Mai intai se face sosul de capsuni. Se lasa cateva intregi, pentru ornat, iar pe celelalte le pasezi cu un blender si le dai printr-o sita groasa ca sa nu ramana samburi. Amesteca bine cu zaharul pudra si pune sosul in frigider
Unge tava de chec cu unt si tapeteaz-o cu zahar pudra...
Intr-un castron de 2l, amesteca drojdia cu zaharul si laptele caldut. Lasa cateva minute. Se va forma o spuma.
Adauga oul si amesteca. Adauga untul, vanilia, romul si sarea. Amesteca.
Adauga faina si amesteca cu lingura 6-7 minute. Coca e prea moale ca sa fie amestecata cu mana.
Aduna...
In peregrinarile mele printre blogurile din strainatate, am observat ca bloggerii de origine asiatica folosesc foarte mult aceasta gelatina vegetala, numita agar agar (sau uneori numai agar). Intr-un final am gasit si la noi (in Bucuresti la magazinul KaLife din P-ta Amzei). Forma de...
Sfarama biscuitii (manual sau cu robotul de bucatarie) pana devin ca un pesmet. Amesteca in ei 120 g de unt topit. Amesteca foarte bine. Daca untul s-a absorbit, dar au mai ramas biscuiti neinmuiati, mai poti adauga cate putin unt. Pune biscuitii in forma rotunda cu pereti detasabili si...
Amesteca gelatina cu laptele si las-o sa se hidrateze
400 g de zmeura fa-le piure cu blenderul, apoi da-le printr-o sita deasa, ca sa scoti samburii. Incalzeste sucul de zmeura pana aproape de fierbere. Inchide focul, adauga gelatina cu lapte si amesteca bine sa se omogenizeze gelatina....
Pentru crusta taie untul in bucati mici si amesteca-l cu faina, pana se obtine un amestec nisipos. Adauga zaharul si oul si mai amesteca putin. Pune si laptele si amesteca pana ce toate sunt incorporate, nu mai mult. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider 1 ora.
Curata...
Spala zmeura si scurge-o bine. Pune zmeura intr-o cratita cu peretii grosi, de exemplu un wok.
Pune cratita pe aragaz, la foc mediu, pana ce fructele au inceput sa se zdrobeasca. Trece jumatate din cantitatea de fructe printr-o strecuratoare, ca sa elimini semintele. Pulpa si sucul de...
Incalzeste cuptorul la 180 C
Paseaza zmeura si trece-o printr-o sita, ca sa elimini samburii.
Amesteca 5 minute untul cu zaharul, folosind mixerul
Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Adauga 1/3 din faina si praful de copt. Amesteca.
Pune 1/2 din lapte....
Mai intai se face coaja de tarta, care trebuie racita inainte de a pune crema. Amesteca faina cu untul rece, pana ce se formeaza un amestec nisipos. Adauga oul si smantana si amesteca putin, numai pana se omogenizeaza. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider 30 minute....
Pune la fiert apa, vinul, zaharul, scortisoara si cardamomul.
In acest timp curata perele de coaja si scoate-le semintele.
Cand apa cu vin incepe sa fiarba, pune perele in oala. Daca nu sunt complet acoperite de lichid, mai adauga putina apa. Lasa la fiert cam 20 de minute, sau pana...
Amesteca foarte bine faina, zaharul pudra, zaharul tos, sarea, praful de copt.
Adauga untul si amesteca cu varful degetelor, pana ce se formeaza un amestec asemanator firimiturilor de paine. Poti face acest lucru si cu ajutorul robotului de bucatarie.
Adauga esenta de vanilie si o lingura...
Amesteca gelatina cu 10 linguri de apa rece si lasa deoparte, pana ce aceasta e absorbita.
Pregateste cateva recipiente individuale, in care sa pui panna cotta
Mai intai se face panna cotta cu ciocolata , din jumatate din ingrediente. Incalzeste 100 ml de lapte cu 100 g zahar, pana acesta...
Incalzeste intr-o craticioara,usor, laptele cu zaharul pana ce zaharul s-a topit.
Intr-un castron bate putin galbenusurile ca sa se omogenizeze.
