Lavinia

1

Bucataras
incepator

Brasov

Bucataras din 15.11.2012

RETETE307
PRIETENI255
Retete

Cornuri pufoase

In Dulciuri la 11 Feb 2013

Pentru inceput facem o maia din drojdie, 2 lingurite zahar, 2 lingurite faina si putin lapte caldut/apa minerala calduta. Lasam la dospit 15 minute. Frecam galbenusurile cu zahar si aromele. Cernem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem...

Valentine

In Prajituri la 10 Feb 2013

Prima data pregatim crema . Punem ciocolata cu frisca intr-un vas pe baie de aburi si amestecam continuu pana se topeste ciocolata.La final adaugam romul. Lasam ciocolata sa se racoreasca si o bagam la frigider pentru minim 5-6 ore(eu am lasato peste noapte. Daca se intareste prea tare...

Placinta cu branza

In Dulciuri la 7 Feb 2013

Pentru inceput facem maiaua.Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut,2 lingurite de zahar si 2 de faina.O lasam 15 min la dospit. Amestecam galbenusurile cu zaharul ,zaharul vanilat si coaja de portocala.Intr-un castron punem aproximativ 250-300 g faina si o amestecam cu sarea.Facem...

Chocolate Roll

In Dulciuri la 6 Feb 2013

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare ,se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se topeste zaharul. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste albusurile spuma. Se amesteca faina cu praful de cacao si se...

Cremsnit(reteta bunicii)

In Prajituri la 3 Feb 2013

Se coc foile de aluat pe dosul tavii. Pentru crema se pune laptele la fiert.Separat se amesteca galbenusurile cu zaharul,se adauga faina si laptele fierbinte in fir subtire.Se pune din nou pe foc foarte mic amestecand din cand in cand pana se ingroasa(minim 20 de min)La final se adauga zaharul...

Cornulete din foietaj cu marmelada

In Dulciuri la 3 Feb 2013

Se intinde aluatul de foietaj cat mai subtire(daca e nevoie se presara putina faina) Se taie in patratele si in mijlocul fiecarui patratel se pune marmelada.Se formeaza cornuletele si se coc 25 de min in cuptorul preincalzit.Mai simplu de atat nu se poate:)

Amandine 2

In Prajituri la 3 Feb 2013

Pentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga treptat cate o lingura de zahar si se mixeaza 10-15 minute.(sau pana se topeste zaharul si devine o spuma tare si lucioasa) Se adauga pe rand cate un galbenus,uleiul,apa si faina amestecata cu praful de copt si cacaua...

Desert tort "Duo"

In Torturi la 2 Feb 2013

Blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un galbenus, uleiul, apa, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt cernute in prealabil. Se imparte compozitia in 3 si se coc 3...

Clatite (reteta mea de baza)

In Dulciuri la 1 Feb 2013

Mixam galbenusurile cu praful de sare zaharul zi zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Adaugam untul topit si racit si mixam in continuare. Adaugam faina, laptele, praful de copt stins cu putina apa minerala si esenta de rom si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Lasam aluatul la rece sa se...

Chec cu unt, reteta unui desert delicios

In Prajituri la 29 Ian 2013

Cum se prepara Chec cu unt, reteta unui desert delicios Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul si esenta de vanilie pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un galbenus, laptele sau iaurtul, apoi faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile batute spuma. Se...

Prajitura rapida

In Prajituri la 28 Ian 2013

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu 150 g zahar si esenta de vanilie pana se topeste zaharul si isi dubleaza volumul. Separat albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga restul de zahar si se mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Se amesteca cele 2...

Foite cu crema de vanilie si ciocolata

In Prajituri la 28 Ian 2013

Se mixeaza margarina/untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un ou, laptele si amoniacul si se omogenizeaza bine. Se imparte compozitia in 2 parti egale. In prima se pune cacao si faina iar in cealalta numai faina (cat sa iasa un aluat moale dar...

Choux a la creme cu topping de ciocolata

In Prajituri la 27 Ian 2013

Prima data facem crema.Punem laptele la fiert impreuna cu semintele de la batonul de vanilie.Frecam galbenusurile cu zaharul ,adaugam faina ,laptele fierbinte in fir subtire si punem din nou pe foc foarte mic amestecand continuu pana se ingroasa.(minim 15 min) Cat timp se raceste crema...

Tort de vanilie si ciocolata

In Torturi la 27 Ian 2013

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.Se adauga pe rand cate un galbenus,uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.Se imparte compozitia in...

Trio Pudding

In Dulciuri la 27 Ian 2013

Se pregatesc budincele conform instructiunilor de pe plic si se pun cat sunt calde in cupe/pahare umezite putin in prealabil.Se servesc cu frisca/topping de ciocolata sau asa simple.

Trio Krem a la Krem

In Prajituri la 27 Ian 2013

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana devine o spuma tare si lucioasa.Se adauga pe rand galbenusurile,uleiul,esenta si faina amesteca cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.Se tapeteaza o tava mare(40/30 cm) cu folie/hartie de copt si se coace blatul timp de 20 de...

