Angelica

1

Bucataras
incepator

Baia Mare

Bucataras din 03.02.2013

RETETE37
PRIETENI117
Retete

Placinta gradinarului

In Mancaruri de post la 31 Mar 2016

*Pentru inceput... 1.Pornim cuptorul si il preincalzim la 180 de grade. 2.Tapetam cu ulei  6-8 forme ceramice (depinde de marime) si pe fundul lor  punem cate o bucata de hartie cerata decupata in forma rotunda. 3.Desfacem aluatul foietaj din pachet si il intindem pe masa...

Tarta spiralata cu legume...de post

In Mancaruri de post la 31 Mar 2016

1.Ungem cu ulei o tava rotunda sau ovala, inclusiv pe pereti. 2.Decongelam aluatul foietaj, il taiem in forma ovala mai mare cu vreo 3-4 cm. decat tava si il asezam in tava. 3.Tapetam si nivelam usor si peretii tavii cu aluat, apoi il intepam din loc in loc cu furculita. 4.Dam tava la rece...

Placinte cu halva si paste...de post

In Mancaruri de post la 30 Mar 2016

Incepem mai intai sa pregatim aluatul asa: 1.Punem intr-un vas mai mare faina cernuta si apoi sarea. 2.Dizolvam drojdia in putina apa, punem zaharul si amestecam pana la omogenizare. 3.Turnam lichidul peste faina si incepem sa framantam usor turnand treptat cate putina apa.Trebuie...

Tort de clatite...cu dragoste ❤

In Torturi la 22 Feb 2016

*Pentru inceput pregatim crema de ciocolata: *Putem pregati ambele feluri de crema de ciocolata in acelasi timp. Vom folosi doua cratite potrivit de mari. 1.Intr-o cratita punem la topit frisca, esenta si ciocolata neagra. 2.In alta cratita punem frisca, ciocolata cu cappuccino,...

Prajitură cu nucă si mac

In Prajituri la 9 Mar 2015

*Pentru inceput pregatim  blatul  asa: 1. Pornim cuptorul sa se incalzeasca. Ne pregatim o tava cam de 33/35 tapetata cu hartie cerata. 2. Cernem intr-un vas faina impreuna cu praful de copt si putina sare. 3. Punem intr-un castron albusurile de ou, adaugam apa si batem totul...

Blidul cosașului

In Paste la 8 Feb 2015

1.Din bucata de slanina taiem intai cateva bucatele sub forma de creasta pe care le vom pune deasupra caserolei dupa ce este gata mancarea.Restul o taiem in cubulete sau fasii fine.Carnatul il taiem rondele subtiri.Punem slaninuta si carnatul la prajit intr-o tigaie.Cand sunt gata prajite, tragem...

Placinta cu carne de porc si paste sub capac de aluat

In Paste la 3 Feb 2015

Aluat: 1.Punem faina inr-un castron si facem in mijloc o adancitura  in care punem galbenusul, sarea, zaharul si uleiul de masline. 2.Amestecam pentru inceput usor cu o lingura dupa care incepem sa framantam bine cu mainile pana aluatul are o consistenta elastica si maleabila. Adaugam...

Chifle dulci, moi si pufoase

In Dulciuri la 26 Ian 2015

Dizolvam drojdia in lapte pana se topeste. Intr-un bol combinam toate ingredientele si adaugam si laptele cu drojdia. Amestecam bine aluatul cu un mixer (sau cu mana) la viteza medie pana devine moale si elastic, undeva la 10-15 minute. Impartim aluatul in bucatele potrivit de mari, cam...

Placinta rustica umpluta cu pui, ciuperci, rosii, mazare si naut

In Pui la 14 Ian 2015

Aluat: 1. Punem faina intr-un vas si in mijlocul ei drojdia dizolvata in laptele usor caldut.Lasam sa stea cam 10 minute. .Punem apoi ouale, uleiul si sarea si incepem sa amestecam usor pana amestecul este omogen.Trebuie sa ne rezulte un aluat mai subtire.*Acum pregatim umplutura...

Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj

In Paste la 11 Ian 2015

1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline. 2.Adaugam ceapa taiata fasii subtiri si o lasam pana aceasta devine sticloasa. 3.Adaugm apoi morcovii, telina, gulia, taiate cubulete si ardeii taiati fasii fine. 4.Lasam sa se caleasca toate la foc mediu pana legumele se inmoaie, apoi adaugam...

