Fasole in bol de paine

de DanaModog in Porc, 20 Mai 2014 | 4491 vizualizari

 

Sunt multe restaurante care servesc fasole in bol de paine dar sincera sa fiu mie imi place mancarea gatita acasa asa ca am incercat si eu si uite ce mi-a iesit!

 

INGREDIENTE

  • pentru ciorba de fasole
  • 250 gr fasole (eu am folosit pestrita)
  • 1 ciolan afumat
  • 1 morcove mare
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 gogosar rosu
  • foi de dafin
  • vegeta
  • tarhon
  • cimbru
  • boia
  • 3 linguri de bulion
  • pentru paine
  • 1,5 kg de faina
  • o jumatate de drojdie
  • apa calda
  • sare
  • un ou (pentru uns painea)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole in bol de paine:

Se caleste ceapa cu morcovul si gogosarul dupa care se pune fasolea, se lasa sa fiarba 15-20 de minute cu foile de dafin. Se adauga ciolanul si restul condimentelor si se lasa la fiert pana fasolea devine moale.

Painea am facut-o eu:

1,5 km de faina, o jumatate de drojdie, sare,3 linguri ulei de masline si apa calda cat cuprinde. Am lasat la dospit o ora dupa care am impartit aluatul in 4 oale mici si am bagat aluatul la cuptor. Inainte cu 10 minute sa scot painicile le-am uns cu un ou pentru a fi mai aspectuoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole in bol de paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de fasole boabe cu ciolan servită în pâine