Incet, in fir subtire, toarna laptele peste galbenusuri. Amesteca incontinuu. Ai grija ca laptele sa nu fie foarte fierbinte,...
Pune 200 g de zmeura intr-un blender si paseaz-o bine. Trece sosul format printr-o strecuratoare fina, ca sa elimini semintele. Sucul de zmeura astfel obtinut amesteca-l cu lapte condensat. Adauga frisca si amestec-o usor, ca sa nu se lase. Pune totul intr-o cutie cu capac. Nu mai pune zahar...
Incalzeste cuptorul la 120 C (foarte mic) cu ventilator, daca ai.
Bate albusurile la viteza mica, pana cand spuma se intareste putin si incepe sa-si pastreze forma.
Adauga o lingura de zahar si bate cu mixerul la viteza mica, pana cand zaharul s-a topit (in jur de 2 minute)
Adauga iar o...
Topeste drojdia cu 1 lingura de zahar in 100 ml de lapte caldut
Amesteca faina cu laptele, ouale si drojdia topita. Spre sfarsit pune sarea, 75 g de zahar si vanilia si framanta pana cand se formeaza o coca fina la atingere, moale si buna pentru a fi intinsa. Daca e prea...
Incalzeste la foc mic 150 g frisca cu cacaoa, amestecand continuu, pana ce se omogenizeaza bine si da un clocot mic. Frisca trebuie sa se fi incalzit bine.
Ia de pe foc si adauga ciocolata taiata marunt. Amesteca ca sa se topeasca. Omogenizeaza bine.
Adauga...
Amesteca laptele cu zaharul, pe foc, pana ce zaharul se topeste. Lasa amestecul sa se racoreasca putin.
Omogenizeaza usor galbenusurile. Toarna amestecul cu lapte in galbenusuri, in fir subtire, amestecand mereu ca sa nu se coaca galbenusurile
Toarna amestecul la loc in oala si...
Incalzeste cuptorul la 220 c
Pune hartie de copt in doua tavi
Pune migdalele, zaharul si scortisoara intr-un blender si macina-le fin.
Desfa coca si las-o pe folia de plastic. Cu un sucitor intinde-o putin si pe lungime si pe latime
Cu ajutorul unei pensule intinde ou pe toata...
Inghetata o poti cumpara, sau o poti face ca aici
Cum se fac choux- urile (gogoselele):
Amesteca apa, untul, sarea si zaharul si topeste-le pe foc mediu. Amesteca, sa topesti untul. Lasa pana ce da un clocot. Da jos oala de pe foc si adauga toata faina deodata. Amesteca sa se...
PRIMA ZI
Crema bavareza de ciocolata:
Bate galbenusurile cu zaharul, pana se fac ca o spuma
Incalzeste laptele bine cu batonul de vanilie. Lasa-l sa se racoreasca putin, scoate batonul, amesteca in el semintele de vanilie si toarna-l in fir subtire in amestecul de...
Amesteca drojdia in 200 ml lapte si lasa putin la dospit (pana se formeaza bule de aer la suprafata).
Amesteca faina, zaharul si untul pana cand untul e incorporat. Adauga galbenusurile, vanilia si laptele cu drojdie si framanta pana se face o coca. Daca coca e prea tare, pune si restul de...
Bate galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana se fac ca o spuma
Incalzeste laptele si toarna in el amestecul de galbenusuri, amestecand incontinuu.
Da focul foarte mic si, amestecand mereu, lasa pana ce amestecul se ingroasa putin. Ai grija sa nu se branzeasca.
Ia crema de pe...
Incalzeste aragazul la 180 C.
Unge o tava de tarta cu unt si presar-o cu faina
Pune cele 50 g de mure (din care pastreaza vreo 10) si laptele intr-un blender si mixeaza bine
Trece sucul de mure printr-o sita fina.
Bate ouale cu mixerul, pana ce devin ca o spuma (cam 3...
Pune foaie de copt in doua tavi.
Cu ajutorul unui mixer amesteca untul cu zaharul, cam 5 minute. Adauga esenta de curmale. Amesteca
Adauga ouale unul cate unul si amesteca dupa fiecare.
Adauga esenta si praful de copt. Amesteca.
