RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete

Desert cupcakes cu cafea, ciocolata espresso, frisca si fulgi de ciocolata

In Dulciuri la 4 Mar 2018

Se prepara cafeaua in espressor, se toarna intr-un ibric larg, se pune si untul si se topeste la foc mic, se adauga ciocolata si se topeste, se amesteca si se lasa deoparte. Ouale se mixeaza spuma cu praful de sare, se adauga zaharul, vanilia, si se mixeaza pana isi dubleaza volumul, se lasa...

Desert tarta cu branza dulce vanilata

In Dulciuri la 13 Feb 2018

Preparam blatul: cernem faina intr-un vas o amestecam cu praful de copt, cu untul rece bucati( lasat putin la temperatura camerei, (pentru incepatori recomand razuirea pe razatoarea mare). Se adauga oul, smantana, vanilia, praful de sare si se framanta un aluat atat cat sa se omogenizeze...

Desert prajitura cu mere si scortisoara

In Prajituri la 13 Feb 2018

Blatul se prepara usor: amestecam faina cernuta cu praful de copt, untul rece dar moale, taiat in bucati, oul, vanilia si smantana, framantam cat sa se omogenizeze ingredientele si formam un aluat pe care il infainam cu o lingura de faina si il punem la rece timp de  30 de minute. ...

Desert prajitura cu branza dulce, suc de portocale si pepite de ciocolata

In Prajituri la 29 Ian 2018

Ouale se separa in doua vase, albusurile se pun in bolul mixerului si se mixeaza cu zaharul pana ce compozitia devine ferma, se adauga branza dulce. Galbenusurile se amesteca cu smantana, vanilia si  coaja de portocala ( nu razuiti niciodata in prajitura altceva decat portocala Bio) si se...

Desert prajitura lipicioasa cu banane si cacao

In Prajituri la 29 Ian 2018

Bananele curatate de coaja se pun in blender impreuna cu laptele, aromele, scortisoara, vanilia, cardamonul si cacaoa, apoi se mixeaza pana devine totul o compozitie omogena. Ouale se mixeaza in bol cu praful de sare, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga usor compozitia cu...

Desert mini tarte cu mere

In Prajituri la 25 Ian 2018

Aluatul se prepara simplu; untul rece taiat bucati se amesteca cu oul, faina, praful de sare, zaharul, laptele si se framanta aluatul pana se omogenizeaza.  Aluatul se infaineaza usor cu inca o lingura de faina si se imparte in opt bucati de marimea unei mingii de ping pong. Pe o...

Felii aurii de cartofi copti

In Mancaruri de legume la 24 Ian 2018

Cartofii cu tot cu coaja, se spala bine, se feliaza in felii mai grosute si se pun intr-un vas, se toarna ulei de masline si se amesteca cu sare ( cam din ochi), se lasa la marinat 30 de minute. Pe o foaie de copt se asaza feliile in tava de cuptor si se coc pana se rumenesc frumos, eu i-am...

Desert poale-n brau

In Dulciuri la 22 Noi 2017

Untul se taie bucati si se aduce la temperatura camerei. Faina se cerne intr-un lighenas. In mijloc se adauga drojdia (proaspata sau uscata), deasupra se pune o lingura de zahar, pe margine sarea si zaharul. Din laptele caldut, se pun 3 linguri deasupra drojdiei. Se razuie lamaia si...

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

In Prajituri la 20 Noi 2017

Blatul se prepara simplu, se amesteca untul rece taiat felii cu oul, zaharul, faina, praful de copt, apa si vanilia si se formeaza un aluat care se infaineaza usor. Pe o suprafata de intins infainata (eu intind pe foaia de copt direct), se intinde foaia de aluat mai mult decat dimensiunea...

Desert chec cu ciocolata si alune

In Dulciuri la 16 Noi 2017

  Untul se topeste intr-un ibric, la foc mic, se trage vasul de pe aragaz, se adauga ciocolata cu alune, apoi cea neagra; cu o lingura se amesteca bine, pana se topeste, cand se mai raceste putin, se pune smantana si se omogenizeaza. Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia 5 minute, se...