Poale'n brau

In Dulciuri la 26 Ian 2013

Se face o maia din drojdie, apa minerala, 3 linguri de zahar si 3 de faina si se lasa la dospit 15-20 de minute. Separat se cerne faina si se amesteca cu sarea. Galbenusurile se freaca cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si coaja de portocala. Se face o adancitura in mijlocul fainii si...

Supa de pui cu taitei

In Supe la 26 Ian 2013

Se pun la fiert in apa rece pulpele curatate, telina, ceapa, 4 morcovi si piperul boabe. 2 morcovi se dau pe razatoarea mica si se adauga si ei supei. Se lasa la fiert pana ce sunt toate patrunse bine. Se scoate carnea si legumele afara si se strecoara supa. Se adauga taitei si se mai fierbe 10...

Tort de ciocolata si mascarpone

In Torturi la 26 Ian 2013

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma tare si lucioasa. Separat se freaca galbenusurile cu esenta de rom, zaharul vanilat si uleiul si se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se adauga peste crema de oua....

Chocolate Cupcakes

In Prajituri la 25 Ian 2013

Mixati ouale cu zaharul, vanilia si untul 10 minute. Adaugati iaurtul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil. Umpleti 2/3 din formele de briose si le coaceti 25-30 de minute (testul scobitorii) Pentru crema fierbeti galbenusurile cu zaharul pudra si laptele pe...

Creme Caramel

In Dulciuri la 24 Ian 2013

Se pune zaharul la caramelizat intr-o craticioara pana prinde o culoare maronie (nu foarte inchis pentru ca prinde gust de ars) Se stinge zaharul cu unt si se amesteca bine pentru a nu ramane zahar netopit. Se amesteca faina cu laptele si se toarna peste caramel amestecand continuu pe foc...

Paste bolognese

In Paste la 23 Ian 2013

Se curata cepele si se toaca marunt.Se pun la calit in uleiul de masline timp de 5 minute dupa care se adauga carnea tocata,morcovul dat pe razatoare,sunca taiata marunt ,usturoiul tocat,vinul si se lasa la inabusit 50 de minute.La final se adauga sare,piper ,bulion (daca este bulionul prea gros...

Tort de ciocolata si visine

In Torturi la 20 Ian 2013

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa si tare.Adaugam pe rand cate un galbenus,uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil. Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3...

Desert prajitura fulgi de nea

In Prajituri la 20 Ian 2013

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua, cernute in prealabil. Tapetam o tava 35x25 cm cu...

Tiramisu reţetă originala, cu frisca, mascarpone si cafea

In Prajituri la 13 Ian 2013

Cum se prepara Tiramisu reţetă originala, cu frisca, mascarpone si cafea Mixati galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se topeste complet zaharul.Se adauga mascarponele si se amesteca usor cu o lingura.Separat se mixeaxa frisca tare si se adauga...

Tort de ciocolata si cafea

In Torturi la 13 Ian 2013

Pentru blat frecam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat cu ajutorul unei linguri.Adaugam treptat amestecand continuu uleiul,cafeaua si faina amestecata cu cacaua cernute in prealabil si omogenizam bine.Separat mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si...

Cremsnit 2

In Prajituri la 6 Ian 2013

Puneti laptele la fiert cu esenta de vanilie.Intre timp mixati galbenusurile cu zahar timp de 5 min.Adaugati faina si putin lapte daca este nevoie si amestecati bine.Adaugati si restul de lapte fierbinte si puneti din nou pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.(minim 15 min) Mixati...

Tort "Amandina"

In Torturi la 6 Ian 2013

Pentru blat amestecam galbenusurile cu 80 g zahar,adaugam treptat amestecand continuu uleiul,apa si faina amestecata cu cacaua cernute in prealabil. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza 2-3 min.Spuma se adauga peste compozitia de galbenusuri  si...

Tiramisu reţetă originala, cu frisca

In Torturi la 31 Dec 2012

Tiramisu reţetă originala, cu frisca Mixam galbenusurile cu zaharul pudra si romul pana se albesc si devin ca o spuma.Le adaugam peste mascarpone si amestecam bine.Separat mixam frisca si o adaugam si pe ea amestecand usor. Asamblare: un rand de piscoturi insiropate,un rand de crema si...

Pasta de peste

In Aperitive / Garnituri la 31 Dec 2012

Punem pieptul la fiert cu boabe de piper,sare ,cimbru putin ulei si o canita de apa. Separat fierbem ouale tari si le lasam la racit. Pieptul racit il tocam cat mai fin ,adaugam ouale fierte si pasate bine,pestele scurs bine ,ceapa tocata marunt si maioneza dupa gust.Asezonam cu sare si...

Afisate 211 - 240 din 307 retete    

Postari recente

publicat la 19.11.2015

Cupola cu portocale

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Azi auzi voci. Mai ales când vorbeşti la telefon.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]