Adauga faina si amesteca pana cand devine o...
Pregateste tavile de briose: le ungi bine cu unt si le tapetezi cu faina, sau pui in ele hartii de briose
Incalzeste cuptorul la 180 C
Bate bine cu telul cacaoa cu apa fierbinte, pana se omogenizeaza si arata ca o crema
Amesteca bine faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de...
Incalzeste cuptorul la 180 C
Pune foaie de copt in 3 tavi
Amesteca ingredientele uscate (de la faina pana la zahar)
Adauga untul si amesteca cu un mixer, la viteza mica.
Adauga oul si continua sa amesteci pana ce se formeaza o coca mai faramicioasa
Ia cu o...
Amesteca drojdia cu zaharul si laptele, pana ce zaharul se dizolva.
Amesteca faina cu oul, uleiul si drojdia
Adauga esenta si amesteca cu o lingura pana ce toate se omogenizeaza
Coca care rezulta e destul de lichida. Las-o la crescut cam 1/2 de ora
In timpul asta...
Incalzeste cuptorul la 180 C (mediu)
Intr-un robot cu cutit marunteste bine biscuitii. Amesteca-i bine cu nuca si untul topit.Va rezulta un amestec asemanator cu firimiturile.
Pune amestecul in forma cu inel detasabil si apasa bine cu o lingura, pentru ca firimiturile sa se taseze...
Amesteca zaharul cu untul, pana ce se omogenizeaza bine (cam 5 minute)
Adauga vanilia, praful de copt si cacao. Amesteca
Adauga faina. Amesteca.
Pune ciocolata si amesteca cu o lingura
Pune compozitia in forme de briose. In fiecare briosa pune o caramea. din cele 18
Coace 15- 20...
Quatre Quarts cu sos de capsuni
Mai intai se face sosul de capsuni. Se lasa cateva intregi, pentru ornat, iar pe celelalte le pasezi cu un blender si le dai printr-o sita groasa ca sa nu ramana samburi. Amesteca bine cu zaharul pudra si pune sosul in frigider Unge tava de chec cu unt si tapeteaz-o cu zahar pudra...
Galusti de aur
Intr-un castron de 2l, amesteca drojdia cu zaharul si laptele caldut. Lasa cateva minute. Se va forma o spuma. Adauga oul si amesteca. Adauga untul, vanilia, romul si sarea. Amesteca. Adauga faina si amesteca cu lingura 6-7 minute. Coca e prea moale ca sa fie amestecata cu mana. Aduna...
Agar agar cu fructe de padure
In peregrinarile mele printre blogurile din strainatate, am observat ca bloggerii de origine asiatica folosesc foarte mult aceasta gelatina vegetala, numita agar agar (sau uneori numai agar). Intr-un final am gasit si la noi (in Bucuresti la magazinul KaLife din P-ta Amzei). Forma de...
Cheesecake de ciocolata, la rece
Sfarama biscuitii (manual sau cu robotul de bucatarie) pana devin ca un pesmet. Amesteca in ei 120 g de unt topit. Amesteca foarte bine. Daca untul s-a absorbit, dar au mai ramas biscuiti neinmuiati, mai poti adauga cate putin unt. Pune biscuitii in forma rotunda cu pereti detasabili si...
Crema de zmeura
Amesteca gelatina cu laptele si las-o sa se hidrateze 400 g de zmeura fa-le piure cu blenderul, apoi da-le printr-o sita deasa, ca sa scoti samburii. Incalzeste sucul de zmeura pana aproape de fierbere. Inchide focul, adauga gelatina cu lapte si amesteca bine sa se omogenizeze gelatina....
Tarta cu mere rustica
Pentru crusta taie untul in bucati mici si amesteca-l cu faina, pana se obtine un amestec nisipos. Adauga zaharul si oul si mai amesteca putin. Pune si laptele si amesteca pana ce toate sunt incorporate, nu mai mult. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider 1 ora. Curata...
Gem de zmeura
Spala zmeura si scurge-o bine. Pune zmeura intr-o cratita cu peretii grosi, de exemplu un wok. Pune cratita pe aragaz, la foc mediu, pana ce fructele au inceput sa se zdrobeasca. Trece jumatate din cantitatea de fructe printr-o strecuratoare, ca sa elimini semintele. Pulpa si sucul de...
