Cum procedezi :
Cureti carnea de pielite,o speli bine,o tai in bucatele si o fierbi in apa rece cu sare.Adaugam si matele curatate si spalate foarte bine.Le poti despica sa ramana ca o fasiuta si tine 2-3 ore inainte de a le folosi,in apa cu putin otet. Le taiati in bucatele mici. Adunati...
Tiramisu reţetă originală
Prima data, preparam ciocolata calda ,punem doua plicuri de ciocolata pudra la 200 ml de apa calda.Amestecam bine si o lasam sa se raceasca .Cand s-a racit, adaugam doua linguri cu crema de whiskey sau lichior,rom...
Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul...
Cineva spunea ca orice mancare incepe cu doua cepe,asa se intampla si in cazul aceste tocanite dulci si aromata cu peste.
Am curatat,spalat si taiat ceapa si ardeii, julien .
Pestele l-am curatat foarte bine de intestine,apoi l-am spalat sub jetul de apa rece sa elimin toata partea urata...
Ingrediente Prajitura cu foi de placinta - Reteta greceasca
Foile dezghetate le taiem in bucatele mici. Ouale le mixam impreuna cu zaharul,uleiul si praful de copt.
Adaugam smantana si foile rupte,le amestecam in compozitie cu ajutorul unei palete.Punem esenta de vanilie si o turnam in tava...
Mod de preparare foi :
Am pus mixerul la treaba si a mixat albusurile cu un strop de sare si 150g de zahar pana au stat bat.
Cu o paleta am inceput sa adaug galbenusurile si faina cernuta impreuna cu praful de copt.Am amestecat usor fara sa se lase albusul .La final am adaugat in...
Mod de preparare:
Jumatate din cantitatea de porumb o mixam intr-un blender impreuna cu laptele,pana devine o pasta aurie.
Intr-o cratita mai mica, topim untul sau incingem uleiul,punem la calit ceapa tocata si rosiile,pentru cateva minute.Adaugam porumbul boabe si pe cel...
Desfacem drojdia in lapte caldut si o amestecam cu zaharul.Lasam la dospit 10 minute.
Intr-un vas incapator,cernem faina,adaugam galbenusurile,sarea si uleiul,apoi smantana si maiaua crescuta.
Framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic.Eu am framantat pana a transpirat coca si a facut...
In vasul de la robot,la cutit,adaugam boabele de naut,rosiile uscate,cateii de usturoi .Mixam pana devine o pasta.Acum,adaugam putina apa de la naut pentru emulsionare.Mixam si dam pe turatie mica .Turnam in fir subtire ulei de masline,sau chiar ulei aromat din borcanul cu rosii, pana obtinem o...
Foile: Intr-o cratita punem untul, laptele, zaharul, mierea si oul. Punem pe foc mic si amestecam continuu, pana se obtine o spuma, cam 10 minute. Atentie, crema nu se fierbe ! Lasam compozitia sa se raceasca.
Amestecam praful de copt cu faina cernuta. Incorporam in compozitia cu miere....
Mod de preparare:
Fierbem pastele al dente intr-o oala cu apa si sare.
Intre timp,amestecam amidonul cu o lingura de apa,apoi adaugam sosul de soia si mierea;dam deoparte.
Intr-o tigaie mare incingem putin ulei si dam focul mare.Adaugam carnea de porc si tinem pe foc pana se rumeneste...
Incingem uleiul de masline intr-o tigaie mare cu baza grea si stabila si punem in ea bucatile de vanata,ceapa,telina si ardeiul cu putina sare si piper.
Le sotam pe foc mare timp de 5 minute.
Adaugam rosiile impreuna cu usturoiul,zaharul,otetul,maslinele si caperele.
Lasam legumele la foc...
Frecam untul moale impreuna cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spuma.Adaugam faina si continuam sa amestecam cu o lingura de lemn.Punem si nucile cu merisoarele.
Framantam amestecul cu mainile pana obtinem un aluat vartos.Se imparte aluatul in jumatate si se modeleaza fiecare bucata...
Crema : Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul farin vanilat pana cand amestecul devine o spuma alba. Adaugam delicioasa crema mascarpone si batem in continuare pana cand compozitia se intareste. Punem si migdalele zdrobite, ele vor fi partea crocanta a tortului. Dam crema la frigider timp...
Ne apucam de crema de zahar ars.
Se pun 8 linguri de zahar intr-o forma sau cratita cu diametrul de 26 cm si se caramelizeaza,fara sa se arda.Se rasuceste cratita ,in asa fel incat zaharul ars sa acopere peretii de jur-imprejur.Separat,se bat ouale cu restul de zaharul si vanilia.Cand au...
Se curata, se spala si se taie prazul.
Se calesc ceapa si prazul in 4-5 linguri de ulei, la foc mic, pana se inmoaie, intr-un vas termorezistent pentru cuptor. Se toarna sosul de tomate si, eventual, se mai adauga putina apa ca mancarea sa iasa mai zemoasa. Se adauga maslinele, se acopera...
Amestecam ingredientele pentru salata si le punem deoparte.Eu le-am tocat la robot.
Intr-un castron adaugam iaurt,zeama de lamaie,ulei de masline,sare si piper,toate dupa gust.
Amestecam bine si turnam peste salata!
Se poate pregati cu pana la o zi inainte,daca e tinuta la rece!
Pofta...
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Tocanita de naut, o mancare consistenta si plina de savoare:
Fierbem boabele de naut : pentru fiecare cana de boabe adaugam 3 cani de apa. Punem pe foc mediu in jur de 80 de minute pentru ca boabele sa fie fierte optim. Eu am folosit oala minune si...
Fierbem orezul (al dente) in apa cu sare si o lingurita de ulei.Dupa ce a fiert orezul scurgem apa si punem capacul.Orezul isi va definitiva fierberea la aburi.
Batem ouale si facem o omleta moale.
Punem 4 linguri de ulei intr-o tigaie si punem la calit ghimbirul curatat si tocat.Adaugam...
Se freaca bine copanelele de pui cu sare si usturoi zdrobit,astfel incat sa patrunda bine in carne. Se tavalesc apoi prin amestecul de boia si se asaza intr-o tava. Alaturi ,intr-un castron se amesteca restul ingredientelor si se toarna compozitia peste pui .
Se dau la cuptor pentru 45...
Mod de preparare crema :
Preparati budinca dupa instructiunile de pe plic si o lasati sa se raceasca foarte bine,amestecand din cand in cand.
Inainte sa o turnati peste prajitura o mixati pentru a indeparta orice urma de cocoloase!
Mod de preparare blat alb :
Visinele le punem...
Bucatile de pui se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia si se pun la rumenit in putin unt. Cand s-a aramit friptura se stinge cu 200 ml de supa fierbinte, se trece intr-o tava si se da la cuptor la foc mic,pentru 15 minute,sa se patrunda. Afumatura se taie in bucati si se pune intr-o...
Intr-o tigaie incapatoare incingem putin ulei si punem la calit ficateii de pui. Adaugam 100 ml de apa si acoperim cu un capac.Lasam putin sa se inabuse. Punem si ciupercile taiate in doua.Asezonam cu sare si piper.Acoperim si lasam tigaia pe foc mic. Cateii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului...
Spalam puiul si legumele .
Pentru inceput, desfacem conopida in buchetele si o fierbem in apa cu sare pana patrunde furculita.Avem grija sa o firbem "al dente". O scurgem de apa.
Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei si calim bucatile de pui presarate cu sare.Le scoatem si pe...
Se rastoarna fainurile intr-un bol si se amesteca cu drojdia si sarea.
Se adauga apa ,uleiul si mierea . Se amesteca pana se obtine un aluat moale.Adaugam fulgii de secara.
Rasturnam aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantam 10 minute.Merita sa alocati atata timp, deoarece...
Smochinele le-am spalat si le-am taiat in sferturi. Am combinat zaharul cu apa si le-am pus la fiert pana s-a dizolvat zaharul.Am adaugat smochinele in acest sirop impreuna cu 1 baton de scortisoara si o lingurita esenta de vanilie.
Cand au ajuns la fierbere,am adaugat zeama de lamaie si am...