Desert tarta cu branza dulce si agrise

In Dulciuri la 16 Noi 2017

Untul rece dat pe razatoare se amesteca cu restul ingredientelor si se formeaza un aluat omogen care se infaineaza usor si se da la rece 30 de minute. Crema de branza se prepara usor; se amesteca cu mixerul ouale si zaharul, se pune branza in doua trei transe, apoi iaurtul, zeama si coaja de...

Placinta cu pui si ciuperci brune

In Aperitive / Garnituri la 15 Noi 2017

Aluatul: Se cerne faina, in mijloc se pune drojdia si deasupra 5 linguri lapte cald( din total), apoi pe margine se pune sarea, apoi ouale, untul moale si restul de lapte cald, se framanta aluatul cat sa se omogenizeze si sa devina elastic. Se lasa aluatul sa se odihneasca in bucatarie la loc...

Aperitiv placinta floare cu branza si chimen

In Aperitive / Garnituri la 6 Noi 2017

Intr-un vas larg se pune faina cernuta, in mijloc drojdia si deasupra 6 linguri lapte cald ( din total) apoi zaharul, pe margine se pune sarea. Restul de lapte se infierbanta putin si se topeste in el untul, se lasa deoparte pana ce compozitia devine calduta. Se framanta in jur de zece...

Desert tarta cu branza dulce si gem de caise

In Dulciuri la 5 Noi 2017

Se prepara blatul: se cantaresc ingredientele, apoi se pun pe rand in vas, untul rece taiat bucati, zaharul, oul, faina, praful de sare, vanilia, praful de copt stins cu otet si laptele rece, se omogenizeaza si se formeaza aluatul care se tine la rece 30 de minute. Intre timp, se prepara...

Aperitiv tarta cu ciuperci si carnaciori

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2017

Untul rece taiat bucati se amesteca cu faina, oul, smantana, praful de sare si cel de chimen, apoi apa rece si se formeaza un aluat care se infaineaza usor si se tine la rece pentru 30 de minute. Intre timp, intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa tocata, ciupercile taiate...

Desert placinta cu smantana si vanilie

In Dulciuri la 2 Noi 2017

O placinta fiarta in lapte, la cuptor. Se infierbanta laptele la foc mic. In tava se pune putin lapte fierbinte, se asaza foile desfacute in trei, cat sa acopere tava. Se amesteca smantana, ouale, zaharul, vanilia, turmericul, se omogenizeaza, se pune cam 3/4 din compozitie in tava, se...

Aperitiv tarta Cheddar cu rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2017

Prepararea blatului: Se cantaresc ingredientele, se amesteca untul rece bucati, cu oul, sarea, faina, laptele si otetul si se omogenizeaza aluatul, apoi se pune la rece timp de 30 de minute. Intre timp, se prepara umplutura, se amesteca smantana cu ouale, cu faina, praful de sare si cu...

Desert prajitura cu ciocolata si crema de lamaie

In Prajituri la 1 Noi 2017

Mai intai am preparat crema de lamaie . Intr-o cratita, pe foc mic, am pus laptele cu vanilia si in timp ce s-a infierbantat, am amestecat ouale impreuna cu zaharul, apoi cu faina si cu 100 ml frisca lichida( din total),  turmericul, apoi am omogenizat bine cu telul si am turnat...

Desert tort de biscuiti si ciocolata

In Torturi la 17 Oct 2017

Intr-un vas larg se pun biscuitii, se faramiteaza usor. Cu un tel se pot zdrobi putin, se stropesc cu doua cani de lapte pline (din total) si se continua presarea. Laptele ramas se pune pe foc intr-un ibric larg, se adauga untul, zaharul brun, se amesteca; cand este fierbinte, se adauga...

Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu

In Prajituri la 16 Oct 2017

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul timp de 7 minute, pana ce compozitia creste de trei ori in volum. Se adauga lingura cu lingura branza de vaci, apoi si smantana, in acest timp se mixeaza in continuare. Se adauga pasta de turmeric. Se pune zeama si coaja de lamaie, vanilia, apoi usor...

