Tarta cu zmeura, piersici si ciocolata

de Brindusa in Prajituri, 28 Sep 2011 | 4052 vizualizari

 

Caldura asta neobisnuita pentru luna septembrie a avut totusi si rezultate deosebit de placute (pentru mine): foarte multe fructe in piete. De data asta am ales sa fac o tarta cu zmeura si piersici, dar nu l-am uitat nici pe sotul meu si am adaugat si niste ciocolata. Pentru umplutura facuta la rece, am folosit creme anglaise cu putina gelatina, ca sa stea mai tare si sa poata fi taiata mai usor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru tarta
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 150 g unt rece, taiat bucati
  • 1 lingura cu smantana
  • Pentru Creme anglaise:
  • 5 galbenusuri
  • 500 g lapte
  • 150 g zahar
  • in plus
  • 5 g gelatina
  • 100 g ciocolata, taiata mic
  • 100 g zmeura
  • Pentru ornat
  • 3- 4 piersici
  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
  • 50 g zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura, piersici si ciocolata:

Mai intai se face coaja de tarta, care trebuie racita inainte de a pune crema. Amesteca faina cu untul rece, pana ce se formeaza un amestec nisipos. Adauga oul si smantana si amesteca putin, numai  pana se omogenizeaza. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider 30 minute.

Amesteca galbenusurile cu zaharul si bate-le usor, pana se deschid la culoare si se ingroasa.

Incalzeste bine laptele, dar nu pana la fierbere. Toarna laptele peste oua, incet si in fir subtire, amestecand continuu, ca a nu se branzeasca. 

Pune amestecul pe foc mic si, amesteca mereu pana ce amestecul se mai ingroasa (crema nu se va ingrosa foarte tare, dar nu va mai curge din lingura ca laptele, ci va glasa lingura)

Ia crema de pe foc si las-o putin la racit. Presara gelatina peste crema si amestec-o bine. Adauga ciocolata, lasa 2-3 minute, apoi amestec-o bine. Lasa crema la racit, pana ce ajunge la temperatura corpului. Adauga zmeura si amesteca usor.

Incalzeste cuptorul la 180 C

Pentru coaja de tarta, scoate coca din frigider si intinde-o la dimensiunea tavii. Intinde coca in tava, si coace 10 minute la 180 C in orb (acoper-o cu hartie de copt, toarna deasupra boabe de fasole si pune-o la copt). Scoate hartia de copt si fasolea si mai lasa tarta 10- 15 minute in cuptor, pana se aureste. Raceste tarta.

Pune cei 200 ml apa cu 50 g zahar la fiert. Cand a dat in clocot, pune piersicile inauntru. Daca lichidul nu le acopera, mai adauga putina apa. Lasa la fiert pana ce piersicile s-au inmuiat (10 - 12 minute). Scoate piersicile, raceste-le, scoate-le coaja si taie-le in felii.

Umple tarta cu crema si orneaz-o cu felii de piersica si zmeura. Pune la frigider minimum 5 ore inainte de a servi tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura, piersici si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada