publicat la 14.07.2019
publicat la 12.07.2019
publicat la 28.02.2016
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Sandwich cald cu cascaval a la Nigella
Ungem feliile de paine cu margarina. Adaugam casvalul (2 felii) pe paine, pe ambele felii cate o felie cascaval. Punem salamul victoria, la fel cate o felie pe fiecare paine. Pe una din feliile de paine punem ridichea feliata si frunzele de salata verde. Punem si...
Tort "Sah" aromat
Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga galbenusurile peste spuma de albuse si se amesteca de sus in jos. Se adauga faina,...
Gustari rapide
Punem ouale la fiert Salata o spalam bine, o stergem cu un servet curat si o asezam frumos pe farfurie. Taiem restul ingredientelor dupa bunul plac. Curatam ouale, le taiem in jumatate si le aranjam pe platou. Aranjati in functie de imaginatie ;) .
Ceai medicinal
Se pune apa la fiert intr-un fierbator. Lamaia se spala bine si se taie felii jumatate, iar cealalta jumatate se stoarce bine intr-o carafa. Punem pliculetele de ceai si chimenul intr-o cana mai mare, adaugam apa clocotita, acoperim si lasam la infuzat pentru 10 minute. Descoperim si...
Cappucino aromat
Apa se pune la incalzit pana e fierbinte. In cana se pun plicurile de cappucino (2 de persoana) si se freaca bine cu zaharul si laptele pana devine o crema spumoasa. Adaugam restul ingredientelor amestecand continuu. La sfarsit adaugam apa.
Fresh mixt
Fructele se curata, se spala bine. Se taie in bucati potrivite si se pun in blender. Se mixeaza aproximativ 5 minute. Se toarna in pahare si se serveste proaspat.
Sarmalute cu varza murata si afumatura
Pregatim compozitia Intr-un bol, punem carnea tocata, ceapa tocata marunt, orezul, sarea si piperul. Amestecam bine pana la omogenizare. Curatam bine capataniile de varza si desfacem foile, pana raman cele foarte mici. De pe spatele frunzelor desfacite taiem partea din cotor...
Tocanita aromata
Carnea se curata, se spala bine si se transeaza dupa preferinta. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Legumele se pun la calit in putin ulei de masline. Cand acestea isi schimba culoarea, se adauga boiaua si nucsoara, se mai lasa la calit 3-4 minute, dupa care se adauga...
Salata de varza murata
Taiati solzisori varza. Asezonati cu piper si ulei de masline. Adaugati cimbrul si semintele de chimen.
Cornulete fragede cu nuca
Intr-un bol se pun toate ingredientele Se amesteca Se adauga faina pana se formeaza un aluat care poate fi "manuit" bine Formati cornulete de aproximativ 5-10 cm sub forma de semiluna Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si dati-le la cuptor pt 15-20 minute la 180...
Briose cu ciocolata
Intr-un bol se pun toate ingredientele Rupem ciocolata bucatele Ingredientele se mixeaza Se aranjeaza formele pentru briose intr-o tava Se pune cate o lingura din compozitie in forma Le dam la cuptor pentru 15 minute
Scoici aromate
Scoicile se pun la fiert in apa cu sare pentru 8 minute de la primul clocot Se strecoara, se adauga laptele rece, zaharul si esenta de vanilie bourbon Se pune iar pe foc pana se incalzeste laptele si se topeste zaharul Serviti cu zahar vanilat bourbon deasupra
Figurine cu chimen si cascaval
Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, unsoarea, margarina, smantana, 1 ou Intr-o cana se dizolva drojdia in laptele caldut Se adauga peste compozitie 200 gr cascaval se rade pe razatoarea mica si se adauga si el in bol Se framanta bine pana la omogenizare Aluatul obtinut se...
Spanac cu ochiuri
Spanacul spalat bine si oparit, il tocam marunt Intr-o cratita punem 150 ml ulei Lasam la incins uleiul Adaugam faina, mestecand continuu Adaugam spanacul, amestecam pana se incorporeaza tot cu faina Adaugam treptat laptele, sarea si piperul Lasam sa fiarba molcom aproximativ...
Prajitura "Petre Roman"
BLAT: Separam albusurile de galbenusuri Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt Amestecam cele doua compozitii obtinute Adaugam faina treptat, apoi nucile macinate, amestecand de sus in jos Turnam compozitia...