Cupcakes cu zmeura si ciocolata
Incalzeste cuptorul la 180 C Paseaza zmeura si trece-o printr-o sita, ca sa elimini samburii. Amesteca 5 minute untul cu zaharul, folosind mixerul Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Adauga 1/3 din faina si praful de copt. Amesteca. Pune 1/2 din lapte....
Tarta cu zmeura, piersici si ciocolata
Mai intai se face coaja de tarta, care trebuie racita inainte de a pune crema. Amesteca faina cu untul rece, pana ce se formeaza un amestec nisipos. Adauga oul si smantana si amesteca putin, numai pana se omogenizeaza. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider 30 minute....
Pere in vin umplute cu ciocolata
Pune la fiert apa, vinul, zaharul, scortisoara si cardamomul. In acest timp curata perele de coaja si scoate-le semintele. Cand apa cu vin incepe sa fiarba, pune perele in oala. Daca nu sunt complet acoperite de lichid, mai adauga putina apa. Lasa la fiert cam 20 de minute, sau pana...
Biscuiti fragezi spiralati
Amesteca foarte bine faina, zaharul pudra, zaharul tos, sarea, praful de copt. Adauga untul si amesteca cu varful degetelor, pana ce se formeaza un amestec asemanator firimiturilor de paine. Poti face acest lucru si cu ajutorul robotului de bucatarie. Adauga esenta de vanilie si o lingura...
Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure
Amesteca gelatina cu 10 linguri de apa rece si lasa deoparte, pana ce aceasta e absorbita. Pregateste cateva recipiente individuale, in care sa pui panna cotta Mai intai se face panna cotta cu ciocolata , din jumatate din ingrediente. Incalzeste 100 ml de lapte cu 100 g zahar, pana acesta...
Inghetata cu vin rosu, piersici si sos de cacao
Incalzeste intr-o craticioara,usor, laptele cu zaharul pana ce zaharul s-a topit. Intr-un castron bate putin galbenusurile ca sa se omogenizeze. Incet, in fir subtire, toarna laptele peste galbenusuri. Amesteca incontinuu. Ai grija ca laptele sa nu fie foarte fierbinte,...
Inghetata cu zmeura si lapte condensat
Pune 200 g de zmeura intr-un blender si paseaz-o bine. Trece sosul format printr-o strecuratoare fina, ca sa elimini semintele. Sucul de zmeura astfel obtinut amesteca-l cu lapte condensat. Adauga frisca si amestec-o usor, ca sa nu se lase. Pune totul intr-o cutie cu capac. Nu mai pune zahar...
Pavlova mea
Incalzeste cuptorul la 120 C (foarte mic) cu ventilator, daca ai. Bate albusurile la viteza mica, pana cand spuma se intareste putin si incepe sa-si pastreze forma. Adauga o lingura de zahar si bate cu mixerul la viteza mica, pana cand zaharul s-a topit (in jur de 2 minute) Adauga iar o...
Prajitura cu visine
Topeste drojdia cu 1 lingura de zahar in 100 ml de lapte caldut Amesteca faina cu laptele, ouale si drojdia topita. Spre sfarsit pune sarea, 75 g de zahar si vanilia si framanta pana cand se formeaza o coca fina la atingere, moale si buna pentru a fi intinsa. Daca e prea...
Inghetata de ciocolata cu visine
Incalzeste la foc mic 150 g frisca cu cacaoa, amestecand continuu, pana ce se omogenizeaza bine si da un clocot mic. Frisca trebuie sa se fi incalzit bine. Ia de pe foc si adauga ciocolata taiata marunt. Amesteca ca sa se topeasca. Omogenizeaza bine. Adauga...
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata
Amesteca laptele cu zaharul, pe foc, pana ce zaharul se topeste. Lasa amestecul sa se racoreasca putin. Omogenizeaza usor galbenusurile. Toarna amestecul cu lapte in galbenusuri, in fir subtire, amestecand mereu ca sa nu se coaca galbenusurile Toarna amestecul la loc in oala si...
