Cum se prepară Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată:
Într-un bol mare, mixați crema de fistic și branza mascarpone până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați zahărul pudră treptat și...
Preâncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius
Tăiem perele pe jumătate și facem o mică scobitură cu un cuțit sau o linguriță pentru a îndepărta sâmburii.
Așezăm jumătățile de pere într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le punem la cuptor...
Iata cum se prepara Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros:
Topiți untul și ungeți fiecare foaie de plăcintă. Împăturiți în două primele două foi unse și asezați-le pe fundul unei forme de tort sau al unei tăvi cu pereți înalți, pe care o...
Iata cum se prepara Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni:
Încălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Spălați și curățați căpșunile, apoi tăiați-le în bucăți și așezați-le într-o tavă termorezistentă. Presărați două linguri de zahăr...
Iata cum se prepara Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata:
Incălzește cuptorul la 170 de grade Celsius.
Într-un castron mare, amestecă brânza de vaci, ouăle, zahărul, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie până...
Iata cum se prepara Reteta desert rapid cu miere si nuci:
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Rulați foile de plăcintă, taiați-le în felii groase și puneți-le pe o tavă de brioșe.
Cu o linguriță, turnați unt topit peste fiecare bucată de plăcintă....
Iata cum se prepara Reteta de fursecuri de Craciun
Preîncălzim cuptorul la 180°C.
Așeazăm hârtie de copt pe tavă.
Într-un bol mare, amestecăm untul și cu zahărul brun și zahărul vanilat.
Adăugăm 2 gălbenușuri și amestecăm până când...
Iata cum se prepara Reteta de prajitura invizibila cu mere:
Porniți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Curățați merele și tăiați-le felii subțiri și stoarceți zeama de la jumătate de lămâie peste ele și 5-10g de scorțișoară măcinată, după gust.
Într-un bol...
Pune pastele la fiert cu un praf de sare. Cand sunt gata fierte strecoara-le, adauga putin unt, nucile macinate, esenta de rom si 1 lingura de zahar. Amesteca ingredientele.
Mai lasa deoparte 2 linguri de nuca macinata pentru ornat pastele la final.
Pregateste un vas de copt,...
Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Unge o forma de tarta circulara cu unt, apoi pune fructele de padure pe fundul tavii. Eu am folosit o combinatie de afine, zmeura si mure.
Intr-un bol larg mixeaza zaharul cu ouale, iaurtul si esenta de lamaie. Adauga faina de alune de padure si un...
Preincalzeste cuptorul la 200 grade C.
Intr-un castron (sau in vasul mixerului) amesteca ouale si zaharul, adauga si vanilia sau esenta de rom, in functie de aroma preferata si mixeaza bine pana cand amestecul devine usor spumos.
Adauga untul topit si laptele. Pune apoi faina in...
Cum se prepara Desert clatite cu mere rase sau Mere in pijamale
Da merele pe razatoarea mare si scurge-le usor daca au zeama prea multa. Pune-le intr-un castron mai mare, in care sa incapa toata compozitia pentru clatite cu mere.
Pregateste aluatul de clatite: bate cele 2 oua, adauga...
Pune merele la copt, cu sau fara zahar peste ele. Eu as zice ca o lingura de zahar e suficient pentru mere usor acrisoare, iar daca folosesti mere mai dulci, cum sunt merele golden, nu e nevoie de pic de zahar.
In timp ce se coc merele, pregateste orezul cremos cu lapte: pune orezul la fiert...
Cum se face crusta pentru tarta:
Amesteca untul cu zaharul pudra si praful de sare. Adauga oul, apoi incorporeaza faina alba, faina de migdale si alunele tocate.
Formeaza o bila din aluat, pune-l in folie alimentara si pune-l la frigider pt 1 ora.
Pregateste tava pt tarta:...
Inainte de a incepe prepararea clatitelor rupte, pune stafidele la inmuiat in rom. Sunt mult mai aromate. :D
Bate ouale bine, pana devin pufoase, caci asta te va scuti de a separa albusurile de galbenusuri.
Adauga praful de sare, 2 linguri de zahar pudra, 10 g de unt topit si amesteca....
Spala sub un jet de apa fructele, rapid, sa nu-si lase in apa prea multa zeama. Pentru gemul de fructe de padure eu am combinat afine, mure si zmeura, dar poti adauga ce alte fructe de padure ai la indemana.
Sterilizeaza borcanele in care vei pune gemul.
Pune zmeura, afinele si...