Tarte cu crema de ciocolata si cafea

In Prajituri la 6 Ian 2015

Aluat: 1.Amestecam untul foarte rece taiat in cubulete cu restul ingredientelor pana formam un aluat de consistenta potrivita.Dam aluatului forma unei mingi,pe care o invelim in folie de plastic si o punem la frigider pentru o jumatate de ora. 2.Intre timp, pregatim o forma rotunda cu...

Cozonac minunat cu cocos si mandarine

In Dulciuri la 28 Dec 2014

Pentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem sa ne pregatim aluatul:  1.Punem faina cernuta si un praf de sare intr-un castron mare si incapator.Amestecam usor cu un tel. 2.Laptele il punem intr-o craticioara pe foc la...

Tort de ciocolata cu portocale

In Torturi la 27 Dec 2014

1. Pornim cuptorul la treapta medie (180 grade). 2.Incepem prin a ne pregati ingredientele.Trebuie sa avem la indemana toate ingredintele pentru blatul de ciocolata inmultite cu 4, deoarece vom avea de pregati 3 foi de blat de ciocolata dreptunghiulare cu dimensiunea de 21 X 31 cm.si 2 foi de...

Duo rulou de pui si vitel,cu piure de morcovi si dulceata de merisoare cu ardei iute

In Mancaruri cu carne la 24 Dec 2014

*Pentru inceput pregatim carnea asa: 1.Taiem in jumatate bucata mare de piept de pui.Fiecare jumatate rezultata o despicam in doua, tot pe lung, dar nu de tot, doar atat cat, atunci cand o deschidem sa obtinem o foaie mare de carne. 2.Asezam pe rand fiecare bucata de carne intre...

Bilute cu nuca si lavanda

In Dulciuri la 23 Dec 2014

1.Punem la prajit nucile intr-o tigaie fara grasime. 2.Cand sunt placut prajite, le rasturnam pe un tocator si le tocam grosier cu un cutit.Le punem deoparte. 3.Biscuitii ii punem intr-un robot de bucatarie si ii maruntim, dar nu foarte fin. 4.Punem ciocolata la topit pe baie de abur si...

Tort ciocolatos de iarna

In Torturi la 16 Dec 2014

Incepem sa pregatim din timp crema si decorul asa: Crema din interior: 1.Intr-o cratita punem la topit frisca si ciocolata.Lasam la foc domol ,amestecand din cand in cand pana se topeste ciocolata ,dar avem grija sa nu dea in fiert. 2.Cand  ciocolata este topita,luam vasul de pe...

Prajitura cu mac si jeleu de ananas

In Prajituri la 12 Dec 2014

1.Intr-un bol punem galbenusurile si le batem bine cu uleiul adaugat treptat ca si la maioneza. 2.Punem apoi jumatate din cantitatea de zahar si continuam sa batem pana devine totul spuma. 3.Adaugam laptele, macul si zaharul vaniliat amestecand  usor. 4.Separat batem albusurile spuma...

Kringel Estonian cu mac

In Dulciuri la 10 Dec 2014

*Pentru inceput pregatim  aluatul: 1.Punem drojdia si zaharul in laptele caldut, nicidecum fierbinte, si lasam sa stea pana incepe sa se formeze spuma deasupra. 2.Intre timp, punem intr-o craticioara untul la topit, dar avem grija sa nu il infierbantam prea tare, doar cat sa se...

Cotlet glazurat

In Porc la 9 Dec 2014

1.Spalam si stergem bine bucata de cotlet cu un prosop de bucatarie 2.Pudram toata carnea cu delikat legume, boia si piper.Intindem condimentele cu mana pe toata suprafata bucatii de cotlet. 3.Fasia de slanina o spalam si o stergem cu un servet de bucatarie.O fasonam in forma de dreptunghi...

Panna cotta cu mazare si fistic alaturi de sorbet de rosii

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2014

Panna cotta: 1.Punem intr-o cratita bautura din soia,busuiocul si le lasam pentru 10-15 de minute la foc mic la infuzat.Adaugam sare,piper si amestecam usor din cand in cand. 2.Punem intr-un castron agar agar ,adaugam 2-3 linguri din laptele de pe foc,amestecam usor, dupa care turnam peste...