Chec cu nuca - Reteta gustoasa pentru un desert pufos
Cum se prepara Chec cu nuca - Reteta gustoasa pentru un desert pufos Se separa albusele de galbenusuri Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul adaugat treptat si zaharul vanilat Galbenusurile se freaca bine cu praful de copt Se adauga galbenusurile in spuma tare si se...
Ceafa de porc la gratar cu piure si sos de usturoi cu nucsoara
Ceafa se spala bine, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la marinat aproximativ 30-40 minute Curatam cartofii, ii spalam bine, taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare Curatam usturoiul, il pisam, il frecam bine cu putina sare si ulei pana ajunge la o consistenta precum...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Se separa albusurile de galbenusuri Intr-un bol se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, zaharul vanilat, jumatate din zaharul tos si praful de copt Se adauga albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si restul de zahar Se adauga faina...
Pui la cuptor cu usturoi
Puiul se curata de impuritati si se spala bine Frecam untul sa devina spumos Amestecam untul cu condimentele Frecam puiul cu amestecul obtinut Bagam untura de porc in punga de hartie, adaugam puiul, prindem bine la capat si dam la cuptor pt 60 minute
Cartofi gratinati
Cartofii se curata de coaja se spala bine si se taie rondele subtiri Branza se da pe razatoarea mare Se unge o tava cu unt Se pune un strat de cartofi, un strat branza, sare, piper, nucsoara, putin lapte si putina smantana lichida Continuam pana terminam ingredientele, in asa fel...
Cartofi natur cu ardei gras rosu si patrunjel verde
Se fierb cartofii in coaja Se probeaza cu furculita, cand aceasta intra in cartof inseamna ca sunt fierti Se taie cubulete potrivite Ardeiul se taie felii subtiri Se adauga peste cartofi Se asezoneaza cu sare si piper Se adauga patrunjelul tocat POFTA BUNA!!!
Sandwich cu carnati de casa, cascaval afumat si masline
Se taie carnatul rondele, cascavalul felii potrivite si maslinele Se aranjeaza frumos pe feliile de paine Se pune la microunde pentru 1 minut la aproximativ 450 grade
Spaghetti cu lapte
Se fierbe laptele Pastele se fierb separat pentru 8 minute de la primul clocot, dupa care se scot si se clatesc cu putina apa rece Se adauga in lapte zaharul si vanilia Se amesteca pana cand zaharul este topit Se adauga pastele Se poate servi imediat
Piftie cu afumatura
Se spala bine ciolanele de porc si soricii Se pun intr-o oala, se adauga apa cat sa acopere carnea si inca 1-2 l peste Se pune putina sare, morcovii curatati si spalati bine, usturoiul pisat si se lasa sa fiarba pentru aproximativ 3-4 ore, pana se ia carnea jos de pe os Se pregatesc...
Carnita de porc fripta si caramelizata
Carnea se spala bine, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la marinat pentru 1-2 ore Intr-o tigaie ceramica se pune uleiul presat la rece la incins Se adauga carnea, usturoiul si mierea Se prajeste uniform pe ambele parti in functie de cat o doriti de facuta Se serveste cu orice...
Tort aniversar
Se pregateste crema de zahar ars Ouale intregi se mixeaza cu zaharul, cand primesc o consistenta spumoasa se adauga laptele Intr-o cratita separat se caramelizeaza zaharul si imbracam frumos cratita in caramel Se adauga compozitia obtinuta mai sus si se da la cuptor pt 30-40 minute...
Vin fiert
se pune vinul la fiert se adauga zaharul, scortisoara portocala se curata de coaja, se taie felii si se adauga in vin se fierbe totul 5 minute
Platou ardelenesc
ingredientele enumerate mai sus se feliaza si se decoreaza dupa placul fiecaruia POFTA BUNA !!!
Salata Boeuf
Legumele( fara cartofi) impreuna cu pieptul de pui, sare si piper se fierb pentru aproximativ 45-60 minute. Cartofii si ouale intregi se fierb separat. Cand sunt fierte se taie cubulete. Se adauga castravetii murati si mazarea verde. Se face maioneza din cele doua galbenusuri,...
Foi de napolitana cu crema caramel (Foi Lica)
Se mixează jumătate din cantitatea de zahăr şi ouăle, până la omogenizare. Restul de zahăr se pune într-un vas şi se caramelizează la foc mediu, până când capătă o nuanţă aurie Se ia vasul de pe foc Peste caramel se pun untul, nucile, romul şi,...