt a ajunge la consistenta dorita, am adaugat pasta...

Sofficini

In Aperitive / Garnituri la 14 Feb 2013

Se face un aluat : laptele se pune pe foc impreuna cu untul, uleiul si sarea. In momentul in care incepe sa fiarba luam craticoara de pe foc si adaugam faina. Mestecam bine atit cit ne permite si cit putem, rasturnam aluatul pe masa, il lasam putin sa se raceasca, apoi incepem sa-l framintam...

Varza calita cu cirnati

In Porc la 13 Feb 2013

Se pune uleiul la incins intr-o cratita, se adauga ceapa taiata marunt si o lasam pina devine sticloasa. Varza o spalam si o curatam daca este necesar, o taiem fidelute, presaram sare peste ea si o frecam cu mainile sa se inmoaie putin. Adaugam varza peste ceapa calita, iar cind este aproape gata...

Tort aniversar cu afine, frisca si ciocolata

In Torturi la 13 Feb 2013

Pt blat: mixam albusurile spuma cu un virf de cutit de sare, se adauga zaharul, galbenusurile si toate celelalte ingrediente ude, mixind dupa fiecare. La urma se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Dupa ce le-am incorporat si pe aceastea le punem intr-o forma rotunda (24 cm),...

Korma rapida

In Mancaruri de legume la 10 Feb 2013

Se pune uleiul cu untul la incins intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata pestisor, o lasam sa devina sticloasa, adaugam usturoiul taiat feliute, ghimbirul, apio la fel taiat si el, ardeiul iute taiat marunt,  le amestecam si le lasam 1-2 minute impreuna pe foc, iar apoi adaugam toate...

Portofele cu branza

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2013

Se face un aluat dospit din toate ingredientele sau cine are masina de paine le pune pe toate in urmatoarea ordine: ouale batute, lapte batut, sare, zahar, ulei, faina, iar deasupra drojdia maruntita. Programam masina pt aluatul de paine si o lasam sa-si faca treaba. Brinza o dam pe razatoarea...

Cartofi frantuzesti gratinati

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2013

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari si ii punem in apa cu sare la fiert. Se pot fierbe in coaja si se cuata mai apoi si se taie cuburi. Pieptul de pui il condimentam cu sare si piper si-l punem intr-o tigaie grill sau tigaie teflonata pt cateva minute, sa nu fie...

Paine alba cu seminte la masina de paine

In Piine la 8 Feb 2013

Toate ingredientele se pun in masina de paine in urmatoarea ordine: apa, sare, zahar, ulei, faina, iar deasupra rupem cu mina cucatele drojdia. Pornim masina pe programul 1, iar cind ne anunta sonor punem si semintele. Asta e tot, iar dupa 3 ore si 20 minute veti avea o paine proaspata pt...

Placinta cu branza dulce si caise deshidratate

In Prajituri la 7 Feb 2013

Tava pt placinta sa fie pregatita si tapetata cu unt. Foile le lasam la dezghetat. Brinza zdrobita cu furculita sau data pe razatoare daca este cazul, o amestecam cu zaharul, vanilia, smintina, 5 oua. Caisele se taie cubulete si se pun la inmuiat in coniac. Dupa ce s-au inmuiat se amesteca...

Mini tarte cu ciuperci si carne de pui

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2013

Pregatim aluatul prima oara: untul rece de la frigider taiat cubulete se amesteca cu celelalte ingrediete si se formeaza un aluat care se pune in folie alimentara si se da la frigider pt 30 minute. Intre timp pregatim formele de mini tarta, le ungem cu unt sau ulei si le tapetam cu faina, sa...

Tarta cu crema de ciocolata

In Prajituri la 2 Feb 2013

Pregatim aluatul de tarta: se freaca untul moale cu zaharul, se adauga ouale, apoi adaugam faina in care am pus sarea si amestecam pina se furmeaza un aluat. Il adunam cu mainile, il punem in folie alimentara si-l dam la frigider pt 30 minute cel putin. Se intinde din aluat o fioaie pt forma de...