Prima varianta de gatire (ca in foto) :
Crestam soriciul de la carne,o frecam cu condimentele de mai sus,toate cu masura,si o lasam sa se odihneasca o ora. Asezam feliile de carne intr-o tava si o dam la cuptor incins pentru 30 de minute la foc mare,acoperita cu folie de aluminiu,apoi o...
Mixam ouale cu zaharul pana devin crema si adaugam laptele.Amestecam pana la omogenizare. Punem compozitia pe foc mic si lasam pana incepe sa fiarba si sa se ingroase.Amestecam cu telul, in tot timpul, sa nu se lipeasca. Dam la o parte de pe foc si punem praful de cacao si...
Punem spaghetele la fiert si le pregatim pana devin al dente.
Scoicile le scufundam de 2-3 ori in apa rece si apoi le scurgem bine.
Intr-o tigaie mare si adanca incingem uleiul de masline si calim putin usturoiul( zdrobit cu lama la cutit) si apoi tocat marunt .Punem si scoicile,le tavalim...
1.Se prajeste ceapa in ulei timp de 5 minute,pana se inmoaie.Se adauga scortisoara si chimionul si se mai calesc 1 minut,amestecand.Se adauga ciupercile,se calesc 2-3 minute,apoi se toarna rosiile,nautul,mierea si amestecam.Comdimentam cu sare si piper si lasam la fiert 7-8 minute,la capac....
Mod de preparare foi:
Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema.apoi adaugam,pe rand,celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti.Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei .
Foile se intind usor si se coc foarte repede,pana prind putina...
Ciorba de miel retetaq cu salata verde
Cum procedezi : Cureti carnea de pielite,o speli bine,o tai in bucatele si o fierbi in apa rece cu sare.Adaugam si matele curatate si spalate foarte bine.Le poti despica sa ramana ca o fasiuta si tine 2-3 ore inainte de a le folosi,in apa cu putin otet. Le taiati in bucatele mici. Adunati...
Tiramisu reteta cu ciocolata
Tiramisu reţetă originală Prima data, preparam ciocolata calda ,punem doua plicuri de ciocolata pudra la 200 ml de apa calda.Amestecam bine si o lasam sa se raceasca .Cand s-a racit, adaugam doua linguri cu crema de whiskey sau lichior,rom... Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul...
Tocanita de naut cu macrou
Cineva spunea ca orice mancare incepe cu doua cepe,asa se intampla si in cazul aceste tocanite dulci si aromata cu peste. Am curatat,spalat si taiat ceapa si ardeii, julien . Pestele l-am curatat foarte bine de intestine,apoi l-am spalat sub jetul de apa rece sa elimin toata partea urata...
Prajitura cu foi de placinta - Reteta greceasca
Ingrediente Prajitura cu foi de placinta - Reteta greceasca Foile dezghetate le taiem in bucatele mici. Ouale le mixam impreuna cu zaharul,uleiul si praful de copt. Adaugam smantana si foile rupte,le amestecam in compozitie cu ajutorul unei palete.Punem esenta de vanilie si o turnam in tava...
Prajitura in foi cu frisca si nuci caramelizate
Mod de preparare foi : Am pus mixerul la treaba si a mixat albusurile cu un strop de sare si 150g de zahar pana au stat bat. Cu o paleta am inceput sa adaug galbenusurile si faina cernuta impreuna cu praful de copt.Am amestecat usor fara sa se lase albusul .La final am adaugat in...
Supa de porumb (de post sau nu)
Mod de preparare: Jumatate din cantitatea de porumb o mixam intr-un blender impreuna cu laptele,pana devine o pasta aurie. Intr-o cratita mai mica, topim untul sau incingem uleiul,punem la calit ceapa tocata si rosiile,pentru cateva minute.Adaugam porumbul boabe si pe cel...
Chifle si scovergi umplute cu urda si marar
Desfacem drojdia in lapte caldut si o amestecam cu zaharul.Lasam la dospit 10 minute. Intr-un vas incapator,cernem faina,adaugam galbenusurile,sarea si uleiul,apoi smantana si maiaua crescuta. Framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic.Eu am framantat pana a transpirat coca si a facut...
