![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 26.10.2020
publicat la 26.10.2020
publicat la 22.10.2020
Sa nu vă întoarceţi din drum într-o zi când vă uitaţi fierul de călcat în priză şi vă ardeţi cea mai bună cămaşă. Mirosul de ars îi alertează pe vecini iar aceştia vă sună, în timp util, astfel că în afară de cămaşă şi masa de călcat, singurul lucru ars va fi parchetul!
Bucataras.ro
[email protected]
Tochitura Moldoveneasca
Mod de preparare tochitura moldoveneasca: Punem o craticioara pe foc cu apa, laptele si sarea pt mamaliga. Cind apa fierbe se adauga faina de malai in ploaie, amestecam cu un tel si o lasam sa fiarba pina se ingroasa si faina este fiarta.La urma se adauga o lingurita de unt in mamaliga si se...
Sandvis cu mozzarela la tigaie
Ouale le batem ca pt omleta cu un praf de sare. Laptele il punem intr-o farfurie adinca. Tigaia o punem la incins cu uleiul. Feliile de paine le muiem putin in lapte, dar numai pe o parte. Pe partea pe care am pus lapte punem feliile de mozzarela, punem si cealalta felie inmuiata in lapte cu...
Paste alla puttanesca cu dovlecei
Dovleceii ii spalam, le taiem capetele, ii taiem felii si ii prajim intr-o tigaie gril. Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Facem sosul: punem tigaia pe foc cu uleiul, taiem baconul sau sunca feliute si le prajim usor, adaugam usturoiul si ardeiul iute taiate marunt, lasam 1...
Briose de ciocolata cu inghetata
Ciocolata, smantina pt frisca si untul le topim pe bain-marie. Avem nevoie de 5 forme de briose de silicon. Punem in fiecare forma ciocolata topita si tapetam marginile si fundul formei. Dam la congelator pt citeva minute pina se intareste ciocolata. Punem in fiecare forma cite o lingura de...
Crumble de mere
Intr-un vas termorezistent, eu am avut de iena, se pune 100 gr zahar la caramelizat. Dupa ce s-a caramelizat zafarul se pune esenta de vanilie si un mar curatat si dat pe razatoarea mare. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc pina se topeste caramelul si se calesc merele. Se adauga apoi cele 3...
Papara
Punem tigaia la incins cu ulei sau unt. Ouale le punem in castronel, adaugam sare si piper, smantina si amestecam cu furculita usor, doar pina se incorporeaza toate. Le punem in tigaia incinsa, le lasam citeva secunde si cind oul a inceput sa se inchege putin, se i-a o spatula si se incepe a...
Varza murata calita ca-n Ardeal
Punem cratita pe foc cu ulei 4-5 linguri sau untura asa cum facea bunica la tara. Carnea o taiem felii si o punem in cratita si o prajim. Dupa ce am prajit-o putin pe toate partile o scoatem, iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt. Intre timp taiem varza fidelute, o stoarcem intre...
Ciorba acra taraneasca
Scarita o spalam cu apa calda, o taiem bucati si o punem la fiert cu apa in oala pt ciorba. O lasam pe foc aprox. o ora, adaugam legumele taiate ca pt ciorba, mai putin cartofii si fasolea verde daca este congelata. Cind legumele si carnea au fiert suficient ca sa fie fierte, adaugam fasolea,...
Macrou aromat cu garnitura de orez
Pestele il spalam, il curatam de intestine, taiem capul si coada, apoi il taiem in doua pe lungime, il ungem cu putin ulei de masline, il condimentam cu sare si piper si-l punem intr-un vas termorezistent pe care-l acoperim cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20...
Inimi de ciocolata
Pt blat : topim ciocolata la bain-marie, batem galbenusurile cu 100 gr zahar si cognac, albusurile batute spuma cu 20 gr zahar. Punem albusurile batute spuma peste galbenusuri in care am adaugat si ciocolata, se adauga faina amestecata cu praful de copt. Impartim compozitia in doua si o...
Ciorba usoara de legume
Daca avem supa de pui atunci o folosim pe aceea , daca nu punem grasime de pui la foc si o lasam sa fiarba 30 minute. Intre timp taiem toate legumele ca pt ciorba si le calim in putin ulei de masline pina acestea s-au inmuiat. Dupa ce am limpezit supa de pui adaugam legumele calite, le mai...
Pui delicios cu garnitura de cartofi la cuptor
Puiul intreg il spalam, il curatam de eventuale pielite si surplus de grasime, ii taiem gitul si tartita. Il taiem pe lungime pe piept sau pe spate, il aplatizam putin si cu ajutorul degetelor desprindem incet piele de pe pui, dar nu de tot, in asa fel incit marginile sa ramina pe carne....
Clatite cu urda si marar
Pregatim umplutura pt clatite: zdrobim urda cu furculita pina se sfarima bine de tot, adaugam oua, zahaf si smantina, mararul tocat marunt si amestecam bine compozitia. Pregatim aluatul pt clatite : intr-un bol mai mare punem laptele, sare, zahar, coaja de lamaie si mestecam energic sa se...
Salata de cartofi cu alge
Cartofii ii spalam si ii fierbem cu coaja cu tot in apa si sare.. Cind sint gata ii curatam si ii taiem cubulete, dar nu f mici. Punem peste cartofi semintele de susan, ceapa verde taiata feliute, uleiul, sare si piper, amestecam sa se incorporeze toate ingredientele. La urma adaugam conserva de...
Guacamole
Reteta mea este in felul urmator: nu vom zdrobi legumele sau avocado...ci le vom taia pe toate din cutit cit putem de marunt. Rosiile taiate cubulete mici, la fel si ceapa rosie, ceapa verde taiata feliute subtiri, avocado curatat si scos simburele taiat si el cubulete mici, iar ardeiul iute cu...