Porc in lapte cu cartofi

In Porc la 1 Feb 2013

Bucata de carne asa intreaga o legam cu o ata de bucatarie, sau nu in cazul meu, o punem intr-o cratita, iar peste ea punem lapte, aproximativ un litru, cit sa depaseasca carnea. Mai punem in cratita morcovul curatat si taiat in doua si ceapa la fel,sare si piper dupa gust. Punem un capac si...

Somon cu orez si salata

In Somon la 1 Feb 2013

Pestele spalat si curatat, taiat file sau medalion, se usuca cu servetele de bucatarie de surplusul de apa. Se pune sare, piper proaspat macinat, se stropeste cu zeama de lamaie si ulei de masline. Se da la frigider si se lasa cel putin jumatate de ora. Intr-o tigaie gril bine incinsa, se...

Frigarui aromate Tandoori

In Curcan la 1 Feb 2013

Carnea de curcan spalata si curatata de pielite, la mine au mai ramas, o taiem in cuburi nu prea mari dar nici mici, sa le putem pune pe un bat pt frigarui. Ciupercile le spalam si pe ele, iar daca sunt prea mari le taiem in jumatate. Facem o marinata din iaurt, lamaie, ulei, ceapa tocata marunt,...

Melci cu nuca si ciocolata

In Prajituri la 1 Feb 2013

Daca aveti masina de paine faceti aluatul la masina de paine si-l lasati sa creasca. Daca nu, procedam asa: faina o amestecam cu sarea, separat facem maiaua din drojdie zahar, citeva linguri de lapte caldut si o lingura de faina. Lasam 10 minute sa creasca intr-un loc caldut, iar cind face basici...

Briose dietetice

In Prajituri la 1 Feb 2013

Galbenusurile le frecam putin cu indulcitorul pudra, adugam brinza de vaci, coaja de lamaie si le amestecam bine pina cind brinza s-a incorporat cu galbenusurile. Cele 2 feluri de faina le amestecam cu praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Dupa ce le avem pregatite le...

Focaccia cu masline si rosii

In Piine la 1 Feb 2013

Amestecam cele doua feluri de faina intr-un castron, punem si sarea si mai amestecam putin, facem o groapa la mijloc in care vom pune maiaua pe care o pregatim astfel: intr-un castron punem drojdia amestecata cu zahar, putina apa calduta, 1 lg faina. Le lasam la dospit 10 minute pina incepe sa...

Drob din ficat de pui cu condimente indiene

In Ficat la 27 Ian 2013

Ficatul proaspat pe care l-am cumparat nu era pe placul meu, asa ca ce sa fac cu el?? L-am spalat, l-am curatat de pielite si l-am pus intr-o tigaie cu 2 lg ulei de masline si 1 lg unt,sare si piper proaspat macinat. Am pus capac pe tigaie ca acesta sa iasa inabusit si nu prajit si l-am...

Sardine in aluat de bere

In Peste la 27 Ian 2013

Sardine proaspete(cite dorim si depinde citi suntem la masa) le spalam, le curatam, le taiem capul si cu degetel usor le scoatem sira spinarii. Nu este greu,incercati 1 sau 2 si veti vedea ca veti reusii cu siguranta. Dupa ce le-am terminat pe toate, le asezonam cu sare si piper. Separat...

Saratele de casa rapide

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2013

Fiind aluat cumparat si congelat il vom lasa sa se dezghete. Cind este gata pudram masa de lucru cu putina faina si il vom intinde putin cu sucitorul. Daca ne este prea greu sa lucram cu tot aluatul odata il vom taia in jumatate si il facem pe rind. Deci, dupa ce am intins aluatul il taiem fisii...

Afisate 841 - 870 din 870 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]