Rita Ilies

1

Bucataras
incepator

Maramures

Bucataras din 12.12.2013

RETETE159
PRIETENI131
Retete

Sandwich cu sos de prune și somon fume

In Sandvisuri la 26 Sep 2015

   Am început cu sosul de prune care se prepară extrem de simplu. Am așezat rondelele de ceapă într-o crăticioară împreună cu puțin ulei de măsline. Am adăugat mierea și le-am lăsat să se caramelizeze ușor. Peste acestea am adăugat prunele și siropul și...

Sandwich-ul pofticiosului

In Aperitive / Garnituri la 25 Sep 2015

   Am pregătit prima oară sosul de ciuperci. Este foarte ușor de realizat și e nevoie doar de trei ingrediente: unt, ciuperci și smântână dulce. Am ras două ciuperci într-o crăticioară, am adăugat untul și le-am tras ușor la tigaie. Când apa pe care...

Tarta cu spanac si branzeturi la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 9 Sep 2015

   Am pus spanacul decongelat și stors de apă într-un vas împreună cu brânzeturile, iar după ce le-am amestecat am adăugat sarea, un ou și 50 g de pesmet, apoi am omogenizat totul.    Pe masa de lucru am întins aluatul de patiserie cu ajutorul...

Supa de rata in stil asiatic la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 9 Sep 2015

Am așezat carnea pe fundul vasului ceramic al slow cooker Crock-Pot   4,7 l  digital am tăiat ardeiul, ciupercile și prazul tije și le-am așezat deasupra. Am ras morcovul pe răzătoarea mică și am adăugat sosul de soia apoi restul ingredientelor, mai puțin...

Tocana de miel la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 9 Sep 2015

   Pentru că stau prost la capitolul răbdare și pentru că v-am spus deja că ador carnea de miel, am trișat puțin și am fiert ușor pulpa în oala sub presiune. De fel, carnea de miel este un timp de carne care necesită destul de mult timp de gătire, deci cred că am...

Rulou de somon cu hribi si sos de alune de padure la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 9 Sep 2015

   Pentru început am curățat carnea de somon îndepărtându-i pielița. Am tăiat-o pe mijloc astfel încât să obțin o bucată mai lunguiață.     Am pus într-un castron untul și piperul roșu. Am omogenizat după care am...

Impletitura cu ciocolata si alune de padure la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 8 Sep 2015

   Am amestecat untul topit, laptele și drojdia. Într-un castron încăpător am cernut făina peste care am adăugat amestecul de lapte și restul ingredientelor.    Am frământat un aluat dens și ușor lipicios. L-am lăsat la dospit aproximativ 30 de...

Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea

In Prajituri la 31 Iul 2015

   Într-un castron încăpător am omogenizat ingredientele pentru clătite lăsând apa minerală la final. Pe cât de multe ingrediente sunt, pe-atât de ușoară este rețeta. :) Bineînțeles am conectat aparatul  Breville Panini Maker  la...

Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola

In Aperitive / Garnituri la 31 Iul 2015

   Am omogenizat într-un vas ingredientele umede pentru aluatul de clătite. Am adăugat făina pe care am încorporat-o în aluat. La final am adăugat sarea și semințele de susan negru.    Am conectat aparatul  Breville Panini Maker  la sursa...

Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola

In Aperitive / Garnituri la 31 Iul 2015

   După ce am fiert și am răcit sfecla roșie, am tăiat-o și am pus-o într-un vas împreună cu oul, laptele și untul topit. Am condimentat, apoi cu ajutorul mixerului vertical am omogenizat totul. Am adăugat și făina și am încorporat-o cu ajutorul unui tel....

Clătite cu roșcove, cremă de brânză și fructe

In Dulciuri la 31 Iul 2015

    Am pus pe rând, într-un vas, ingredientele pentru aluatul de clătite și am omogenizat, obținând un aluat consistent, nu gros. Nu am folosit zahăr în aluat deoarece pudra de roșcove are o aromă deosebită; o tentă dulceagă, carameloasă. ...

Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale

In Dulciuri la 31 Iul 2015

   Într-un vas încăpător am amestecat ingredientele uscate.     Într-o cană gradată am măsurat laptele cald, am adăugat untul moale și oul. Am omogenizat totul nu un tel până când untul s-a topit.    Am turnat laptele...

Tort duo de ciocolată

In Dulciuri la 2 Iun 2015

   Am amestecat ingredientele uscate într-un vas încăpător.     Într-un alt castron am mixat albușurile spumă tare, apoi am redus viteza mixerului la minim și am adăugat gălbenușurile și ingredientele lichide.    În...

Chec din albușuri cu rahat și ciocolată

In Dulciuri la 1 Iun 2015

Am început prin a tăia rahatul cubulețe. L-am amestecat cu puțin zahăr pudră pentru a nu fi lipicios. Am adus albușurile la temperatura camerei, am adăugat un praf de sare și zeama de lămâie și am pornit mixerul pe treapta I. Am crescut viteza treptat.  Am...

Budincă de tapioca cu turmeric și căpșuni

In Dulciuri la 1 Iun 2015

   În primul rând am hidratat perlele de tapioca în apă, timp de aproximativ o oră, apoi le-am spălat sub un jet de apă rece.    Am pus laptele de vacă la fiert pe bain marie. Eu am folosit oala specială pentru fiert laptele. Am adăugat tapioca și...