Palmieri
Incalzeste cuptorul la 220 c Pune hartie de copt in doua tavi Pune migdalele, zaharul si scortisoara intr-un blender si macina-le fin. Desfa coca si las-o pe folia de plastic. Cu un sucitor intinde-o putin si pe lungime si pe latime Cu ajutorul unei pensule intinde ou pe toata...
Profiterol cu ciocolata
Inghetata o poti cumpara, sau o poti face ca aici Cum se fac choux- urile (gogoselele): Amesteca apa, untul, sarea si zaharul si topeste-le pe foc mediu. Amesteca, sa topesti untul. Lasa pana ce da un clocot. Da jos oala de pe foc si adauga toata faina deodata. Amesteca sa se...
Tort aniversar
PRIMA ZI Crema bavareza de ciocolata: Bate galbenusurile cu zaharul, pana se fac ca o spuma Incalzeste laptele bine cu batonul de vanilie. Lasa-l sa se racoreasca putin, scoate batonul, amesteca in el semintele de vanilie si toarna-l in fir subtire in amestecul de...
Corn cu gem si nuca
Amesteca drojdia in 200 ml lapte si lasa putin la dospit (pana se formeaza bule de aer la suprafata). Amesteca faina, zaharul si untul pana cand untul e incorporat. Adauga galbenusurile, vanilia si laptele cu drojdie si framanta pana se face o coca. Daca coca e prea tare, pune si restul de...
Bavareza cu ciocolata
Bate galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana se fac ca o spuma Incalzeste laptele si toarna in el amestecul de galbenusuri, amestecand incontinuu. Da focul foarte mic si, amestecand mereu, lasa pana ce amestecul se ingroasa putin. Ai grija sa nu se branzeasca. Ia crema de pe...
Prajitura cu mure
Incalzeste aragazul la 180 C. Unge o tava de tarta cu unt si presar-o cu faina Pune cele 50 g de mure (din care pastreaza vreo 10) si laptele intr-un blender si mixeaza bine Trece sucul de mure printr-o sita fina. Bate ouale cu mixerul, pana ce devin ca o spuma (cam 3...
Biscuiti cu esenta de curmale
Pune foaie de copt in doua tavi. Cu ajutorul unui mixer amesteca untul cu zaharul, cam 5 minute. Adauga esenta de curmale. Amesteca Adauga ouale unul cate unul si amesteca dupa fiecare. Adauga esenta si praful de copt. Amesteca. Adauga faina si amesteca pana cand devine o...
Briose Devil's food
Pregateste tavile de briose: le ungi bine cu unt si le tapetezi cu faina, sau pui in ele hartii de briose Incalzeste cuptorul la 180 C Bate bine cu telul cacaoa cu apa fierbinte, pana se omogenizeaza si arata ca o crema Amesteca bine faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de...
Biscuiti Oreo de casa
Incalzeste cuptorul la 180 C Pune foaie de copt in 3 tavi Amesteca ingredientele uscate (de la faina pana la zahar) Adauga untul si amesteca cu un mixer, la viteza mica. Adauga oul si continua sa amesteci pana ce se formeaza o coca mai faramicioasa Ia cu o...
Savarine
Amesteca drojdia cu zaharul si laptele, pana ce zaharul se dizolva. Amesteca faina cu oul, uleiul si drojdia Adauga esenta si amesteca cu o lingura pana ce toate se omogenizeaza Coca care rezulta e destul de lichida. Las-o la crescut cam 1/2 de ora In timpul asta...
Cheesecake cu cacao
Incalzeste cuptorul la 180 C (mediu) Intr-un robot cu cutit marunteste bine biscuitii. Amesteca-i bine cu nuca si untul topit.Va rezulta un amestec asemanator cu firimiturile. Pune amestecul in forma cu inel detasabil si apasa bine cu o lingura, pentru ca firimiturile sa se taseze...
Briose umplute cu caramele
Amesteca zaharul cu untul, pana ce se omogenizeaza bine (cam 5 minute) Adauga vanilia, praful de copt si cacao. Amesteca Adauga faina. Amesteca. Pune ciocolata si amesteca cu o lingura Pune compozitia in forme de briose. In fiecare briosa pune o caramea. din cele 18 Coace 15- 20...