Julie

1

Bucataras
incepator

Buzau

Bucataras din 12.04.2010

RETETE414
PRIETENI86
Retete / Mancaruri cu carne

Pui cu stafide si curry

In Pui la 3 Feb 2012

Carnea de pui se taie in bucati mai mici, se sareaza si pipereaza, apoi se caleste in ulei, pana cand capata o crusta aurie. Se scoate si se lasa deoparte. In tigaie se adauga ceapa tocata marunt si se lasa pana cand se inmoaie. Se adauga o lingurita de curry si se amesteca bine. Se toarna apa si...

Rulada de porc cu carnat si bacon

In Porc la 29 Dec 2011

Muschiul de porc se taie in felii subtiri, care se condimenteaza dupa gust, cu sare, cimbru si piper. Se azeaza pe fiecare felie de carne, cate o bucata de carnat si se ruleaza strans. Ruladele se imbraca apoi, in felii de bacon afumat si se prind cu scobitori, sa nu se desfaca in timpul...

Muschi de porc in crusta de condimente si sos de rodie

In Porc la 19 Dec 2011

Se amesteca albusul de ou cu condimentele, adaugate dupa gust. Se spala muschiul de porc si se imbraca in  pasta de condimente. Se pune uleiul intr-un vas termorezistent, se aseaza carnea si se acopera cu folie de aluminiu. Se da vasul la cuptor timp de 35 minute, dupa care se da deoparte...

Pui cu gutui la cuptor

In Pui la 19 Noi 2011

Gutuia se curata de puf, se spala, se taie in felii mai groase, care se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Pulpele de pui se spala, se dezoseaza si se presara cu sare, piper si boia dulce. Se aseaza intr-un vas termorezistent si se stropesc apoi, cu zeama de lamaie si ulei. Deasupra se...

Taci si inghite

In Mancaruri cu carne la 25 Oct 2011

Se face o mamaliga mai moale din lapte si malai, in care se incorporeaza smantana. Carnatii, bacon-ul si kaizer-ul, se taie in bucati mici si se calesc 5-6 minute in 1 lingura ulei. Se unge un vas termorezistent cu unt si se aseaza apoi, un strat de mamaliga, amestec prajit, din nou mamaliga,...

Varza cu costita afumata

In Porc la 25 Oct 2011

Se curata varza, se spala si se toaca fideluta. Se presara cu sare si se strange cu mainile, pentru a se inmuia. Se incinge uleiul si se calesc, ceapa tocata marunt, costita taiata in bucati potrivite, morcovul ras si ardeiul gras, taiat cuburi mici. Se adauga varza si se acopera cu apa...

Pastitsio - lasagna greceasca

In Vita la 4 Oct 2011

Stratul de carne: Se incinge uleiul intr-o tigaie si se soteaza ceapa tocata marunt, pana ce se inmoaie. Se adauga carnea si se amesteca bine. Dupa ce carnea este rumenita, se adauga usturoiul zdrobit, vinul, foaia de dafin si sucul de rosii. Se potriveste gustul cu sare, piper, rozmarin. Se...

Ied la gratar

In Mancaruri cu carne la 16 Sep 2011

Se amesteca vinul cu restul condimentelor, adaugate dupa gust. Se adauga carnea de ied, portionata si se lasa vasul acoperit, la rece peste noapte. A doua zi se scurge marinata si se pune carnea pe gratarul incins. Friptura de ied poate fi servita cu legume la gratar.

Rulouri cu vinete in sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 16 Sep 2011

Sosul: Usturoiul taiat feliute se caleste usor in 2 linguri ulei. Se adauga rosiile date pe razatoare si se fierbe totul 10-15 minute. Se adauga dupa gust sare, piper si busuioc. Vinetele se taie in felii subtiri, pe lungime si se preasara cu sare. Se prajesc 3-4 minute, in putin ulei,...

Mancare de ardei gras cu carne de porc

In Porc la 16 Sep 2011

Carnea se taie in bucati mai mici si se rumeneste in putin ulei, pana capata o crusta aurie. Se scoate pe o farfurie si se lasadeoparte. In uleiul din tigaie se pune ceapa tocata marunt si ardeii taiati cuburi mici. Se lasa la calit pana se inmoaie. Se pune inapoi in tigaie si carnea si se toarna...

