Duo rulou de pui si vitel,cu piure de morcovi si dulceata de merisoare cu ardei iute

de Angelica in Mancaruri cu carne, 24 Dec 2014 | 4791 vizualizari

 

Cand am pregatit acest fel de mancare am pornit de la un singur ingredient pe care il aveam in camara inca de anul trecut si abia asteptam sa fac ceva cu care sa se potrivesca la gust.Este vorba despre dulceata de ardei iute cu merisoare.Nu stiu cat de mult va place voua, dar eu sunt mare fan.
Combinatia cu carne este perfecta, fapt pentru care am asociat acest fel principal cu aceasta dulceata.Am facut tare bine, pentru ca a iesit un preparat super savuros, dar si aspectuos:-)
Ah... era sa uit,vroiam sa va spun ca dulceata de merisoare eu am avut la indemana, dar daca va tenteaza reteta, la finalul postarii am scris si cum am pregatit-o.
S-aveti spor si numa bine!!!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr.piept de pui
  • 400 gr.antricot de vitel
  • 100 gr.cascaval
  • 4 oua
  • 1/2 legatura de busuioc
  • 100 gr.spanac
  • 1 catel de usturoi-ulei de masline
  • 300 gr.morcovi
  • un varf de cutit de nucsoara
  • sare si piper
  • Pentru servit si decor:
  • frunzulite de busuioc
  • diverse plante aromatice :creson,corinadru,patrunjel cret, fire de chives, frunzulite de salata verde
  • putina zeama de lamaie
  • 2 linguri dulceata de merisoare cu ardei iute
  • cateva boabe de mazare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Duo rulou de pui si vitel,cu piure de morcovi si dulceata de merisoare cu ardei iute:

*Pentru inceput pregatim carnea asa:

1.Taiem in jumatate bucata mare de piept de pui.Fiecare jumatate rezultata o despicam in doua, tot pe lung, dar nu de tot, doar atat cat, atunci cand o deschidem sa obtinem o foaie mare de carne.

2.Asezam pe rand fiecare bucata de carne intre doua pungi.O batem bine cu ciocanul de snitele pana obtinem o foaie subtire.La fel procedam si cu celelalte.

3.Condimentam foile rezultate cu sare si piper si le punem deoparte.

4.Bucatile de carne de vitel le batem bine intre doua pungi, apoi le condimentam cu sare si piper.

*Acum pregatim omleta cu spanac: 1.Punem intr-o tigaie putin ulei , prajim putin catelul de usturoi tocat marunt, apoi punem spanacul si il calim cam 3 minute. 2.Intr-un castronel spargem ouale, le batem bine cu o furculita si adaugam spanacul.Amestecam usor, apoi turnam amestecul intr-o tigaie in care am pus putin ulei. 3.Prajim omleta usor la foc potrivit, apoi o intoarcem pe cealalta parte.Cand este rumena pe ambele parti o rasturnam o o farfurie.O punem deoparte. * Incepem sa asamblam rulourile asa: 1.Pe o folie de aluminiu asezam o foaie de piept de pui si presaram peste ea putin cascaval si putin busuioc tocat marunt.

2.Asezam peste carnea de vitel si presaram din nou cascaval si bucuioc.

3.Punem apoi foaia de omleta si incepem sa rulam strans; ne ajutam de folia de aluminiu. 4.Dupa ce am infasurat totul strans in folie de aluminiu, sigilam bine si capetele.

5.Asezam rulourile formate intr-o tava si punem apa pana la jumatatea tavii.

6.Dam tava la cuptor la foc mediu pentru 30-35 de minute.

7.Cand a trecut impul de coacere, scoatem rulourile din tava si le lasam sa se tempereze putin, dupa care indepartam folia de aluminiu.In momentul servirii, feliem rulourile in felii groase. *Cat timp stau rulourile la cuptor pregatim piureul de morcovi asa: 1.Punem morcovii curatati, spalati bine si taiati in bucati mai mari intr-o oala la fiert cu apa si sare.

2.Cand sunt patrunsi ii strecuram de apa, dar pastram apa.

3.Ii punem intr-un vas, adaugam nucsoara si ii pasam bine, bine, bine cu un blender.Subtiem piureul cu apa in care au fiert pana are o consistenta potrivita nici prea groasa, nici prea moale.

Il tinem la cald.

*Incepem sa pregatim farfuria asa: Punem pe farfurie cam 2-3 linguri piure de morcovi, deasupra asezam felii de rulou duet (3-4 la portie,cate doriti), langa punem putina dulceata de merisoare cu ardei iute, putin din salata de plante stropita cu zeama de lamaie si pentru decor, dar si gust, iar in final cateva boabe de mazare verde. Atat a fost...pofta mare va doresc!  

Dulceata de ardei iute cu merisoare

Ingrediente: -1 kg.de ardei iute verde, rosu, galben, cat mai colorat(cand am pregatit aceasta reteta eu nu am gasit decat verde, dar voi daca gasiti colorat e grozav) -0.5 l otet -1 cana jumatate de zahar -2 lingurite sare de mare -2-3 cuisoare -1 baton de scortisoara -1 borcan dulceata de merisoare din comert(pot fi si proaspete sau deshidratate)  

Mod de preparare: 1.Spalam ardeii iuti si ii curatam de seminte.Va dau doua variante;  ii taiati in doua si ii curatati de seminte cu o lingurita, sau, ii taiati rondele si ii puneti intr-o strecuratoare unde ii spalati la greu pana se curata de seminte.O precizare importanta :in tot acest timp folositi manusi, ustura tare daca lucrati cu mana goala.Apoi ii punem intr-un blender la tocat.

2.Punem otetul cu zaharul intr-un vas pe foc sa fiarba pana se leaga.Punem si sarea, cuisoarele si batonul de scortisoara.

3.In siropul care fierbe punem dulceata de merisoare(sau merisoarele).Lasam cam 5-10 minute dupa care punem si ardeii iuti.

4.Mai lasam sa fiarba si intre timp mai verificam daca e gata asa:punem cateva picaturi din sirop pe o farfurie rece; daca siropul arata ca si o perluta atunci e gata dulceata si tragem vasul de pe foc.

5.Punem dulceata rece sau fierbinte in borcane ,eu zic ca nu conteaza,si inchidem borcanele.

Ca o completare, gustul cu dulceata de merisoare din comert este mai plin, mai aromat, mai deosebit.Cat timp o sa gasesc pe rafturile magazinelor aceasta dulceata de merisoare, dulceata de ardei iute am sa o pregatesc doar cu ea.Imi place mult:-)

S-aveti pofta iute!    

Daca ti-a placut reteta noastra "Duo rulou de pui si vitel,cu piure de morcovi si dulceata de merisoare cu ardei iute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto cremos cu piept de pui aromat