Taiem pieptul pe pui cubulete de 2 cm, taiem ceapa in jumate si gogosarul tot cubulete de 2 cm. Spalam ciupercutele si nu le curatam de piele. Multa lume le curata dar nu trebuie mai ales daca sunt proaspete. Si le infigem pe frigare. Eu am o ordine fixa, trebuie sa existe o bucata de carne intre...
Prima data punem oala la inmuiat. Spalam o data varza. Apoi calim ceapa, cu morcovul razuit si adaugam ciupercile cubulete micute si lasam pana se scurge apa de la ciupercute. Adaugam carnea si orezul si calim putin si asezonam cu sare si piper.
Pe fundul oalei punem cimbru si marar si o...
Carnea se bate si se sareaza si pipereaza. Oul se bate cu sare si putina faina. Se dau snitelele prin faina, apoi prin ou si dupa prin fulgi de porumb sfaramati. Se prajesc in ulei incins si se pun pe un prosopel de hartie sa se scurga de ulei.
Costitele se pun intr-un bol si se amesteca cu condimentele dupa care se pun jumătate de ora la frigider acoperite. Se încălzește cuptorul la 200° si se pun costitele acoperite cu staniol pentru jumătate de ora dupa care se ia folia si se mai lasa jumătate de ora. Vor avea un gust...
Pulpele dezosate se bat cu ciocanelul de snitele si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Se impart ingriedientele si se pun pe pulpe. Rulam carnea si ca sa nu iasa umplutura le prindem cu scobitori si le dam la cuptor intr-o tigaie unsa cu ulei. Dupa 15 minute intoarcem ruladele.
Carnea tocata se amesteca cu ouale, faina, painea inmuiata si bine stoarsa, cartoful razuit fin si stors si cu condimente dupa gust. Ca sa faci chiftelutele pui intr-un paharel un pic de ulei cu care te ungi pe maini si faci bilute mici. Le pui la prajit in ulei bine incins si le scoti pe o...
Se caleste ceapa cu morcovul si gogosarul dupa care se pune fasolea, se lasa sa fiarba 15-20 de minute cu foile de dafin. Se adauga ciolanul si restul condimentelor si se lasa la fiert pana fasolea devine moale.
Painea am facut-o eu:
1,5 km de faina, o jumatate de drojdie, sare,3 linguri...
Frigarui de pui
Taiem pieptul pe pui cubulete de 2 cm, taiem ceapa in jumate si gogosarul tot cubulete de 2 cm. Spalam ciupercutele si nu le curatam de piele. Multa lume le curata dar nu trebuie mai ales daca sunt proaspete. Si le infigem pe frigare. Eu am o ordine fixa, trebuie sa existe o bucata de carne intre...
Sarmale in oala de lut
Prima data punem oala la inmuiat. Spalam o data varza. Apoi calim ceapa, cu morcovul razuit si adaugam ciupercile cubulete micute si lasam pana se scurge apa de la ciupercute. Adaugam carnea si orezul si calim putin si asezonam cu sare si piper. Pe fundul oalei punem cimbru si marar si o...
Snitele crocante
Carnea se bate si se sareaza si pipereaza. Oul se bate cu sare si putina faina. Se dau snitelele prin faina, apoi prin ou si dupa prin fulgi de porumb sfaramati. Se prajesc in ulei incins si se pun pe un prosopel de hartie sa se scurga de ulei.
Costite dulci-acrisoare-picante cu cartofi aurii
Costitele se pun intr-un bol si se amesteca cu condimentele dupa care se pun jumătate de ora la frigider acoperite. Se încălzește cuptorul la 200° si se pun costitele acoperite cu staniol pentru jumătate de ora dupa care se ia folia si se mai lasa jumătate de ora. Vor avea un gust...
Rulada de pui
Pulpele dezosate se bat cu ciocanelul de snitele si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Se impart ingriedientele si se pun pe pulpe. Rulam carnea si ca sa nu iasa umplutura le prindem cu scobitori si le dam la cuptor intr-o tigaie unsa cu ulei. Dupa 15 minute intoarcem ruladele.
Chiftelute din carne de pui
Carnea tocata se amesteca cu ouale, faina, painea inmuiata si bine stoarsa, cartoful razuit fin si stors si cu condimente dupa gust. Ca sa faci chiftelutele pui intr-un paharel un pic de ulei cu care te ungi pe maini si faci bilute mici. Le pui la prajit in ulei bine incins si le scoti pe o...
Fasole in bol de paine
Se caleste ceapa cu morcovul si gogosarul dupa care se pune fasolea, se lasa sa fiarba 15-20 de minute cu foile de dafin. Se adauga ciolanul si restul condimentelor si se lasa la fiert pana fasolea devine moale. Painea am facut-o eu: 1,5 km de faina, o jumatate de drojdie, sare,3 linguri...