Separa albusurile de galbenusuri si taie capsunile.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul (facut pudra), adauga cele doua linguri de smantana, esenta de rom ( sau de migdale) si faina de migdale.
Bate albusurile spuma cu un praf de sare.
Incorporeaza treptat albusurile...
Pune intr-un castronel putin lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Amesteca si lasa 15 minute sa creasca.
Adauga peste faina, mixeaza usor, apoi incorporeaza pe rand celelalte ingrediente: galbenusurile de ou, laptele, zaharul, untul topit, esenta si nu uita praful de sare....
Pune nucile intr-o tigaie sa se coaca putin - gustul nucii coapte e usor mai intens. Cand s-au racit toaca-le cu cutitul.
Piseaza bananele, adauga untul topit, apoi ouale pe rand si esenta de vanilie. Amesteca pana se omogenizeaza.
Dupa cum am precizat si in introducere, nu am adaugat...
Taie cozonacul in cuburi.
Topeste 50 g unt, unge vasul in care faci budinca, pune si bucatile de cozonac in vas si toarna restul de unt peste cozonac.
Adauga bucati de rahat, stafide, merisoare si nuci.
Amesteca ouale cu laptele si smantana si toarna peste compozitie,...
Mod de preparare Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao
Prajitura pufoasa careia nu poti sa-i rezisti, negresa cu glazura de ciocolata si fulgi de cocos, se prepara simplu si acasa. Mixam untul moale cu zaharul brun pana devine cremos, apoi adaugam pe rand cate un ou....
Cand ai pofta de ceva dulce, poti face rapid un mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar, simplu!
Mai intai, taie ciocolata si pune peste ea frisca fierbinte, omogenizeaza cu o spatula.
Lasa crema sa se raceasca.
Mixeaza apoi smantana pentru frisca pana devine aerata si spumata...
Spala ardeii, taie cozile si curata bine de seminte si vinisoarele care ii dau iuteala. Neaparat cu manusi, caci daca sunt foarte iuti nu scapi usor de senzatia de arsura a mainilor. :D
Daca sunt foarte iuti, spala-i in mai multe ape.
Spala si curata capia, gogosarii si ceapa...
Azi facem ecleruri cu crema de ciocolata si sunt convinsa ca vor iesi delicioase! Pentru crema, amestecam galbenusurile de ou cu zaharul si amidonul, turnam laptele fierbinte putin cate putin si punem pe foc pana se ingroasa.
Punem apoi untul si ciocolata neagra Kandia pentru...
Pentru acest desert nu este nevoie sa dai drumul la cuptor. Marunteste biscuitii cu ajutorul unui robot, apoi adauga untul topit si amesteca bine. Pune-i intr-o forma cu pereti detasabili si preseaza bine la baza, apoi pune forma la frigider pana pregatesti umplutura. Pune gelatina intr-un...
Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile cu zahar, adauga apoi smantana, faina si praful de copt.
Toaca miezul de nuca cu un cutit, iar merele curatate de coaja si casuta samburilor taie-le in cubulete. Adauga nuca, merele, romul si...
Alege fructele cele mai coapte pentru magiunul de prune. Spala prunele, scoate samburii si pune cratita cu prune la foc moale.
Incet - incet, masa de fructe isi lasa zeama si incepe sa fiarba. Supravegheaza si amesteca mereu, cu lingura de lemn, sa nu se prinda de cratita si sa se...
Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Topeste 100 g chipsuri de ciocolata impreuna cu untul taiat cubulate si amesteca pana se omogenizeaza.
Adauga ouale pe rand in compozitie si esenta de rom.
Intr-un bol amesteca ingredientele uscate: cacao, amidonul de porumb,...
Spala bine piersicile, curata-le de coaja si indeparteaza samburii. Taie-le in cubulete si pune-le intr-o cratita pe foc, stropeste-le cu zeama de lamaie si amesteca. Stoarce lamaia peste fructe pentru ca acestea sa isi pastreze culoarea aurie frumoasa.
Adauga zaharul si amesteca...
Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată
Cum se prepară Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată: Într-un bol mare, mixați crema de fistic și branza mascarpone până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați zahărul pudră treptat și...
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Preâncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius Tăiem perele pe jumătate și facem o mică scobitură cu un cuțit sau o linguriță pentru a îndepărta sâmburii. Așezăm jumătățile de pere într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le punem la cuptor...
Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros
Iata cum se prepara Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros: Topiți untul și ungeți fiecare foaie de plăcintă. Împăturiți în două primele două foi unse și asezați-le pe fundul unei forme de tort sau al unei tăvi cu pereți înalți, pe care o...
Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni
Iata cum se prepara Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni: Încălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Spălați și curățați căpșunile, apoi tăiați-le în bucăți și așezați-le într-o tavă termorezistentă. Presărați două linguri de zahăr...
Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata
Iata cum se prepara Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata: Incălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Într-un castron mare, amestecă brânza de vaci, ouăle, zahărul, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie până...
Reteta desert rapid cu miere si nuci
Iata cum se prepara Reteta desert rapid cu miere si nuci: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Rulați foile de plăcintă, taiați-le în felii groase și puneți-le pe o tavă de brioșe. Cu o linguriță, turnați unt topit peste fiecare bucată de plăcintă....
Reteta de fursecuri de Craciun
Iata cum se prepara Reteta de fursecuri de Craciun Preîncălzim cuptorul la 180°C. Așeazăm hârtie de copt pe tavă. Într-un bol mare, amestecăm untul și cu zahărul brun și zahărul vanilat. Adăugăm 2 gălbenușuri și amestecăm până când...
Reteta de prajitura invizibila cu mere
Iata cum se prepara Reteta de prajitura invizibila cu mere: Porniți cuptorul la 180 de grade Celsius. Curățați merele și tăiați-le felii subțiri și stoarceți zeama de la jumătate de lămâie peste ele și 5-10g de scorțișoară măcinată, după gust. Într-un bol...
Paste cu nuci, la cuptor
Pune pastele la fiert cu un praf de sare. Cand sunt gata fierte strecoara-le, adauga putin unt, nucile macinate, esenta de rom si 1 lingura de zahar. Amesteca ingredientele. Mai lasa deoparte 2 linguri de nuca macinata pentru ornat pastele la final. Pregateste un vas de copt,...
Desert clafoutis cu fructe de padure
Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Unge o forma de tarta circulara cu unt, apoi pune fructele de padure pe fundul tavii. Eu am folosit o combinatie de afine, zmeura si mure. Intr-un bol larg mixeaza zaharul cu ouale, iaurtul si esenta de lamaie. Adauga faina de alune de padure si un...
Desert tarta cu mere sau Gateau invisible
Preincalzeste cuptorul la 200 grade C. Intr-un castron (sau in vasul mixerului) amesteca ouale si zaharul, adauga si vanilia sau esenta de rom, in functie de aroma preferata si mixeaza bine pana cand amestecul devine usor spumos. Adauga untul topit si laptele. Pune apoi faina in...
Desert clatite cu mere rase sau Mere in pijamale
Cum se prepara Desert clatite cu mere rase sau Mere in pijamale Da merele pe razatoarea mare si scurge-le usor daca au zeama prea multa. Pune-le intr-un castron mai mare, in care sa incapa toata compozitia pentru clatite cu mere. Pregateste aluatul de clatite: bate cele 2 oua, adauga...
Orez cu lapte, piure de mar, granola si fructe de padure
Pune merele la copt, cu sau fara zahar peste ele. Eu as zice ca o lingura de zahar e suficient pentru mere usor acrisoare, iar daca folosesti mere mai dulci, cum sunt merele golden, nu e nevoie de pic de zahar. In timp ce se coc merele, pregateste orezul cremos cu lapte: pune orezul la fiert...
Desert tarta rustica cu gem de fructe de padure
Cum se face crusta pentru tarta: Amesteca untul cu zaharul pudra si praful de sare. Adauga oul, apoi incorporeaza faina alba, faina de migdale si alunele tocate. Formeaza o bila din aluat, pune-l in folie alimentara si pune-l la frigider pt 1 ora. Pregateste tava pt tarta:...
Desert Kaiserschmarrn sau clatite rupte
Inainte de a incepe prepararea clatitelor rupte, pune stafidele la inmuiat in rom. Sunt mult mai aromate. :D Bate ouale bine, pana devin pufoase, caci asta te va scuti de a separa albusurile de galbenusuri. Adauga praful de sare, 2 linguri de zahar pudra, 10 g de unt topit si amesteca....
Gem asortat de fructe de padure
Spala sub un jet de apa fructele, rapid, sa nu-si lase in apa prea multa zeama. Pentru gemul de fructe de padure eu am combinat afine, mure si zmeura, dar poti adauga ce alte fructe de padure ai la indemana. Sterilizeaza borcanele in care vei pune gemul. Pune zmeura, afinele si...
Desert tarta cu capsuni si faina de migdale
Separa albusurile de galbenusuri si taie capsunile. Mixeaza galbenusurile cu zaharul (facut pudra), adauga cele doua linguri de smantana, esenta de rom ( sau de migdale) si faina de migdale. Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Incorporeaza treptat albusurile...
