Savurează o tartă delicioasă, cu blat pufos și crema fină de mascarpone, totul garnisit cu fructe proaspete. Hai să vezi cât de ușor o poți prepara! Pentru Tarta cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește, ai nevoie de ingredientele următoare: ouă, zahăr, făină, ulei, mascarpone, smântână lichidă, căpșuni și afine.
Cum se prepara Tarta cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade C.
Sparge cele 4 ouă într-un bol, pune un praf de sare și zahărul și mixează bine până își dublează volumul. Adaugă esență de vanilie și uleiul și amestecă din nou.
Încorporează făina amestecată cu praful de copt. După ce s-a omogenizat, toarnă compoziția în tava de copt.
Coace blatul în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade C, timp de 20-25 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă blatul la răcit.
Între timp, pregătește crema.
Într-un bol, pune brânza mascarpone, zahărul și smântâna lichidă. Mixează bine până obții o compoziție omogenă. Pune crema în frigider.
Dacă vrei să insiropezi blatul, prepară siropul. Caramelizează zahărul într-o cratiță, cu atenție, să nu îl arzi, apoi stinge-l cu apă și amestecă până se topește zahărul și obții un sirop. Lasă-l la răcit.
Așază blatul răcit pe un platou, trampeaza-l (însiropează-l ușor) cu sirop și pune crema de mascarpone deasupra. Aranjează crema după cum îți place, poți folosi un poche sau pur și simplu, o poți întinde cu o spatulă.
Rade ciocolată albă pe întreagă suprafață a tartei și garniseste-o cu căpșuni și afine.
Pentru un plus de aromă, poți decora tarta cu frunze de mentă proaspătă.
Servește o porție generoasă din acest desert absolut delicios.
Încearcă și rețeta de Tartă cu cremă de vanilie și banane, un desert delicios sau rețeta de Tarte tatin.
Îți recomandăm și rețeta de Tartă răsturnată cu portocale.