Tort diplomat

In Torturi la 19 Mai 2015

   Pentru blat am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare împreună cu zahărul pe care l-am adăugat treptat ( înainte de asta am încins cuptorul și am pregătit o tavă rotundă pentru tort, cu diametrul de 24 cm ).    Am adăugat...

Pate de casă

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2015

   Pentru început am spălat și am uscat 5 borcane de 370g. În ele voi pasteuriza și voi păstra pateul.    Am curățat ficatul de pielițe și cheaguri de sânge. L-am pus într-un castron încăpător împreună cu ouăle și ceapa...

Papricaș de porc

In Porc la 15 Mai 2015

   Am ras morcovii, am tăiat ceapa julien și le-am pus în tigaie împreună cu 50 g de unt.    Am adăugat carnea tăiată felii și treptat, câte puțină zeamă din oala în care au fiert limbile.    Când ceapa s-a înmuiat...

Toast cu ciuperci la grill și somon fume

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2015

   Par multe ingrediente, însă sunt suficiente și ideale pentru o combinație incredibilă de gusturi.    Am folosit o tigaie grill pentru a prăji feliile de pâine și ciupercile.    Am așezat ciupercile peste feliile de toast și am presărat...

Șnițel de porc în crustă de mălai

In Porc la 13 Mai 2015

   Am pregătit marinata omogenizând iaurtul cu untul moale. Am adăugat ardeiul și leușteanul tocat, apoi am condimentat.     Am bătut puțin feliile de cotlet și le-am lăsat o oră să se odihnească în marinata pregătită anterior.  ...

Supă cremă de brânză

In Supe la 11 Mai 2015

   Am pus zeama la fiert. Am adăugat boabele de piper, boabele de muștar, cartofii tăiați cubulețe, ceapa și usturoiul.     În timp ce supa a fiert am pregătit brânzeturile pe care le-am ras pe răzătoarea mică.    Când...

Papanași cu smântână și dulceață de merișoare

In Dulciuri la 5 Mai 2015

Am început prin a pune într-un castron încăpător brânza de vaci, oul, sarea și zahărul, coaja de la o portocală și extractul de vanilie. Am omogenizat cu o furculiță, apoi am adăugat făina cernută împreună cu praful de copt. Am început să...

Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow

In Prajituri la 26 Apr 2015

   Am separat ouăle și am bătut albușurile spumă împreună cu zeama de lămâie. Gălbenușurile le-am mixat cu zahărul și extractul de vanilie până când acesta s-a dizolvat.    Am răsturnat gălbenușurile peste spuma de albușuri și am...

Ficăței de pui în sos de lapte

In Ficat la 26 Apr 2015

Am pus ficățeii și untul într-o tigaie și am presărat piper roșu proaspăt măcinat. I-am sotat puțin, apoi am adăugat morcovii rași și ceapa tăiată julien. Am acoperit cu un capac și i-am lăsat să se înăbușe. Când ceapa s-a înmuiat am adăugat laptele...

Salată caldă de orez cu leurdă și porumb

In Salate la 21 Apr 2015

Am pus orezul la fiert în apă cu sare urmând indicațiile de pe ambalaj. De regulă, acest orez este fiert când apa se evaporă complet.   Între timp am sotat apio și arpagicul.    Am adăugat leurda, mazărea, porumbul și peperoncino iar mai...

Pască tradițională

In Prajituri la 19 Apr 2015

Mai întâi de toate am frământat aluatul.  Într-un castron încăpător am cernut făina și am amestecat-o cu drojdia uscată. Separat, într-un alt castron am amestecat brânza cu restul ingredientelor. Am făcut o adâncitură în...

Omletă cu unt și ceapă verde ( scrambled eggs by Gordon Ramsay )

In Bucatarasi celebri la 18 Apr 2015

Într-o crăticioară, pe aragaz la foc mic, am pus ouăle și untul. Le-am amestecat continuu luând periodic cratița de pe foc. Practic, această omletă se coace datorită căldurii vasului în care este preparată. Când ouăle au început să se închege...

Ruladă de cașcaval în crustă de mac

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2015

Am pus cele două sortimente de cașcaval în apă clocotită și le-am lăsat să se topească. Durează aproximativ 10 minute până ce cașcavalul devine elastic și ușor de manevrat. În cele 10 minute am amestecat bine brânza de vaci cu sare și piperul proaspăt...

Mâncare de năut cu pui și stafide

In Pui la 6 Apr 2015

Acum să vă explic rețeta. :) Pentru începu am pus năutul la fiert în apă cu un praf de sare. Am tras la tigaie pulpele împreună cu zahărul brun pentru a se rumeni ușor. Nu îndepărtăm pielea deoarece va înlocui adaosul de grăsime. Le-am acoperit cu...

Cotlet cu cașcaval și mere coapte

In Porc la 5 Apr 2015

Am bătut ușor carnea. Într-un castron am amestecat pasta de susan cu apa și condimentele, apoi am uns fiecare felie de carne cu sosul obținut. Am feliat cașcavalul, apoi l-am împărțit în mod egal pe fiecare felie de cotlet. Am împăturat colțurile pentru a...

Afisate 31 - 60 din 159 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Poti avea treaba de facut si poti gasi satisfactie prin servicii pe care le prestezi in contul cuiva care are nevoie de ajutor

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]