Omleta casei
Baconul il taiem feliute si-l prajim intr-o lingura de ulei de masline. Dupa ce s-a rumenit usor adaugam ceapa taiata feliute si ardeiul gras. Mai lasam si legumele 1-2 minute pe foc, iar apoi adaugam ouale batute cu sare, piper dupa gust si brinzeturile. Deasupra punem bucatele de cascaval...
Deliciu la pahar cu pepene galben
Pepenele galben il curatam de simburi si de coaja si-l taiem cubulete. Pt crema de vanilie punem laptele pe foc, galbenusurile le batem cu 6 linguri de zahar si esenta de vanilie, albusurile le batem spuma cu 3 linguri de zahar. Laptele fierbinte il turnam cite putin in timp ce mestecam cu un...
Sarmale cu nuci si seminte
Varza murata o pregatim pt sarmale, alegem fiecare frunza si taiem cotoarele. Pt umplutura: ceapa curatata si taiata marunt o calim in ulei, adaugam orezul spalat si scurs de apa peste ceapa calita si lasam pina orezul devine putin transparent. Rasturnam compozitia intr-un bol, adaugam nuca...
Briose cu banane si nuci
Intr-un bol bananele le facem piure, adaugam ouale pe care le-am batut cu zaharul, untul topit si racit, laptele si vanilia. Le amestecam bine pe toate iar peste ele adugam ingredientele uscate faina amestecata cu sarea, bicarbonatul si nucsoara. Le amestecam pe toate pina la omogenizare. Adaugam...
Tocanita de porc cu galuscute
Carnea de porc o spalam si o curatam de pielite si o taiem cubulete. Ceapa taiata pestisor o punem la calit in ulei, adaugam morcovii taiati feliute, ardeiul gras, lasam legumele pe foc sa se caleasca putin, adaugam carnea taiata cubulete, rosiile din conserva taiate mai mare , o cana de apa si...
Salata de vinete cu influente turcesti
Vinetele coapte si curatate(eu le-am scos din congelator) le taiem cu tocatorul de vinete si le punem in castron. Peste ele se pune zeama de lamaie(se mai albesc), ceapa taiata marunt, usturoiul pisat in mojar, sare. Mestecam bine, adaugam semintele de chimen pisate in mojar, sumacul si cele 2...
Crenvusti impanati cu sos de marar si salata
Crenvustii ii taiem pe toata lungimea lor, dar nu de tot, iar in crapatura formata punem cite o jumatate de felie de cascaval. Ii dam la cuptorul incins 10 minute, pina crenvustii se rumenesc putin la suprafata. Facem un sos din 2 linguri de maioneza, iaurt grecesc, sare si marar. Pregatim si...
Taitei chinezesti cu peste
Eu am avut pastrav somonat proaspat, asta am gasit asta am cumparat, puteti folosi orice fel de peste va place. Deci, pestele curatat, spalat, condimentat cu sare si piper. Am facut o marinata din toate ingredientele enumerate mai sus, am pus marinata peste peste si am dat la frigider pt o ora...
Placinte cu branza si loboda
Facem un aluat dospit din toate ingredientele de mai sus (eu l-am facut la masina de paine) in urmatoarea ordine: iaurt, lapte, ulei, sare, zahar, faina, deasupra drojdia maruntita. Dam la programul de aluat de paine, eu nu am lasat sa creasca in masina, l-am scos si l-am pus in castron la loc...
Tiramisu reţetă cu lamaie
Tiramisu reţetă cu lamaie Batem frisca tare cu 3 linguri de zahar. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si 3 linguri de zahar. Le dam la frigider. Facem un sirop din: o ceasca zahar si 2 de apa, zeama si coaja de la o lamaie, zeama si coaja de la o limeta. Le punem pe foc si lasam sa...
Cannelloni cu carne de pui
Carnea o dam prin masina de tocat carne. Punem in tigaie ulei si unt, adaugam ceapa tocata marunt si usturoi, lasam sa se caleasca, adaugam carnea macinata si amestecam intr-una pina carnea devine alba si se desface. Adaugam conserva de rosii cu rosiile taiate marunt si sucul de rosii, lasam...
Ciorba de salata
Punem uleiul cu untul intr-o cratita, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat si el, cind ceapa devine sticloasa adaugam morcovii taiati rondele, ardeii si apoi taiati feliute, lasam sa se caleasca putin sa se inmoaie legumele. Adaugam o cana de apa (eu am avut supa de pui) si lasam pe foc...
Tocanita din limba de porc
Limba de porc se spala si se curata de pielita de la baza limbii, se pune la fiert in apa si se fierbe doar pe jumatate. Cind este gata o scoatem pe un tocator de lemn si asa fierbinte o curatam cu un cutit(o radem) de pielita groasa care o are la suprafata. Dupa ce am curatat-o o taiem felii...
Strudel cu mere si orez cu lapte
Prima oara facem orezul cu lapte, clasic, la o ceasca de orez punem trei cesti lichid, adica jumatate apa si jumatate lapte. Adaugam mirodeniile, batonul de scortisoara, anasonul si nucsoara, un praf de sare si zahar cit dorim de dulce+ un plic de zahar vanilat. Dupa ce a fiert orezul,...
Kafta libaneza
Carnea se spala si se curata de pielite, se da prin masina de tocat, se pune in castron si se adauga celelalte ingrediente: oul, usturoiul pisat, scortisoara macinata, sumac cit iei intre doua degete, semintele de chimen si coriandru pisate in mojar, sare, piper dupa gust, ardei iute cit dorim de...