Desert Buchteln sau gogosi umplute cu Nutella, la cuptor
Pune intr-un castronel putin lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Amesteca si lasa 15 minute sa creasca. Adauga peste faina, mixeaza usor, apoi incorporeaza pe rand celelalte ingrediente: galbenusurile de ou, laptele, zaharul, untul topit, esenta si nu uita praful de sare....
Chutney de ceapa rosie cu stafide
Taie ceapa fideluta. Incalzeste uleiul intr-un vas cu fundul gros si caleste usor ceapa, la foc mediu, amestecand mereu, pana devine sticloasa. Adauga sarea, zaharul, stafidele, vinul, otetul balsmic si cuisoarele, amesteca si micsoreaza focul. Lasa sa fiarba pana zeama scade...
Desert Banana Bread
Pune nucile intr-o tigaie sa se coaca putin - gustul nucii coapte e usor mai intens. Cand s-au racit toaca-le cu cutitul. Piseaza bananele, adauga untul topit, apoi ouale pe rand si esenta de vanilie. Amesteca pana se omogenizeaza. Dupa cum am precizat si in introducere, nu am adaugat...
Desert budinca de cozonac
Taie cozonacul in cuburi. Topeste 50 g unt, unge vasul in care faci budinca, pune si bucatile de cozonac in vas si toarna restul de unt peste cozonac. Adauga bucati de rahat, stafide, merisoare si nuci. Amesteca ouale cu laptele si smantana si toarna peste compozitie,...
Reteta de Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao
Mod de preparare Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao Prajitura pufoasa careia nu poti sa-i rezisti, negresa cu glazura de ciocolata si fulgi de cocos, se prepara simplu si acasa. Mixam untul moale cu zaharul brun pana devine cremos, apoi adaugam pe rand cate un ou....
Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar
Cand ai pofta de ceva dulce, poti face rapid un mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar, simplu! Mai intai, taie ciocolata si pune peste ea frisca fierbinte, omogenizeaza cu o spatula. Lasa crema sa se raceasca. Mixeaza apoi smantana pentru frisca pana devine aerata si spumata...
Dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie
Spala ardeii, taie cozile si curata bine de seminte si vinisoarele care ii dau iuteala. Neaparat cu manusi, caci daca sunt foarte iuti nu scapi usor de senzatia de arsura a mainilor. :D Daca sunt foarte iuti, spala-i in mai multe ape. Spala si curata capia, gogosarii si ceapa...
Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana
Azi facem ecleruri cu crema de ciocolata si sunt convinsa ca vor iesi delicioase! Pentru crema, amestecam galbenusurile de ou cu zaharul si amidonul, turnam laptele fierbinte putin cate putin si punem pe foc pana se ingroasa. Punem apoi untul si ciocolata neagra Kandia pentru...
Cheesecake cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana
Pentru acest desert nu este nevoie sa dai drumul la cuptor. Marunteste biscuitii cu ajutorul unui robot, apoi adauga untul topit si amesteca bine. Pune-i intr-o forma cu pereti detasabili si preseaza bine la baza, apoi pune forma la frigider pana pregatesti umplutura. Pune gelatina intr-un...
Desert chec cu mere si nuci
Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile cu zahar, adauga apoi smantana, faina si praful de copt. Toaca miezul de nuca cu un cutit, iar merele curatate de coaja si casuta samburilor taie-le in cubulete. Adauga nuca, merele, romul si...
Magiun de prune
Alege fructele cele mai coapte pentru magiunul de prune. Spala prunele, scoate samburii si pune cratita cu prune la foc moale. Incet - incet, masa de fructe isi lasa zeama si incepe sa fiarba. Supravegheaza si amesteca mereu, cu lingura de lemn, sa nu se prinda de cratita si sa se...
Desert cheesecake brownies
Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Topeste 100 g chipsuri de ciocolata impreuna cu untul taiat cubulate si amesteca pana se omogenizeaza. Adauga ouale pe rand in compozitie si esenta de rom. Intr-un bol amesteca ingredientele uscate: cacao, amidonul de porumb,...
Gem de piersici
Spala bine piersicile, curata-le de coaja si indeparteaza samburii. Taie-le in cubulete si pune-le intr-o cratita pe foc, stropeste-le cu zeama de lamaie si amesteca. Stoarce lamaia peste fructe pentru ca acestea sa isi pastreze culoarea aurie frumoasa. Adauga zaharul si amesteca...