Desert parfait de ciocolata alba si alune de padure

In Dulciuri la 29 Iun 2017

Timpul de preparare este scurt, insa asteptarea face diferenta, va trebui sa stea o zi intreaga la congelator sau peste noapte. Intr-o tigaie, punem alunele si le tinem pe foc mic 3 minute, miscand usor pe flacara pana capata aroma. Racim alunele si le facem pudra la robot. In bolul mare al...

Desert ciocolata de casa naturala cu zmeura

In Vegan / Raw vegan la 13 Mar 2017

Se pune caju in apa, la hidratat, minim o ora, sau (peste noapte). Se scurge de apa, se pune la blender, se marunteste, apoi se adauga si avocado. Mai exista varianta sa faceti pudra caju la blender fara a-l mai hidrata. Pe baie de aburi, se topesc cele doua uleiuri, cel de cocos si untul de...

Desert prajitura cu ciocolata

In Prajituri la 12 Mar 2017

Pregatim mai intai toate ingredientele. Din cacaua cernuta si apa, facem o pasta intr-un mic bol, adaugam si vanilia. Punem untul moale, zaharul, ouale pe rand, faina, laptele si mixam cu un tel. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem prajitura la 160 de...

Pasta de ton cu somon afumat si mascarpone

In Somon la 10 Mar 2017

In blender, se pun pe rand ingredientele, somonul ales de oase, tonul, zeama de lamaie, mustarul, mascarpone si se mixeaza. Se potriveste gustul de sare si piper. Se decoreaza cu busuioc proaspat, apoi se prepara tartinele.

Pui cu lamaie, mustar si miere

In Pui la 10 Mar 2017

Pieptul de pui se spala, se zvanta intr-un servet,apoi se  stropeste cu lamaie, se condimenteaza cu sare, piper, busuioc, usturoi, se unge cu miere si mustar. Intr-o tigaie, punem putin ulei de masline si tragem la tigaie carnea, pe ambele parti, pana se rumeneste, se scoate pe un platou...

Aperitiv cartofi aurii in stil grecesc

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2017

Cartofii spalati, curatati,  se taie in felii si se fierb 15 minute. Se scurg cartofii intr-o sita larga, se usuca usor cu un servet absorbant si se ung cu o lingura de ulei de masline, apoi se trag la tigaie in doua linguri de ulei de masline pe rand, se tin pana se patrund si se...

Desert mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 8 Mar 2017

Faina cernuta se pune intr-un vas, praful de sare pe margine, in mijloc, drojdia uscata. Intr-un vas larg, la foc mic, se pune laptele, in el, zaharul si vanilia si se amesteca pana la dizolvarea completa. Cand zaharul s-a dizolvat perfect, punem untul si il topim, tinem vasul tot pe foc mic,...

Salata cu sos de iaurt si miere

In Salate la 2 Mar 2017

Se curata salata se spala, se usuca. Se taie ardeiul spalat, curatat, rosiile spalate si uscate in bucati si se amesteca cu salata taiata si cu ceapa verde. Sosul se prepara usor: se amesteca mierea cu mustar, apoi cu zeama de lamaie, otetul si la final, iaurtul si sarea dupa gust. Se...

Aperitiv reteta de preparare a papanasilor rustici cu branza sarata si sos de smantana

In Aperitive / Garnituri la 2 Mar 2017

Reteta de preparare a papanasilor  Se pregatesc branzeturile, se amesteca toate ingredientele cantarite intr-un vas, se adauga oul, laptele, faina, praful de sare, praful de copt si chimenul. Se framanta aluatul pana la omogenizare, se infaineaza cu o lingura de faina si se lasa...

Salata cu rosii cherry umplute si crutoane

In Salate la 1 Mar 2017

Salata se spala, se taie bucati. Se spala ardeii, se curata si se taie in bucati. Morcovul se razuie pe razatoarea mica. Rosiile spalate se taie in jumatati, se goleste mijlocul ( care se pune in bol peste salata) cu o lingurita si se lasa pe un platou. Branza se amesteca cu mararul...

Afisate 61 - 90 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Spălaţi-vă bine pe mâini, faceţi curăţenie şi ştergeţi amprentele. Asta e, s-a descărcat accidental.

 
 
 
Retete preferate
Cascaval de casa

Voturi:45

Strudel cu cirese

Voturi:22

Gratin de vinete

Voturi:31

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]