Satisfyyourcravings

7

Bucataras
Top-Chef

@Utrecht

Bucataras din 29.10.2012

RETETE950
PRIETENI223
Retete / Dulciuri

Desert budinca de paine cu marmelada si whiskey

In Dulciuri la 18 Aug 2019

Feliile de paine se ung cu unt si 2/3 din cantitatea de marmelada, apoi se taie in bucati de marime potrivita. Se aseaza intr-o tava/ cratita potrivita pentru cuptor, unsa cu unt, intr-un singur strat.  Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius.  Intre timp, se amesteca...

Desert tort de ciocolata cu faina din hrisca si sirop de artar

In Torturi la 10 Aug 2018

Se tapeteaza o tava cu diametru de 20 de cm si pereti detasabili cu hartie de copt.  Se amesteca faina cu siropul de artar, condimentele, sarea si 500 ml de apa intr-o cratita cu fund dublu, la foc mediu. Se amesteca usor pana la omogenizare. Se adauga apoi inca 500 de ml apa si se...

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

In Prajituri la 2 Aug 2018

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu putina sare, pana formeaza creste tari.  Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, folosid un mixer pana cand zaharul s-a dizolvat si galbenusurile au devenit mai deschise la culoare.  Se cerne faina amestecata cu...

Desert fructe macerate in mirodenii si apa de trandafiri

In Dulciuri la 21 Iul 2018

Se adauga zaharul, impreuna cu 100 ml apa rece, apa de trandafiri, scortisoara, cardamomul usor zdrobit, hibiscus/ petale trandafir si nucsoara intr-o craticioara si se incalzesc usor pana cand zaharul s-a dizolvat complet si devine un sirop lejer. Se lasa la racit pana ajunge la temperatura...

Desert chec fara zahar adaugat, cu nuci, ovaz si merisoare

In Dulciuri la 6 Mai 2018

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o forma mica de chec cu hartie de copt.  Se bat ouale ca pentru omleta, apoi se amesteca cu ovazul, praful de copt, scortisoara si sare. Se amesteca bine.  Se toaca nucile nu foarte marunt si se adauga peste...

Desert gogosi umplute cu gem

In Dulciuri la 21 Apr 2018

Se incalzeste laptele cateva minute. Nu trebuie sa fie fierbinte.  Ouale, untul si drojdia se aduc la temperatura camerei.  Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pastreaza pentru alta reteta. (Se pot face omleta).  Se amesteca drojdia faramitata cu zaharul,...

Desert kaiserschmarrn (Clatitele imparatului)

In Dulciuri la 15 Oct 2017

Intr-un bol mic, se amesteca stafidele si alcoolul si se lasa la hidratat.  Intr-o craticioara, se topesc 40 de grame de unt. Intre timp, se separa galbenusurile si albusurile oualor. Albusurile se adauga intr-un bol mare, cu putina sare si se mixeaza cu ajutorul unui mixer, la viteza...

Desert tort simplu de ciocolata

In Torturi la 4 Oct 2017

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se unge cu unt o tava rotunda pentru tort cu diamentrul de 20 de cm si se tapeteaza cu hartie de copt.  Se cerne faina impreuna cu sare si cacao, intr-un bol mare.  Se incalzeste untul intr-o craticioara, impreuna cu...

Desert brownies cu cirese Maraschino

In Prajituri la 24 Aug 2017

Se preicalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o tava mica cu hartie de copt si se unge cu ulei de floarea soarelui. Se taie ciocolata in bucati de marime potrivita si se topeste, impreuna cu untul folosid tehnica bain-marie.  Intre timp, se amesteca ouale cu...

Desert clatite americane umplute cu mere

In Dulciuri la 4 Mai 2017

Se decojeste marul si se indeparteaza cotorul, avand grija ca marul sa ramana intreg.  Se taie felii nu foarte groase si se amesteca cu scortisoara. Se amesteca faina cu praful de copt si scortisoara.  Separat se amesteca ingredientele umede si se adauga peste cele uscate. Se...