''Crunchy Cake''

In Torturi la 27 Oct 2014

Baza de biscuiti: 1.Punem biscuitii intr-un robot de bucatarie impreuna cu cacaua si zaharul. 2.Mixam bine, pana totul devine foarte fin. 3.Rasturnam biscuitii intr-un castron si adaugam untul topit. 4.Amestecam foarte bine cu o lingura pana amestecul incepe sa se lege. 5.Rasturnam pe...

Pasticho

In Paste la 20 Sep 2014

*Pentru inceput punem branza ricotta la scurs intr-un tifon, sau intr-o strecuratoare. *Pregatim o tava pentru cozonac pe care o ungem pe margini cu putin unt. *Acum ne apucam sa pregatim preparatul.Procedam asa: 1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline. 2.Adaugam  prazul...

Taietei lati cu ratatouille si chiftelute din carnat

In Paste la 18 Dec 2013

1.Punem intr-o tigaie mai mare ulei de masline. 2.Luam carnatul si tragem cu mana din membrana bucatele mici de carne de marimea unor chiftelute.Le punem la prajit in tigaie la foc mediu pana se rumenesc, intorcandu-le pe toate partile. 3.Cand chiftelutele din carnat sunt aurii, adaugam...

Snack de toamna cu bunatati Delaco

In Sandvisuri la 13 Noi 2013

1.Din toate ciupercile le alegem pe cele mai mari si mai frumoase.Feliem pe lung 25 de feliute foarte subtiri cu tot cu piciorus.Restul le tocam marunt. 2.Intr-o tigaie punem la calit in putin ulei de masline feliile de ciuperci.Le rumenim frumos pe ambele parti, dupa care le scoatem si le...

Sandvis cu carnati picanti si branza

In Aperitive / Garnituri la 29 Oct 2013

Pentru inceput taiem fiecare mini-bagheta in doua, pe lung. Asezam toate jumatatile de bagheta intr-o tava si o dam la cuptor, la foc iute pentru 1 minut, dupa care scoatem tava si o punem deoparte. Intr-o tigaie in care am pus putin ulei de masline prajim foarte putin carnaciorii...

Supa de gaina cu galuste

In Supe la 22 Oct 2013

Supa: 1.Punem intr-o oala la fiert cam 4-5 litri de apa si punem gaina curata si transata bine.Lasam sa dea un clocot,dupa care spumam deasupra cu o spumiera. 2.Adaugam legumele curatate,spalate si taiate in bucati mari.Ceapa o lasam intreaga. 3.Adaugam sarea,boabele de piper,punem...

Pizza Ratatouille

In Pizza la 13 Oct 2013

Aluat: 1.Punem intr-un castron faina cernuta, drojdia si zaharul. 2.Amestecam usor cu o lingura de lemn toate ingredientele adaugand treptat apa calda.Continuam sa amestecam pana aluatul incepe sa se formeze, cam 30  de secunde. 3.Lasam sa se odihneasca 5 minute, dupa care...

Pizza taraneasca

In Pizza la 11 Oct 2013

Aluat: 1.Intr-un castron amestecam 1 lingura de ulei cu drojdia, zaharul, sare si apa.Lasam sa stea la loc cald pana incepe sa spumeze, cam 10 minute. 2.Intr-un alt castron mai mare punem faina, facem o adancitura in mijloc, turnam amestecul de drojdie si restul de ulei.Amestecam cu o...

Pizza Bolognese

In Pizza la 10 Oct 2013

Aluat: 1.Punem intr-un vas mai mare faina cernuta si sarea. 2.Dizolvam drojdia in putina apa, punem zaharul si amestecam pana la omogenizare. 3.Turnam lichidul peste faina si incepem sa framantam usor turnand treptat cate putina apa.Trebuie sa obtinem un aluat cu o consistenta...

Pizza Margherita

In Pizza la 9 Oct 2013

Punem intr-un castron faina, zaharul, drojdia, sarea si le amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam apa calduta, uleiul si amestecam pana aluatul incepe sa se formeze. Rasturnam apoi tot continutul castronului pe masa pudrata lejer cu faina si incepem sa framantam cu mana pentru 10...

Afisate 1 - 30 din 37 retete    

Postari recente

publicat la 31.03.2016

Placinta gradinarului

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Astazi nu am prea multe sa-ti spun. Retine doar ca "un prieten bun face mai mult decat o punga cu galbeni"

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]