Pasta de naut cu rosii uscate
In vasul de la robot,la cutit,adaugam boabele de naut,rosiile uscate,cateii de usturoi .Mixam pana devine o pasta.Acum,adaugam putina apa de la naut pentru emulsionare.Mixam si dam pe turatie mica .Turnam in fir subtire ulei de masline,sau chiar ulei aromat din borcanul cu rosii, pana obtinem o...
Desert prajitura Mimoza
Foile: Intr-o cratita punem untul, laptele, zaharul, mierea si oul. Punem pe foc mic si amestecam continuu, pana se obtine o spuma, cam 10 minute. Atentie, crema nu se fierbe ! Lasam compozitia sa se raceasca. Amestecam praful de copt cu faina cernuta. Incorporam in compozitia cu miere....
Tagliatele cu porc prajit,ghimbir si miere
Mod de preparare: Fierbem pastele al dente intr-o oala cu apa si sare. Intre timp,amestecam amidonul cu o lingura de apa,apoi adaugam sosul de soia si mierea;dam deoparte. Intr-o tigaie mare incingem putin ulei si dam focul mare.Adaugam carnea de porc si tinem pe foc pana se rumeneste...
Caponata siciliana
Incingem uleiul de masline intr-o tigaie mare cu baza grea si stabila si punem in ea bucatile de vanata,ceapa,telina si ardeiul cu putina sare si piper. Le sotam pe foc mare timp de 5 minute. Adaugam rosiile impreuna cu usturoiul,zaharul,otetul,maslinele si caperele. Lasam legumele la foc...
Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare
Frecam untul moale impreuna cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spuma.Adaugam faina si continuam sa amestecam cu o lingura de lemn.Punem si nucile cu merisoarele. Framantam amestecul cu mainile pana obtinem un aluat vartos.Se imparte aluatul in jumatate si se modeleaza fiecare bucata...
Tort cu crema mascarpone si migdale (tort rapid)
Crema : Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul farin vanilat pana cand amestecul devine o spuma alba. Adaugam delicioasa crema mascarpone si batem in continuare pana cand compozitia se intareste. Punem si migdalele zdrobite, ele vor fi partea crocanta a tortului. Dam crema la frigider timp...
Tort crema de zahar ars
Ne apucam de crema de zahar ars. Se pun 8 linguri de zahar intr-o forma sau cratita cu diametrul de 26 cm si se caramelizeaza,fara sa se arda.Se rasuceste cratita ,in asa fel incat zaharul ars sa acopere peretii de jur-imprejur.Separat,se bat ouale cu restul de zaharul si vanilia.Cand au...
Praz cu masline
Se curata, se spala si se taie prazul. Se calesc ceapa si prazul in 4-5 linguri de ulei, la foc mic, pana se inmoaie, intr-un vas termorezistent pentru cuptor. Se toarna sosul de tomate si, eventual, se mai adauga putina apa ca mancarea sa iasa mai zemoasa. Se adauga maslinele, se acopera...
Salata de telina Apio si mere
Amestecam ingredientele pentru salata si le punem deoparte.Eu le-am tocat la robot. Intr-un castron adaugam iaurt,zeama de lamaie,ulei de masline,sare si piper,toate dupa gust. Amestecam bine si turnam peste salata! Se poate pregati cu pana la o zi inainte,daca e tinuta la rece! Pofta...
Reteta simpla si gustoasa de Tocanita de naut, o mancare consistenta si plina de savoare
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Tocanita de naut, o mancare consistenta si plina de savoare: Fierbem boabele de naut : pentru fiecare cana de boabe adaugam 3 cani de apa. Punem pe foc mediu in jur de 80 de minute pentru ca boabele sa fie fierte optim. Eu am folosit oala minune si...
Orez Mandarin
Fierbem orezul (al dente) in apa cu sare si o lingurita de ulei.Dupa ce a fiert orezul scurgem apa si punem capacul.Orezul isi va definitiva fierberea la aburi. Batem ouale si facem o omleta moale. Punem 4 linguri de ulei intr-o tigaie si punem la calit ghimbirul curatat si tocat.Adaugam...