Omleta dulce cu seminte de mac si rodie

In Dulciuri la 2 Ian 2017

Se bat ouale, impreuna cu sarea, siropul de artar, coaja de lime/lamaie si jumatate din cantitatea de seminte de mac.  Se incalzeste uleiul intr-o tigaie antiaderenta si se adauga ouale. Se inclina tigaia in toate partile, astfel incat toata baza tigaii sa fie acoperita de ou. Se lasa 30...

Gem de capsuni cu Chia (ultra rapid)

In Dulceata / Gem la 12 Iun 2016

Se taie capsunile in sferturi si se incalzesc intr-o craticioara la foc mediu spre mare, pana incep sa se inmoaie. Se paseaza usor cu o lingura sau o unealta pentru piure. Se adauga semintele de chia si se mai lasa 7-8 minute, pana ajunge la consistenta dorita.  Se adauga miere sau...

Chec cu Rubarba si Cocos (fara lactoza)

In Dulciuri la 12 Iun 2016

Se inclazeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o tava pentru cozonac/chec cu hartie de copt si se unge cu putin ulei de cocos.  Se toaca rubarba in bucati mici.  Se amesteca faina cu sare si praful de copt. Se amesteca laptele de cocos cu ouale, folosind un...

Budinca de ovaz cu banane caramelizate si ciocolata

In Dulciuri la 14 Apr 2016

Se fierbe laptele. Se adauga fulgii de ovaz si sare, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba pana cand budinca devine cremoasa. Se opreste focul, se adauga 1 lingura de miere si se amesteca. Intre timp, se curata si taie banana felii si se presara cu zahar brun pe ambele parti. Se...

Clatite umplute cu gem rapid de afine cu otet balsamic si busuioc

In Dulciuri la 13 Apr 2016

Se amesteca toate  ingrediente  pentru clatite, folosind un tel. Se lasa la  frigider  30 de minute. Intre timp, se adauga toate ingredientele pentru gem intr- cratita, la foc mare. Cand incep sa fiarba, se zdrobesc fructele cu o unealta pentru piure. Se mai lasa sa fiarba...

Clatite cu crema de branza aerata cu Lemon curd si zahar aromatizat

In Dulciuri la 13 Apr 2016

Se amesteca toate ingrediente pentru clatite, folosind un tel. Se lasa la frigider 30 de minute.  Intre timp, se amesteca crema de branza si smantana rece intr-un bol si se mixeaza pana formeaza creste tari. Se adauga Lemon curd si se amesteca usor. Se pastreaza la frigider pana in...

Scones cu Rooibos, menta si portocale

In Prajituri la 31 Mar 2016

Făina cernută se amestecă cu praful de copt, rooibosul, zahărul şi untul tăiat bucăţi. Separat se amestecă oul cu esenţa de vanilie şi smântâna şi se adaugă peste mixul de ingrediente uscate. Se amestecă până la omogenizare, rezultând un aluat lipicios,...

Budinca de orez cu piure de mango si fructul pasiunii

In Dulciuri la 28 Mar 2016

Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj si se scurge de apa. Se lasa la racit.  Intre timp, se curata mango de coaja, se taie bucati, se stropeste cu sucul de lime si se transforma in piure cu ajutorul unui blender.  Se prajesc alunele de padure si cocosul intr-o...

Clatite verzi si crema de cocos

In Dulciuri la 28 Mar 2016

Se amesteca toate ingredientele pentru clatite cu ajutorul unui blender pana devine o compozitie pentru clatite, foarte lichida. Se mai adauga apa daca este nevoie.  Se acopera si se lasa la frigider 30 de minute.  Se deschide cutia de lapte de cocos, fara a se agita in prealabil...

Affogado

In Dulciuri la 9 Mar 2016

Se aseaza inghetata intr-un pahar si se toarna cafeaua fierbinte deaspra. Se presara nuci Pecan si fistic deasupra si se consuma imediat.