Snitel crocant de porc

In Porc la 31 Aug 2011

Carnea se taie in felii subtiri si se bate usor. Ouale se bat cu sare si piper. Fulgii de porumb se zdrobesc. Se ia fiecare bucata de carne, se trece mai intai prin faina, apoi prin amestecul de ou, iar la final prin fulgii de porumb. Bucatile de carne, astfel imbracate, se prajesc in ulei...

Papoutsakia (Vinete umplute cu carne)

In Mancaruri cu carne la 23 Aug 2011

Vanata se taie in doua pe lungime si se lasa pentru 30 minute in apa sarata, pentru a nu fi amara. Se scoate din apa, se sterge si se pune la prajit in putin ulei, pana se inmoaie bine pe ambele parti. Se aseaza intr-o tava si se apasa miezul cu o lingurita, facand loc pentru umplutura. Nu este...

Rulada cu carne de vita si sos de menta

In Vita la 21 Aug 2011

Se amesteca untul cu sare, piper, pudra de chimen, usturoi zdrobit, busuioc si patrunjel tocate marunt. Carnea se taie in felii subtiri si se bate usor. Se aseaza pe o folie de aluminiu si se intinde deasupra untul aromat. Se ruleaza cu ajutorul foliei si se prinde rulada cu scobitori sau se...

Legume umplute cu carne

In Mancaruri cu carne la 4 Aug 2011

Legumele se spala, se taie fiecaruia capacul si se golesc de continut, cu ajutorul unei lingurite. Se presara cu sare si se lasa cu gura in jos sa se scurga. Se toaca ceapa marunt si se caleste in 2-3 linguri ulei, se adauga carnea tocata si se mai lasa pe foc 4-5 minute. Se adauga 1 lingura...

Cotlet picant de porc

In Porc la 2 Aug 2011

Marinata: Intr-un vas, se amesteca vinul cu uleiul, ghimbirul ras, ardeiul iute taiat rondele si morcovul taiat bastonase. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru uscat, cimbru verde tocat marunt si boia. Carnea se spala, se usuca si se pune in marinata. Se acopera si se lasa...

Stir fry cu legume si carne de porc

In Porc la 18 Iul 2011

Legumele se spala, se curata si se taie in fasii mai lungi sau in felii subtiri. Pastaile de fasole se lasa intregi. Carnea se taie in bucati mai mici, se amesteca cu sos de soia, sare, piper, scortisoara si se lasa la rece pentru 2-3 ore sau peste noapte. Carnea se prajeste apoi in ulei pana...

Tocanita de iepure vânat

In Mancaruri cu carne la 6 Iul 2011

Carnea se desprinde de pe oase si se taie in bucati mai mici. Se amesteca vinul cu apa, se adauga usturoiul, boabele de piper, foaia de dafin maruntita, ceapa taiata in patru si bucatile de carne. Se acopera vasul si se lasa la rece pentru 3-4 ore sau peste noapte. Carnea se scoate din...

Pui cu paprika

In Pui la 13 Mai 2011

Ceapa tocata marunt se inabusa in 3 linguri ulei si 3 linguri apa, cand devine sticloasa, se adauga paprika si 200 ml apa fierbinte sau supa. Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade. Se adauga carnea de pui taiata in fasii, se sareaza, pipereaza, se toarna inca 200 ml supa si se lasa la foc mic,...

Pui cu portocale

In Pui la 8 Feb 2011

Se amestecă zeama de la o portocală cu zeama de lamâie, mierea , uleiul de măsline și 1/2 cană cu apă. Carnea de pui se apală, se condimentează cu sare, piper, boia dulce și iute după gust. Se presară cu un praf de cimbru și cu puțin rozmarin. Cu ajutorul unui cuțit se fac...

Racituri de pui

In Pui la 17 Ian 2011

Se pune carnea la fiert in apa cu sare si boabe de piper.Se spumeaza . Cand carnea a fiert si se desprinde de pe os ,se scoate si se repartizeaza in caserole. La fel si morcovul ,care se taie rondele.  In zeama ramasa se adauga usturoi pisat, sare ,delikat dupa gust si gelatina ,care a fost...