Copanele de pui cu lamaie si cartofi cu ciuperci calite
Se freaca bine copanelele de pui cu sare si usturoi zdrobit,astfel incat sa patrunda bine in carne. Se tavalesc apoi prin amestecul de boia si se asaza intr-o tava. Alaturi ,intr-un castron se amesteca restul ingredientelor si se toarna compozitia peste pui . Se dau la cuptor pentru 45...
Prajitura "Valurile Dunarii"
Mod de preparare crema : Preparati budinca dupa instructiunile de pe plic si o lasati sa se raceasca foarte bine,amestecand din cand in cand. Inainte sa o turnati peste prajitura o mixati pentru a indeparta orice urma de cocoloase! Mod de preparare blat alb : Visinele le punem...
Pui manastiresc
Bucatile de pui se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia si se pun la rumenit in putin unt. Cand s-a aramit friptura se stinge cu 200 ml de supa fierbinte, se trece intr-o tava si se da la cuptor la foc mic,pentru 15 minute,sa se patrunda. Afumatura se taie in bucati si se pune intr-o...
Ficatei de pui cu ciuperci si smantana la tigaie
Intr-o tigaie incapatoare incingem putin ulei si punem la calit ficateii de pui. Adaugam 100 ml de apa si acoperim cu un capac.Lasam putin sa se inabuse. Punem si ciupercile taiate in doua.Asezonam cu sare si piper.Acoperim si lasam tigaia pe foc mic. Cateii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului...
Mancare de conopida cu pui
Spalam puiul si legumele . Pentru inceput, desfacem conopida in buchetele si o fierbem in apa cu sare pana patrunde furculita.Avem grija sa o firbem "al dente". O scurgem de apa. Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei si calim bucatile de pui presarate cu sare.Le scoatem si pe...
Paine cu faina graham si fulgi de secara (usor de copt)
Se rastoarna fainurile intr-un bol si se amesteca cu drojdia si sarea. Se adauga apa ,uleiul si mierea . Se amesteca pana se obtine un aluat moale.Adaugam fulgii de secara. Rasturnam aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantam 10 minute.Merita sa alocati atata timp, deoarece...
Dulceata de smochine
Smochinele le-am spalat si le-am taiat in sferturi. Am combinat zaharul cu apa si le-am pus la fiert pana s-a dizolvat zaharul.Am adaugat smochinele in acest sirop impreuna cu 1 baton de scortisoara si o lingurita esenta de vanilie. Cand au ajuns la fierbere,am adaugat zeama de lamaie si am...
Jambon de porc suculent cu garnitura de fasole verde aromata
Prima varianta de gatire (ca in foto) : Crestam soriciul de la carne,o frecam cu condimentele de mai sus,toate cu masura,si o lasam sa se odihneasca o ora. Asezam feliile de carne intr-o tava si o dam la cuptor incins pentru 30 de minute la foc mare,acoperita cu folie de aluminiu,apoi o...
Inghetata cu arahide sarate si stafide in ciocolata
Mixam ouale cu zaharul pana devin crema si adaugam laptele.Amestecam pana la omogenizare. Punem compozitia pe foc mic si lasam pana incepe sa fiarba si sa se ingroase.Amestecam cu telul, in tot timpul, sa nu se lipeasca. Dam la o parte de pe foc si punem praful de cacao si...
Spaghete cu midii si sos de smantana dulce
Punem spaghetele la fiert si le pregatim pana devin al dente. Scoicile le scufundam de 2-3 ori in apa rece si apoi le scurgem bine. Intr-o tigaie mare si adanca incingem uleiul de masline si calim putin usturoiul( zdrobit cu lama la cutit) si apoi tocat marunt .Punem si scoicile,le tavalim...
Ciuperci marocane cu cus cus
1.Se prajeste ceapa in ulei timp de 5 minute,pana se inmoaie.Se adauga scortisoara si chimionul si se mai calesc 1 minut,amestecand.Se adauga ciupercile,se calesc 2-3 minute,apoi se toarna rosiile,nautul,mierea si amestecam.Comdimentam cu sare si piper si lasam la fiert 7-8 minute,la capac....
Prajitura cu crema de portocale
Mod de preparare foi: Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema.apoi adaugam,pe rand,celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti.Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei . Foile se intind usor si se coc foarte repede,pana prind putina...