Granola cu mere, migdale si stafide

In Dulciuri la 9 Mar 2016

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Se dau merele pe razatoarea mare si se amesteca cu ovazul, stafidele, migdalele, sare si unt. Se aseaza compozita intr-o tava in strat subtire. Se coace in cuptor 30 de minute, pana devine aurie si crocanta.  Se lasa la racit. ...

Inima invelita in ciocolata umpluta cu zmeura si lavanda (ultra rapid)

In Prajituri la 15 Feb 2016

Se taie checul cu ajutorul unei forme inimioara. Fiecare inimioara se taie longitudinal si se unge cu gemul de zmeura si lavanda. Se aseaza jumatatile una peste alta, cate doua, cu patea unsa cu gem spre interior.  Se topeste ciocolata in baie de aburi. Se tempereaza (procedeul...

Muffins din nuci si cafea (fara faina)

In Dulciuri la 3 Feb 2016

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata banana de coaja si se amesteca cu restul cu restul ingredientelor folosind un mixer.  Se toarna compozitia in 8 forme de muffin si se gatesc 15 minute sau pana trec testul scobitorii.

Muffins cu morcovi si nuci Pecan

In Dulciuri la 2 Feb 2016

Se taie bananele cuburi, se dau morcovii pe razatoarea mare si se toaca nucile.  Cu ajutorul unui mixer se amesteca ouale si zaharul pana devin pufoase, 3 minute. Se adauga faina, scortisoara si praful de copt, se amesteca usor, apoi se adauga restul de ingrediente si se amesteca pana la...

Banoffee pie gata in 30 de minute (prajitura cu crema caramel si banane)

In Prajituri la 9 Ian 2016

Cu ajutorul unui blander vertical, se tranforma 2 banane si laptele intr-un smoothie.  Intr-o tigaie, se topeste zaharul pana se caramelizeaza. Se adauga smoothie-ul in tigaie si se amesteca pana cand tot caramelul s-a dizolvat.  Se toarna crema in blatul de tarta si se lasa la...

Clatite cu cocos si seminte de rodie

In Dulciuri la 6 Dec 2015

Se amesteca oul cu faina, praful de copt si laptele. Se adauga apoi cocosul si se amesteca pentru omogenizare. Se acopera cu folie alimentara si se lasa deoparte cateva minute. Se taie rodia transfersal in jumatate. Se tine rodia in palma, cu degetele rasfirate, cu partea cu seminte deasupra...

Buzunarase cu fructe de padure

In Dulciuri la 2 Dec 2015

Se taie 2 felii de paine cu o grosime de 2,5 cm. Cu un cutit de paine se face o incizie pe latul fiecarei felii de faine, ca un buzunar, care se umple cu cat mai multe fructe de padure, avand grija ca feliile de paine sa ramana intregi.  Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca...

Pain Perdu cu fructe de padure

In Dulciuri la 17 Sep 2015

Se amesteca ouale cu laptele si putina sare si se inmoaie feliile de paine cateva minute in acest amestec, Se prajesc in unt, pe ambele parti pana devin aurii. Intr-o cratita mica se gatesc fructele de padure 1 minut, la foc mare, apoi se aseaza peste feliile de paine prajite.  Se...

Syrniki - Clatite rusesti

In Dulciuri la 27 Aug 2015

Se bate oul cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga branza, zaharul, esenta si faina. Se amesteca pana la omogenizare.  Se incalzeste ulei intr-o tigaie si cu o lingura se aseaza aluat de marimea palmei. Se prajesc pe ambele parti pana devin aurii. Se servesc cu gem de cirese, smantana...

Tort de ciocolata decadent

In Torturi la 27 Aug 2015

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu hartie de copt, se unge hartia cu unt si se tapeteaza cu faina sau cacao. Se amesteca toate ingredientele uscate cu telul si se cern. Se adauga ingredientele umede si se amesteca pana la omogenizare. ...

Afisate 1 - 30 din 73 retete    
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]