Pui manastiresc

In Pui la 3 Noi 2010

Carnea de pui se taie in bucati mai mici ,se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia si se pune la rumenit in o lingura cu unt. Cand s-a aramit friptura se stinge cu 100 ml supa fierbinte, se trece intr-o tava si se da la cuptor la foc mic , pentru 10-15min, sa se patrunda. Afumatura se taie felii...

Pui cu legume si sos curry

In Pui la 31 Aug 2010

Pieptul de pui se spala, se dezoseaza si  se taie in bucati mici. Acestea se pun intr-un bol si se toarna peste ele iaurtul amestecat cu sare, piper, zeama de lamaie si curry. Se lasa la rece timp de o ora. Bucatile de pui se scot  din marinata , se rumenesc in ulei incins apoi...

Frigarui de pui cu pachetele de vinete

In Pui la 28 Aug 2010

Frigarui: Pieptul de pui se spala ,se dezoseaza si se taie in fasii subtiri. Se amesteca zeama de lamaie cu ulei sare , piper. Se pun fasiile de pui  in acest amestec si se lasa la marinat 2 ore. Se infig apoi pe bete de frigarui si se frig  pe grill sau gratar. Pachetele...

Ostropel de pui

In Pui la 23 Aug 2010

Carnea de pui se portioneaza si se caleste in 2-3 linguri ulei. Dupa ce a capatat o crusta crocanta se adauga vinul si se lasa sa fiarba 5-6 minute, sa se evapore. Carnea se scoate apoi pe o farfurie. In aceeasi tigaie se pun: ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute subtiri. Se...

Sote de pui cu sos de vin

In Pui la 13 Aug 2010

Pulpele de pui se spala, se zvanta,se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul intr-o tigaie , se pun pulpele si se prajesc pe ambele parti, pana capata o crusta aurie. Se scot pe o farfurie. Untul din tigaie se stinge cu apa. Se adauga apoi: morcovul taiat in bucati mai mari, sare,...

Cordon Bleu

In Pui la 11 Aug 2010

Pieptul de pui se spala ,se dezoseaza se feliaza si se bate usor,cu ciocanul de snitele,apoi se sareaza si pipereaza.  Cascavalul si sunca se feliaza. Se fac sandwich-uri din doua felii cu carne iar la mijloc o felie de cascaval si una de sunca. Se pot prinde cu scobitori . Se bat ouale...

Carne de pasare in sos de smantana

In Pui la 8 Aug 2010

Carnea de pasare se fierbe in apa cu sare,apoi se rumeneste cateva minute in 2-3 linguri ulei. Smantana se amesteca cu usturoiul pisat,patrunjel verde tocat marunt, sare, delikat, o ceasca de supa,apoi se toarna peste carne.  Se amesteca bine si se mai lasa 2-3 minute, la foc mic....

Pilaf taranesc

In Pui la 8 Aug 2010

Orezul se alege,se spala si se lasa la inmuiat in apa. Carnea de pasare se pune la fiert in apa cu sare.  Se spumeaza. Se curata ceapa si morcovul si se adauga intregi peste carne. Dupa ce este fiarta ,carnea se scoate,iar supa rezultata se strecoara. In trei parti de supa se...

Carne de porc cu ciuperci in sos de mustar

In Porc la 26 Iul 2010

Carnea de porc, taiata in bucati mai mici,o rumenim usor in 2-3 linguri cu ulei. O scoatem si o lasam deoparte. In aceeasi tigaie punem ceapa si usturoiul tocate marunt, ciupercile taiate feliute si le lasam 2-3 minute, cat sa se inmoaie putin. Punem inapoi bucatile de carne, turnam...

Carne de porc cu legume la gratar

In Porc la 26 Iul 2010

Carnea de porc o taiem felii,o batem usor si o lasam la marinat cateva ore intr-un amestec de vin rosu cu sare,piper,cimbru,boia,putin ulei,rondele de ceapa si de ardei iute. Incingem bine gratarul si frigem carnea si legumele curatate de coaja si taiate in felii.  Rosiile le frigem intregi....

Afisate 1 - 30 din 51 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2012

Turta dulce

publicat la 20.12.2012

Button Cookies

 
Retete preferate
Ochi de paun

Voturi:48

Prajitura Suzette

Voturi:67

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]